Okres i seks.

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Panna_M

Okres i seks.

Post autor: Panna_M »

No właśnie, czy w waszym przypadku da się połączyć te dwie rzeczy ? Czy raczej rezygnujecie w tych dniach z przyjemności ?
jagoda

Re: Okres i seks.

Post autor: jagoda »

U nas raczej rezygnujemy po prostu te dni są przeznaczone na mój ból i mój partner doskonale o tym wie.
evka

Post autor: evka »

Ja rezygnuje ze wzgledu higienicznych ,estetycznych jakos nie czulabym sie ble a ty? :sex1
meredith

Post autor: meredith »

Ja też rezygnuje, jakoś sobie tego nie wyobrażam. Idzie się obyć bez seksu tych kilka dni przecież prawda? Panna_M, a jak jest u Ciebie?
Panna_M

No właśnie ja spróbowałam, w 3 dniu, nie czułam dyskomfortu, oczywiscie od razu PO poszlam sie umyc, partner też. Chcielismy sprobowac jak to jest. I nie jest tak źle. a dobrze :)
Luśka

Post autor: Luśka »

my nie próbowaliśmy...i raczej nie będziemy..mam strasznie obfite miesiączki i źle bym się czuła, ale jak wam było razem fajnie to super:)
hanka32

Post autor: hanka32 »

Ja też nigdy nie próbowałam w tym czasie i nigdy tego nie zrobię czułabym dyskomfort :sex1
Panna_M

a czy podczas okresu można zajśc w ciąże ?
hanka32

Post autor: hanka32 »

Panna_M pisze:a czy podczas okresu można zajśc w ciąże ?
Chyba raczej nie ale lepiej dmuchać na zimne :baby
meredith

Można, więc lepiej uważaj jeśli nie planujesz.
jagoda

można można mam koleżankę która zaszła w ciąże w trzecim dniu okresu :baby
Panna_M

Bo właśnie tak się stało, jak się stało i teraz pewna nie jestem.
Głupota moja nie zna granic, :/
jagoda

bo jest taka sprawa że plemniczki żyją sobie dłużej niż ten jeden dzień ...
meredith

he he no ładnie ładnie :D
kinius33

Post autor: kinius33 »

Tak naprawdę, to nigdy nie masz 100% pewności, że są dni bezpłodne. Niektórzy twierdzą, że 4 dni przed okresem nie ma szans na zajście w ciążę inni że w czasie miesiączki... A ja znam przypadki i jednych i drugich dni, z których powstały kruszynki ;)
A w czasie okresu... Próbowaliśmy- raz. Już tak na sam koniec, czekać się nie chciało ;) Ale jakoś nie ciągnie mnie do powtórki, szczególnie w obfitsze dni.
evka

Post autor: evka »

jagoda pisze:można można mam koleżankę która zaszła w ciąże w trzecim dniu okresu :baby
To pewnie byla niezle zaskoczona co? :shock:
jagoda

o i to jak bo była święcie przekonana, że to jest niemożliwe :)
Panna_M

Uff zrobiłam dzisiaj test, no i jedna kreseczka... ale na wszelki wypadek powtórzę go w dniu spodziewanej miesiączki, jeżeli jej nie będzie... Samego faktu że mogę być w ciąży się nie boje, gorzej że akurat rodziłabym na maturę :angrywife
CzarnoBiala

Post autor: CzarnoBiala »

Nam kilka razy zdarzyło się w okres, nie mogliśmy się powstrzymać, a była już końcówka i dość skąpe krwawienie, więcpodkładałam ręcznik pod tyłek by łózka nie poplamić i jechaliśmy ;) Oczywiścieod razu po prysznić.
Żadnej różnicy nie ma.

Podobno w czasie okresu w ciążęmożna zajść.
Orchidea

Post autor: Orchidea »

można zajść tylko abstynencja daje 100% bezpieczeństwa przed ciążą

co do mnie to sex w te dni odpada całkowicie.. bo się przełamać nie mogę :)
natalia23

Post autor: natalia23 »

Uważam,że seks w czasie okresu może doprowadzić to poważnych infekcji.
mamba

Post autor: mamba »

Widujemy się rzadko, więc czasami kochaliśmy się i podczas okresu, ale nie było to przeszkodą. Jednak chcę zaznaczyć, że miałam wtedy niewielkie krwawienie i oczywiście wszystko z gumką.Nie czułam dyskomfortu, ani ja ani on ;).
Justyna4

Post autor: Justyna4 »

W okres można się kochać:) ale to zależy właśnie kto jak uważa :) ja jestem za :) nic złego w tym nie ma :)
mamba

Post autor: mamba »

Myślę, że najbardziej higienicznym sposobem na seks podczas okresu jest po prostu seks pod prysznicem ;).
Justyna4

Post autor: Justyna4 »

Nio zgadzam się :) coś cudownego :)
ODPOWIEDZ