Ogrzewanie

Nie ma kobiety która nie lubiła by zakupów. Znalazłaś promocję którą chciała by się podzielić?
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
actress
Miła Kobietka

Ogrzewanie

Post autor: actress »

Hejo
Zamieszkałam w starym domu, w którym jest zimno jak na Syberii. Wynajmuję tu tylko pokój i to miejsce na sporo zalet, dlatego nie chciałabym z niego rezygnować.
Prośba o polecenie przenośnego grzejnika/piecyka, który żre względnie mało prądu
andrea23
Miła Kobietka

Re: Ogrzewanie

Post autor: andrea23 »

Nie ma czegoś takiego, każdy żre tyle samo bo tak działa fizyka. Żeby zaoszczędzić musiałabyś zainstalować pompę ciepła, wtedy z mniejszej ilości energii elektrycznej masz więcej energii cieplnej pobranej z zewnątrz. W przypadku grzejnika el. Na 1kw energii elektrycznej masz 0.9-1kw energii cieplnej

Od siebie polecam kontakt z nimi https://wentek.pl/pompy-ciepla.html Powinni dobrać odpowiednie rozwiązanie, które będzie tanie ;)
Aza
Miła Kobietka

Post autor: Aza »

Instalowanie pompy ciepła do wynajmowanego pokoju to jest nieopłacalne. Warto rozejrzeć się za mniej kosztownymi rozwiązaniami.
ursacheba
Jestem tu nowa :)

Post autor: ursacheba »

To może panele na podczerwień? Dobrze dobrana moc i montaż to i wydajność takich systemów będzie dobra. Byle samemu tego nie robić, choć sam montaz jest prosty jak widziałem. Ale samemu na pewno dobierzemy za słabo. Eco Partner np. zaleca by zamontować na suficie taki panel, bo najbardziej optymalne miejsce. I w paru miejscach czytałem potwierdzenie tej opcji, choć nie wydaje się na pierwszy rzut oka, taka oczywista. Ale tu chodzi o skuteczność grzania. Inna zaleta to cały czas mamy wolne ściany, więc dowolność w aranżacji pomieszczeń.
ODPOWIEDZ