Ogrzewanie kominkowe

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Bunia1
Jestem tu nowa :)

Ogrzewanie kominkowe

Post autor: Bunia1 »

Ogrzewanie kominkowe moim zdaniem to bardzo dobre rozwiązanie. Kominek w domu to bardzo dobre rozwiązanie, wszystkie akcesoria kupuje SPAM
Ostatnio zmieniony wt lip 16, 2013 2:14 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: temat, ciekawy, ale za SPAM podziękujemy
miolko
Miła Kobietka

Re: Ogrzewanie kominkowe

Post autor: miolko »

Aż mnie zmroziło, jak przeczytałam o kominkach w połowie lipca ;) nie każdy dom czy nawet mieszkanie może sobie pozwolić na taki klasyczny kominek, kwestia wentylacji itd. Nie wszystkie pomieszczenia są dostosowane. Można to troche obejść, instalując w domu biokominek, wygląda to tak jak na zdjęciu.
Obrazek
Ostatnio zmieniony śr lip 24, 2013 3:10 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę używać funkcji [img]
alicjakierna

Post autor: alicjakierna »

W naszym domu na pewno to by się nie sprawdziło, ponieważ dzieciaki biegają i wszędzie ich pełno, szukam rozwiązania, które ułatwi nam życie. Chce mieć stałą temperaturę w domu, bez kontrolowania czy trzeba dołożyć do pieca czy też nie. Zastanawiamy się nad ogrzewaniem z SPAM płynnym gazem, bo chociaż będę psychicznie i fizycznie odciążona ogrzewaniem.
Ostatnio zmieniony wt mar 22, 2016 8:47 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: mowa o kominkach, nie o gazie
mańka

Post autor: mańka »

Chyba jest to mało ekonomiczne rozwiązanie. I trzeba bardzo pilnować porządku, bo od ciągłego palenia w kominku na pewno się brudzi.
https://dotwojegodomu.wordpress.com/
stefcia25

Post autor: stefcia25 »

Kominek marzy się i mi, ale jako jedna z opcji, którą mogę ogrzać dom. Ciepła herbata, koc, książka i rozpalony kominek - mmm.... takie wieczory mają swój klimat.
Awatar użytkownika
Atlantic Polska
Miła Kobietka

Post autor: Atlantic Polska »

Alternatywą dla tradycyjnego kominka są piece C.O. do spalania pelletu, w różnych kolorach, które również mogą pełnić funkcję dekoracji pomieszczenia. Pellet jest odnawialnym źródłem energii, przy spalaniu którego uwalniana jest symboliczna ilość dwutlenku węgla. Poza tym jest czysty, łatwy do magazynowania, a ogrzewanie nim proste w obsłudze.
piec c.o. na pellet.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ona_my
Fajna Kobietka

Post autor: ona_my »

Bardzo polecam, ja u siebie palę brykietem https://tjmobile.pl/produkt/paleta-z-br ... sna-960kg/ i świetnie mi to ogrzewa dom. Cały czas jest ciepło i nie trzeba nakładać niczego więcej na siebie.
ODPOWIEDZ