Ogrzewanie kominkowe
Ogrzewanie kominkowe
Ogrzewanie kominkowe moim zdaniem to bardzo dobre rozwiązanie. Kominek w domu to bardzo dobre rozwiązanie, wszystkie akcesoria kupuje SPAM
Ostatnio zmieniony wt lip 16, 2013 2:14 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: temat, ciekawy, ale za SPAM podziękujemy
Powód: temat, ciekawy, ale za SPAM podziękujemy
Re: Ogrzewanie kominkowe
Aż mnie zmroziło, jak przeczytałam o kominkach w połowie lipca
nie każdy dom czy nawet mieszkanie może sobie pozwolić na taki klasyczny kominek, kwestia wentylacji itd. Nie wszystkie pomieszczenia są dostosowane. Można to troche obejść, instalując w domu biokominek, wygląda to tak jak na zdjęciu.

Ostatnio zmieniony śr lip 24, 2013 3:10 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę używać funkcji [img]
Powód: proszę używać funkcji [img]
-
alicjakierna
- Jestem tu nowa :)
W naszym domu na pewno to by się nie sprawdziło, ponieważ dzieciaki biegają i wszędzie ich pełno, szukam rozwiązania, które ułatwi nam życie. Chce mieć stałą temperaturę w domu, bez kontrolowania czy trzeba dołożyć do pieca czy też nie. Zastanawiamy się nad ogrzewaniem z SPAM płynnym gazem, bo chociaż będę psychicznie i fizycznie odciążona ogrzewaniem.
Ostatnio zmieniony wt mar 22, 2016 8:47 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: mowa o kominkach, nie o gazie
Powód: mowa o kominkach, nie o gazie
Chyba jest to mało ekonomiczne rozwiązanie. I trzeba bardzo pilnować porządku, bo od ciągłego palenia w kominku na pewno się brudzi.
https://dotwojegodomu.wordpress.com/
Kominek marzy się i mi, ale jako jedna z opcji, którą mogę ogrzać dom. Ciepła herbata, koc, książka i rozpalony kominek - mmm.... takie wieczory mają swój klimat.
- Atlantic Polska
- Miła Kobietka
Alternatywą dla tradycyjnego kominka są piece C.O. do spalania pelletu, w różnych kolorach, które również mogą pełnić funkcję dekoracji pomieszczenia. Pellet jest odnawialnym źródłem energii, przy spalaniu którego uwalniana jest symboliczna ilość dwutlenku węgla. Poza tym jest czysty, łatwy do magazynowania, a ogrzewanie nim proste w obsłudze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bardzo polecam, ja u siebie palę brykietem https://tjmobile.pl/produkt/paleta-z-br ... sna-960kg/ i świetnie mi to ogrzewa dom. Cały czas jest ciepło i nie trzeba nakładać niczego więcej na siebie.