ogrody zimowe - za i przeciw

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Onaodia
Jestem tu nowa :)

ogrody zimowe - za i przeciw

Post autor: Onaodia »

Właśnie urządzamy nasz wymarzony dom. O ile w większości kwestii mamy bardzo podobne zdanie i prędzej czy później udaje się nam wypracować wspólne rozwiązanie :kwiatek , tak powoli kością niezgody staje się zagospodarowanie tarasu. Ja chcę tam urządzić ogródek zimowy, czyli wariant zabudowany. Kontrpropozycja to całkowite otwarte miejsce na grilla, leżakowanie etc.
W tych skrajnościach ciężko o kompromis, więc liczy się siła argumentów - pomożecie mi się przygotować do zażartej dyskusji i podpowiecie, jakie są najważniejsze zalety oranżerii i jak umniejszyć ew. wady???
Onaodia
Jestem tu nowa :)

Re: ogrody zimowe - za i przeciw

Post autor: Onaodia »

Onaodia pisze:Właśnie urządzamy nasz wymarzony dom. O ile w większości kwestii mamy bardzo podobne zdanie i prędzej czy później udaje się nam wypracować wspólne rozwiązanie :kwiatek , tak powoli kością niezgody staje się zagospodarowanie tarasu. Ja chcę tam urządzić ogródek zimowy, czyli wariant zabudowany. Kontrpropozycja to całkowite otwarte miejsce na grilla, leżakowanie etc.
W tych skrajnościach ciężko o kompromis, więc liczy się siła argumentów - pomożecie mi się przygotować do zażartej dyskusji i podpowiecie, jakie są najważniejsze zalety oranżerii i jak umniejszyć ew. wady???
Na podstawie btm-eurolinx.pl/ogrod-zimowy/ mam następujące rzeczy:
osłona przed opadami
większe możliwości dekoracyjne
luksus ;)
wiele funkcjonalności
Co jeszcze warto podkreślić?
ODPOWIEDZ