Ogródek na balkonie - co sadzić?
Re: Ogródek na balkonie - co sadzić?
Ja w tym roku miała taras z ziołami. W skrzynki nasadziliśmy mięty, bazylii, szałwii, rozmarynu. Bardzo fajnie się wszystko rozwinęło, tylko trzeba było odpowiednio podlewać.
Napiszcie jak wy sadzicie te zioła, czy siejecie i o jakiej porze. Ja się do tego mam zamiar zabrać na wiosnę. Muszę o tym poczytać, ale jak macie jakieś rady to dajcie znać. Marzy mi się właśnie taki super zielnik, ale jakoś się boje że mi się to nie uda, nie wyrośnie
Ja mam taki ogródek na balkonie jestem z niego zadowolona. W tym roku mam zamiar posadzić melisę, pietruszkę i kwiaty na balkonie ale nie wiem jakie. . Co wy mi polecicie?
Ja w tamtym roku próbowałam z ziołami, ale najlepiej rosła tylko mięta. W lawendzie zagnieździły mi się gąsienice jakiegoś motyla i musiałam ją zlikwidować. W tym roku zamierzam posadzić tylko kwiaty. 
Dobierz odpowiednią dietę na stronie dietetyk Rzeszów
- sara_kolanko
- Jestem tu nowa :)
Ja w zeszłym roku próbowałam pomidorki, stanęło na tym, że urósł jeden, wypuścił 3 liście i tyle.
W tym roku podejście numer dwa, bazylia, tymianek i szczypior, Zobaczymy
Gorzej, że koty chcą mi wszystko pozjadać jak tylko wyjdą na balkon.
W tym roku podejście numer dwa, bazylia, tymianek i szczypior, Zobaczymy
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Ja w poprzednim mieszkaniu miałam balkon właśnie od strony wschodniej... i szczerze mówiąc, rosły na nim tylko kwiatki lubiące cień
Pomidorki mi nie wyrosły, podobnie jak truskawki i poziomki.. Sałata była mikroskopijna, szczypiorek możliwy... Zioła rosły, choć były wychuchane niemożliwie i podlewane witaminkami
A może po prostu kiepski ze mnie ogrodnik?
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
- sara_kolanko
- Jestem tu nowa :)
Nie daj sobie wmówić, że kiepski z ciebie ogrodnik, czasem dużo zależy od sadzonek i nasion, ale powiem CI, ze po ostatnich przebojach też moja wiara w zdolności ogrodnicze nieco podupada 
Ale przecież wszystkiego da się nauczyć. Bez przesady. Poza tym mnie cieszy cała ta zabawa z ogródkiem.
Miałam podobnie na poprzednim. Przyjęła się tylko cebulka i szczypiorek ładnie rósł.Panna_Mysia pisze:Ja w poprzednim mieszkaniu miałam balkon właśnie od strony wschodniej... i szczerze mówiąc, rosły na nim tylko kwiatki lubiące cień![]()
Posadziłam też kwiaty, ale wyrosły same habazie.
Bardzo podobają mi się surfinie na balkonach. Mają cudowne kolory, zwłaszcza takie:

Ale wiadomo - co kto lubi.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Wybór jest ogromny. My mamy pomidory, paprykę, poziomki, koperek i pietruszkę. Bardzo ładnie rosną.