Odżywianie paznokci
Re: Odżywianie paznokci
A ja miałam taka różową Peggy Sage - wchłaniała się zupełnie - żadnego bezbarwnego lakieru - super sprawa.
ja właśnie lubię jak coś zostaje na paznokciu, a szczególnie jak odżywka może być bazą pod lakier
osobiście jeszcze nie stosowałam, ale słyszałam że z sally hansen jeszcze fajna jest z drobinkami złota, jak skończy mi się ta którą mam to ta jest następna do wypróbowania w kolejce 
Również przerzuciłam się na olej kokosowy. Działa podobnie jak oliva z oliwek, choć wydaje mi się, że olej kokosowy bardziej utwardził paznokcie niż oliva.anielica pisze:A mnie się wydaje, że każdy tłuszcz działa - osobiście wcieram olej kokosowy i polecam, na mnie działa. Jedyne co, to nie używam na dzień przed planowanym malowaniem.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
polecam drożdże selenowe z dodatkiem pyłku kwiatowego. producentem jest GAL. stosowałam 3 miesiące sumiennie i efekt przerósł moje oczekiwania. wypróbujcie dziewczyny:)
- waniliowelody
- Jestem tu nowa :)
Ale żeby w tych czasach moczyć paznokcie w majonezie?! Brzuch mnie rozbolał ze śmiechu!
Osobiście używam do pielęgnacji produktów z sh i jestem bardzo zadowolona. Paznokcie mi się już nie rozdwajają, wyglądają zdrowo i są naprawdę mocne
Zajrzyj na ich stronę może znajdziesz i coś dla siebie , a majonez zostaw mamie do jajek 
W dobie XXI wieku moczyc w majonezie? Bez sensu zwłaszca, że sa dobre odzywki, olejki itd. Moja mama takimi odzywkami odbudowala płytke po leczeniu hormonami. Paznokcie miała straszne!Teraz maluje i naprawde ma łaniejsze od moich.
powiedzcie dziewczyny czy są jakieś odżywki które równocześnie poprawiają przyczepnośc lakieru?
- jabluszkoo
- Miła Kobietka
Nie wiem czy o takie coś Ci chodzi ale wiem, że sh ma w swojej ofercie odżywkę, która zapobiega odpryskiwaniu lakieru
Jeśli nic nie przekręciłam to nazywa się ona Advanced Hard as Nails
poważnie? w majonezie?
to niezła z Ciebie agentka! ahaha. paznokcie również odratowałam odżywką sally hansen, a teraz też poszłam tym tropem i kupiłam sobie żel do usuwania skórek. po pierwszym użyciu jestem pod wrażeniem, ale pewnie nie ma co tu jeszcze wielkich sądów wygłaszać 
a widzisz o takim olejku na skórki nie słyszałam. Taki maja wybór w swoich produktach, że mozna sie pogubic, ale maja dobre produkty, sprawdzone i dostepne cenowo.
dziekuje ci dobra kobieto, a używałaś jej?jabluszkoo pisze:Nie wiem czy o takie coś Ci chodzi ale wiem, że sh ma w swojej ofercie odżywkę, która zapobiega odpryskiwaniu lakieruJeśli nic nie przekręciłam to nazywa się ona Advanced Hard as Nails
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
A macie jakieś sprawdzone sposoby na rozdwajanie się paznokci. Ja sobie z ty nie moge poradzić. Mam długie, wydawałoby się mocne paznokcie ale zawsze jakiś jeden się trafi co popsuje efekt...
Polecacie tą odżywkę Advanced Hard as Nails? czy może jakieś inne sally hansen, bo nie mogę się zdecydować
z tego co czytałam ma dobre opinie, więc pewnie musisz wypróbować jak się sprawdzi na Twoich paznokciach 
Rzucić temat i już się spamerzy zbiegną...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
zielonookanatalia
- Miła Kobietka
odzywki stosuje ale sporadycznie, wole miec pomalowane lakierem hybrydowym z mistero milano, bo uwazam, ze piekne paznokcie i zadbane dlonie to wizytowka kobiety
Słyszałem właśnie, że lakiery hybrydowe bardzo szybko schną, a co z trwałością ?
- waniliowelody
- Jestem tu nowa :)
Manicure hybrydowy możi i ładnie wygląda na paznokciach ale to co z nimi robi to już inna sprawa. Ja swoje paznokcie musiałam po takim zabiegu doprowadzać dość długo do stanu normalności. Bardzo pomógł mi olejek arganowy i odżywka wzmacniająca Diamond Strength dzięki, której moje paznokcie przestały się łamać i wróciły do normalności.
ja polecam odżywkę z evelinee 3 w 1 jest rewelacyjna. Paznokcie po niej bardzo ładnie wyglądają
o masakra, padłam jak przeczytałam o tym majonezie
olejek rycynowy albo kokosowy właśnie plus dobra odżywka na bezpośrednio na płytkę, zamiana długich kąpieli na prysznic i paznokcie odżyją
)
Ja tam sie ciesze, ze ludzie dziela sie swoimi spostrzezeniami, problemami. Ja bardzo duzo dowiedziałam sie o pielegnacji paznokci i chce sie podzielic z innymi wiadomosciami. ciesze sie równiez, że znalazłam odpowiedni preparat dla siebie.
o tych kąpielach nawet nie pomyślałam, ale faktycznie paznokcie tylko niepotrzebnie się rozmiękczajątinacleo pisze:o masakra, padłam jak przeczytałam o tym majonezieolejek rycynowy albo kokosowy właśnie plus dobra odżywka na bezpośrednio na płytkę, zamiana długich kąpieli na prysznic i paznokcie odżyją
)
no babcine sposoby nieraz sie sprawdzaja w ostatecznosci jak człowiek nic nie ma pod reka. Tylko, że sa naprawde dobre olejki które bardzo dobrze nawilzaja i odbudowuja paznokiec i skórki. Np utwardzacz z 18-karatowym złotem, który oprócz ze wzmacnia paznokcie to jeszcze odpowiednio je nawilza. Mozna ta odzywke po prostu kłasc pod lakier.
właśnie się zastanawiałam, co lepsze, czy takie zwykłe olejki, czy takie stricte do paznokciconscious pisze:o tych kąpielach nawet nie pomyślałam, ale faktycznie paznokcie tylko niepotrzebnie się rozmiękczajątinacleo pisze:o masakra, padłam jak przeczytałam o tym majonezieolejek rycynowy albo kokosowy właśnie plus dobra odżywka na bezpośrednio na płytkę, zamiana długich kąpieli na prysznic i paznokcie odżyją
)
olejki staram się już od dawna wcierać w płytkę i skórki, na paznokcie bardzo mi pomógł rycynowy. zawsze sceptycznie patrzyłam na tą metodę a sama się nadziałam
dobrze też nawilża oliwka z witaminą E, aktualnie używam
zwykłe olejki, przynajmniej możesz dopasowac taki który podpasuje Tobie.
a przede wszystkim jest bez sztucznych wspomagaczy, a na pewno ma ich mniej
a przede wszystkim jest bez sztucznych wspomagaczy, a na pewno ma ich mniej
.. bo w oczach tkwi siła duszy...