Odchudzanie przez sport
Odchudzanie przez sport
Witam! Na wstępie chciałabym zaznaczyć ,że od 4 miesięcy regularnie uprawiam sport . Dzięki niemu i delikatnej diecie (ograniczenie słodyczy zero smażonego) pozbyłam się 8 zbędnych kilogramów . Chodzę codziennie, miesięcznie robię okolo 200 km . Tempo to 6.5km/h . Chciałabym spytać czy gdybym od lipca zaczęła chodzić 24 km dziennie czy możliwa jest utrata w miesiąc tłuszczu z ud i trochę z brzucha ? Do tej pory tracąc 8 kg ubyło mi z brzucha bardzo to widać ale teraz on mi się umięśnia a nie trace tluszczu z innych miejsc . Do tego robie 20 przysiadów i aktualnie waze 64 kg przy wzroscie 168
8
Re: Odchudzanie przez sport
Z tego co wiem chudnie się od góry w dół..Więc najpierw pozbędziesz się z ramion, potem własnie z brzucha a na koniec z nóg..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Nie da chudnąć miejscowo.
Organizm sam wybiera partie ciała które z których najpierw będzie czerpał energię z tkanki tłuszczowej, tak samo jak nie masz wpływu na to gdzie ta tkankę w pierwszej kolejności będzie odkładał... Ogólnie wszystko schodzi na początku przy większej nadwadze jakby równomiernie z całego ciała, jest to efekt pozbywania się nadmiaru wody z organizmu, dlatego te poczwtkowe efekty są najbardziej widoczne. Potem jak już zostaje sam tłuszczyk, no to zaczynają się schody ale cierpliwie do celu i osiągniesz swój cel.
Z mojej strony polecam treningi siłowe, tylko z nimi dokonasz rekompozycji
Organizm sam wybiera partie ciała które z których najpierw będzie czerpał energię z tkanki tłuszczowej, tak samo jak nie masz wpływu na to gdzie ta tkankę w pierwszej kolejności będzie odkładał... Ogólnie wszystko schodzi na początku przy większej nadwadze jakby równomiernie z całego ciała, jest to efekt pozbywania się nadmiaru wody z organizmu, dlatego te poczwtkowe efekty są najbardziej widoczne. Potem jak już zostaje sam tłuszczyk, no to zaczynają się schody ale cierpliwie do celu i osiągniesz swój cel.
Z mojej strony polecam treningi siłowe, tylko z nimi dokonasz rekompozycji
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
A powiedzcie, brała któraś z was jakieś splacze tłuszczu? wiadomo sport to podstawa ale tak pytam tylko
Kasiasz ,spalacz tłuszczu bierze się do końcowej wycinki, kiedy tego tłuszczu masz już naprawdę mało ale jeszcze trochę musi zejść. Jest on głównie stosowany przez osoby startujące w zawodach sylwetkowych.Do tego momentu tłuszcz sam pięknie schodzi dzięki regularnym treningom i diecie, więc nie ma sensu się faszerować bo można zakłócić ten proces jeśli używa się takich środków za wcześnie.
I bardzo ważna rzecz bo niektórzy myślą że wystarczy wziąć spalacz i on zrobi cała robote,...otóż nie. Spalacz działa tylko i wyłącznie podczas treningu, powoduje on większą temperaturę ciała i większe poty. Co za tym idzie organizm wiecej kalorii spali ale bez ćwiczeń i diety żaden spalacz w niczym nie pomoże
I bardzo ważna rzecz bo niektórzy myślą że wystarczy wziąć spalacz i on zrobi cała robote,...otóż nie. Spalacz działa tylko i wyłącznie podczas treningu, powoduje on większą temperaturę ciała i większe poty. Co za tym idzie organizm wiecej kalorii spali ale bez ćwiczeń i diety żaden spalacz w niczym nie pomoże
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Pewnie, ze sport duzo daje, sama odkad mam diete od Michala Wrzoska i rozpisany przez niego plan treningowy widze zdecydowana roznice w chudnieciu. Organizm duzo latwiej zrzuca kilogramy, a skora nie jest zwisajaca 
Bez odpowiedniej diety rzeczywiście może być dość ciężko. Ja nie mam jednak zbyt dużo czasu na gotowanie na własną rękę, przez co zamawiam sobie catering dietetyczny od Wygodnej Diety. W taki sposób można schudnąć dużo sprawniej. 
diata, sport, dobre nastawienie 
-
e.kowadelko000
- Jestem tu nowa :)
Przede wszystki dieta i ćwiczenia :] Razem.
Tak, jak Panie wyżej - najważniejsza jest dieta, a jeszcze w połączeniu z ćwiczeniami (regularnymi) zdziała cuda. Nie trzeba od razu ćwiczyć codziennie, 3 dni w tygodniu + większy ruch w codziennym życiu i efekty gwarantowane 
"Wystarczy pleść jakieś głupstwa, których nikt nie może zrozumieć, a ludzie zrobią wszystko, czego od nich zażądasz." - Buszujący w zbożu
tvokazje
tvokazje
- redorange666
- Samiec
Ja schudłam bez diety. Jem co chce i kiedy chce z tym że nie obzeram się. Sukcesem mojego spadku z 98kg na 75 to duża ilość ruchu. Minimum to 10tys kroków w ciągu doby. Czyli orzeliczajac na dystans około 8km.
Moim zdaniem dobra dieta to 70% sukces. Racjonalne zdrowe , REGULARNE odżywanie , to klucz to. wymarzonej sylwetki !
A jeśli dodasz do tego wysiłek fizyczny (jakikolwiek) to sukces murowany !
A jeśli dodasz do tego wysiłek fizyczny (jakikolwiek) to sukces murowany !
ja się wzięłam za siebie, bo zaniedbałam się przez wakacje
(( ale chodzę na siłkę i staram się jeść mniej.. ale wartościowo
-
Bogusia1959
Jak dla mnie jeśli odchudzanie ma wiązać się z lepszym samopoczuciem, nie możemy zapominać o zdrowiu. Osobiście śledzę różnego rodzaju wpisy w tym temacie, tu portal którego treści do mnie trafiają, są profesjonalne i zrozumiałe SPAMJulia pisze:Witam! Na wstępie chciałabym zaznaczyć ,że od 4 miesięcy regularnie uprawiam sport . Dzięki niemu i delikatnej diecie (ograniczenie słodyczy zero smażonego) pozbyłam się 8 zbędnych kilogramów . Chodzę codziennie, miesięcznie robię okolo 200 km . Tempo to 6.5km/h . Chciałabym spytać czy gdybym od lipca zaczęła chodzić 24 km dziennie czy możliwa jest utrata w miesiąc tłuszczu z ud i trochę z brzucha ? Do tej pory tracąc 8 kg ubyło mi z brzucha bardzo to widać ale teraz on mi się umięśnia a nie trace tluszczu z innych miejsc . Do tego robie 20 przysiadów i aktualnie waze 64 kg przy wzroscie 1688
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2018 8:21 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Do sportu warto dorzucić dietę- wtedy efekty będą szybciej widoczne no i na pewno takie odchudzanie będzie bardziej skuteczne. Ja np. oprócz tego że ćwiczę kilka razy w tygodniu zamawiam tez dietę z Wygdonejdiety. Z nimi posiłki mam zdrowe i odpowiednio zbilansowane więc wiem, że mój organizm dostaje wszystko czego potrzebuje.
Ja schudłam ponad 10 kg, ale na start zapłaciłam za poradę trenera, który rozpisał mi treningi dopasowane do mojej tuszy i tego jaki wysiłek mogę robić oraz dietkę. Wyniosłam z tego 2 rzeczy pierwsze ponieważ dieta była na zasadzie na śniadanie możesz zjeść to i to i to i miksuj sobie w tym stylu i tak każde danie, ale do rzeczy wyniosłam że trzeba ograniczyć słodycze, napoje słodkie pieczywo i makarony, do tego jeść regularnie najlepiej co 3h. Druga rzecz to treningi musza być regularne, nawet jak mi się baaardzo nie chciało szłam i ćwiczyłam, lepsze są te z własnym ciałem tzw treningi funkcjonalne od tych na maszynkach w siłowni i najważniejsze przerwy miedzy treningami są bardzo ważne maks 2 dni najlepiej ćwiczyć potem dzień przerwy i znowu
ja się tylko tego trzymałam i dałam rade 
Nowimarta treningi z własnym ciałem jak to nazwałaś to kalistenika a nie trening funkcjonalny 
Ja bardzo schudłam odkąd regularnie uprawiam sport
3 razy w tygodniu biegam, w weekendy pływam
oczywiście trening nie może się odbyć bez mojej ulubionej zielonej Piwniczanki. Ta woda napędza mnie do działania 
-
mariasoalo
Wszyscy wiemy, że sport jest najskuteczniejszym sposobem na odchudzanie.
https://mojezdrowie.home.blog/
Musimy pamiętać, że sport powinien iść w parze ze zdrowym odżywianiem
a jak zdrowe odżywianie to tylko z moim ulubionym sklepem, gdzie kupuje słód jęczmienny do wypieku chlebka Naturalnie Zdrowe SPAM 
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2018 8:36 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Sport- ruch daje bardzo dużo. Jeśli chcesz schudnąć, koniecznie zacznij uprawiać sport.
Warto trenować bo sport to zdrowie. Mi poprawia samopoczucie kazdego dnia odkąd ćwiczę regularnie. Posiadanie takiej domowej silowni to swietna sprawa a nie trzeba dużo. Zwłaszcza że w obecnej sytuacji powinniśmy zostać w domu także warto zajrzeć np tutaj https://sklep.spokey.pl/pol_m_Sporty_Fi ... y-393.html i wybrać dla siebie odpowiedni sprzęt do ćwiczeń. Najlepsze są moim zdaniem orbitreki i bieżnie 
U mnie akurat świetne rezultaty dało połączenie diety i ćwiczeń. Jedzonko mam z Wygodnejdiety, zapewniają mi 5 posiłków dziennie, smacznych, różnorodnych i zdrowych. Do tego ćwiczę kilka razy w tygodniu i efekty są zadowalające:)