oczyszczanie twarzy

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
buziaczek88
Miła Kobietka

Re: oczyszczanie twarzy

Post autor: buziaczek88 »

Szczerze mówiąc ja mam spory problem z różnymi kosmetykami do twarzy, ponieważ wszystko mnie uczula. Robią mi się wtedy suche, czerwone plamy. Chętnie korzystam z Lini oczyszczającej Ziaja Liście Manuka. Bardzo fajnie oczyszczają skórę i na szczęście nie mam wtedy problemy z jakimiś wypryskami czy plamami na twarzy. :D
Awatar użytkownika
muffinka
Miła Kobietka

Post autor: muffinka »

najpierw demakijaż płynem micelarnym, odkąd je odkryłam mleczka poszły w kąt. Potem mycie twarzy jakimś delikatnym żelem i krem nawilżający:)
kobietkakokietka
Jestem tu nowa :)

Post autor: kobietkakokietka »

polecam wybrać się do kosmetyczki raz w miesiącu na dokładne oczyszczenie twarzy
meggie
Miła Kobietka

Post autor: meggie »

na pewno kosmetyczka byłaby najlepszym rozwiązaniem, ale raz w miesiacu to przesada, warto też od środka wspomóc organizm dietą
elka80

Post autor: elka80 »

Jeśli chodzi o kosmetyczkę to jaki zabieg najbardziej polecacie?
http://www.hinor.pl/
meggie
Miła Kobietka

zwykłe oczyszczanie twarzy jest standardem, choć może kosmetyczka sama coś zaproponuje w zależności do twojej cery
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Dodajmy że powinna być to dobra kosmetyczka i uwzględnić rodzaj cery jaki posiadasz,bo często są potem problemy z podrażnieniami i przebarwieniami po takim oczyszczaniu,więc warto zachować ostrożność.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

buziaczek88 pisze:Szczerze mówiąc ja mam spory problem z różnymi kosmetykami do twarzy, ponieważ wszystko mnie uczula. Robią mi się wtedy suche, czerwone plamy. Chętnie korzystam z Lini oczyszczającej Ziaja Liście Manuka. Bardzo fajnie oczyszczają skórę i na szczęście nie mam wtedy problemy z jakimiś wypryskami czy plamami na twarzy. :D
Nie wysusza Ci skóry ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Fajne maseczki oczyczające typu peel-off Profrssional Formula z Bielendy są świetne można się poczuć jak w gabinecie kosmetycznym;-)
blueskay
Miła Kobietka

Post autor: blueskay »

mam kilka rzeczy z tej serii ale nie miałam jeszcze peelingu
Sardusia

Post autor: Sardusia »

Kupiłam ostatnio w Rossmannie bawełniane chusteczki kosmetyczne Tami Mycare- ciekawa alternatywa zamiast wacików.
meggie
Miła Kobietka

ja jednak wolę tradycyjne waciki, jakoś te chusteczki mi nie podpasowały :( ale może Tobie się spodobają, choć jedno trzeba im przyznać, jak się gdzieś jedzie to pakuje się tylko je, a nie płyn taki, płyn taki, waciki, itp. :)
ocilie

Post autor: ocilie »

na oczyszczanie twarzy z takich zabiegow u kosmetyczki to super sprawdza sie mikrodermabrazja i peeling kawitacyjny, zwlaszcza przy cerze tradzikowej. ja chodze arkadii w opolu i jestem bardzo zadowolona z efektow :)
Rzesy-Sklep_pl
Miła Kobietka

Post autor: Rzesy-Sklep_pl »

Jeżeli masz wrażliwą skórę a zależy Ci na profesjonalnym oczyszczaniu twarzy,to polecam zabieg mikrodermabrazji,chwalony na wielu forach i co za tym idzie- również bardzo skuteczny.
meggie
Miła Kobietka

ale chyba trzeba go powtórzyć kilka razy aby efekt dawał jednak różnicę?
Awatar użytkownika
ameba00
Miła Kobietka

Post autor: ameba00 »

a ja w biedronce po niecale 6 zł kupiłam takie maseczki w 3 etapach, mam suchą skóre , ale fajnie mi ja nawilżyła i oczyściła, stosuje się ja 2 razy w tygodniu.
millka918

Post autor: millka918 »

Ja muszę baaardzo mocno dbać o oczyszczanie twarzy, bo jeśli zaniedbam to, to po kilku dniach pojawiają się "niespodzianki". Do zmywania makijażu używam płynu micelarnego z Bourjois. To jednak nie wszystko, bo 3 razy 2 tygodniu wykonuję peeling z kawy z dodatkiem oliwki. Jest dość mocny, bo zmielona kawa jest szorstka więc osobom z delikatną cera polecam bardzo delikatnie masować skórę.
groszkamagda

Post autor: groszkamagda »

Ja mam normalnie też stertę kosmetyków do pielęgnacji twarzy, no ale wiadomo – to najważniejsza część, którą każdy widzi. Przykro jest rzeczywiście mieć wikwity jakieś.
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Osobiście oczyszczam twarz tonikiem i żelem z Vichy, zakupiłam w aptece SPAM, nawet był w promocji o 20% mniej zapłaciłam:-)
Ostatnio zmieniony pn kwie 13, 2015 10:22 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Gabulec
Miła Kobietka

Post autor: Gabulec »

Mi tak na prawdę pomogły regularne wizyty u kosmetyczki - peelingi kwasami. Domowa pielęgnacja też jest ważna, ale nie zastąpi w 100% takich profesjonalnych zabiegów. Warto na pewno dbać o dobre oczyszczanie, tonizowanie i nakładanie odpowiednich kremów, ale też najlepiej niech kosmetyczka coś poleci. Dla cery tłustej taką jak ja posiadam i używam na co dzień to polecam serię Effaclar od La Roche-posay, a szczególnie żel do oczyszczania twarzy taki niebieski.
halinamii

Post autor: halinamii »

Do oczyszczania twarzy polecam serię Normacne z Dermedic :) Przede wszystkim do oczyszczania żel i tonik. Nie wysuszają i nie ściągają skóry ; )
celineczkaaa
Miła Kobietka

Post autor: celineczkaaa »

Ja ostatnio wyłam na zamykaniu naczynek w studiu Bednara w Lublinie na Północnej 18. Od dawna miałam dość widoczne naczynka i zawsze przykrywałam to tonami kryjącego pudru. Jak na złość nie miałam problemów ze skrą pod względem zaskórników czy pryszczy a tu takie coś. Dzięki zabiegom w tym salonie naczynka zostały zamknięte i już są niewidoczne.
Danuta8787

Post autor: Danuta8787 »

Cześć dziewczyny, czy płyn micelarny jest bezpieczny? Kiedyś stosowałam bodajże krem 3w1 Under Twenty, który strasznie mi podrażniał skórę. Co stosujecie do demakijażu? :)
Klarissa
Miła Kobietka

Post autor: Klarissa »

Danuta8787 pisze:Cześć dziewczyny, czy płyn micelarny jest bezpieczny? Kiedyś stosowałam bodajże krem 3w1 Under Twenty, który strasznie mi podrażniał skórę. Co stosujecie do demakijażu? :)
Mozesz probowac produktow carbo detoz bialy wegiel z bielendy. Bardzo dobrze zmywa makijaz nie roznoszac zabrudzen po twarzy, dodatkowo nawilza i odswieza. Ma bardzo przyjemny zapach i dobry sklad, wiec nie ma szans na podraznienia.
Izabwis

Post autor: Izabwis »

Jeśli chodzi o oczyszczanie skóry to najlepszym sposobem jest chodzenie raz na jakiś czas do kosmetyczki na oczyszczanie. Mikrodermabrazja, ultradźwięki czy kwasy będą najlepszymi zabiegami w tym temacie. Dodatkowo warto w domu używać maseczki oczyszczające.
Dieta sokowa
ODPOWIEDZ