oczyszczanie twarzy
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Re: oczyszczanie twarzy
Pielęgnacja w domu jest bardzo ważna. Jednak raz na jakiś czas warto wybrać się do kosmetyczki i wykonać silniejsze kwasy. Odświeży to mocno cerę i polepszy jej stan.
Do oczyszczania twarzy bardzo dobrze nadaje się olejek arganowy, mam teraz taki z kwasem hialuronowym z bielendy i codziennie wieczorem przemywam nim twarz. Po regularnym stosowaniu widzę efekty, moja cera jest bardziej nawilżona i gładka. Ten olejek nazywa się jakoś argan cleansing face
oo nie wiedziałam że można takim olejkiem oczyszczać twarz. To chyba jakaś nowość bo nie znam go.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Zgadzam się,olejek arganowy to znakomity sposób na to aby odżywić swoją skórę twarzy,wygładza ją i jednocześnie nawilża,także mogę gorąco polecić:)
tak, to jest ich jakaś nowośćhania pisze:oo nie wiedziałam że można takim olejkiem oczyszczać twarz. To chyba jakaś nowość bo nie znam go.
To nakładasz np płatkiem ten olejek i później spłukujesz wodą? czy jak? Bo właśnie mi się kończy płyn do demakijażu i może się skusze na coś nowego.
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
Zdecydowanie takie porządne oczyszczanie twarzy raz na jakiś czas trzeba zrobić w dobrym salonie kosmetycznym, tylko co ile powinno się teaki zabieg wykonywać?
Dermokonsultantka z Ziko Dermo poleciła mi żel i krem z Vichy, był w promocji -15%, mam już tam kartę stałego klienta, później mogę punkty wymieniać na nagrody;-)
-
babeczka123
- Jestem tu nowa :)
Też mam właśnie kartę w SPAM dlatego kupuję tam wszystkie kosmetyki zwłaszcza, że co tydzień organizują tydzień z marką podczas którego można zakupić taniej kosmetyki
Ostatnio zmieniony czw sty 08, 2015 10:57 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Ja od czterech miesięcy stosuję piankę oczyszczającą Enzymacid marki Ericson Laboratoire. Moim zdaniem jest świetna! Dostałam ja w prezencie. Dokładnie czyści skórę, a co najważniejsze nie wysusza jej! Stosuję tylko ją i nic innego ani przed ani po, poza wodą 
Ja mam teraz ten olejek do mycia twarzy z bielendy z pro retinolem - nazywa się jakoś Argan cleansing face oil. Jego się normalnie nakada jak zwykły żel lub pianka i spłukuje
efekty fajne, używam go teraz zamiast żelu
ten Argan cleansing face oil jest dobry do cery skłonnej do trądziku, ponieważ nie podraznia dodoatkowo tego co i tak jest podrażnione, powiedziałabym nawet ze nieco lagodzi te zmiany:)
właśnie skończył mi się płyn micelarny i właśnie myślałam żeby spróbować tego olejku z cleansing face. Zobaczę jutro ile kosztuje.
w rossmanie kosztuje coś ok. 20 zł, ja wole ten argan face oil zamiast płynów micelarnych, ponieważ zmywając nie naruszam zmian trądzikowych, czasem płatkiem jak zmywałam potrafiłam np. ściągnąć strupek;/
dzisiaj się nie wyrobiłam żeby zajść ale jutro już muszę go kupić.
-
a_gatka
stara metoda Arabek - parówka z płatków róży, u mnie wystarcza 
Dziewczyny a jakie kremy polecacie do codziennego nawilżenia twarzy? Dodam że mam cerę raczej suchą i trochę naczynkową.. Chciałabym jakiś lekki krem, który nadaje się pod podkład, ale też dodatkowo dobrze nawilża 
Poważnie ?? Słyszałam że woda różana działa cuda..a_gatka pisze:stara metoda Arabek - parówka z płatków róży, u mnie wystarcza
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
ja regularnie chodze na peeling kawitacyjny i efekty są super. nigdy nie mialam tak czystej cery
tylko tez wiadomo, ze musi byc dobrze wykonany. ja chodze do idealist na chodkiewicza w warszawie
Ja mam bardzo duży problem z tym, żeby jakoś utrzymać w dobrej kondycji moją skórę, zarówno na głowie, twarzy jak i ciała. Więc używam różnych kosmetyków, które raz działają, a innym razem nie... jest to bardzo uporczywe.
Materace przeciwodleżynowe Egerton.
Martynaa pisze:Dziewczyny a jakie kremy polecacie do codziennego nawilżenia twarzy? Dodam że mam cerę raczej suchą i trochę naczynkową.. Chciałabym jakiś lekki krem, który nadaje się pod podkład, ale też dodatkowo dobrze nawilża
widziałam krem z lirene specjalnie do cery naczynkowej
Ja od jakiegoś czasu do oczyszczania twarzy stosuję bawełniane chusteczki nawilżające z reklama spam, mam suchą skórę i stosowałam różne płyny i mleczka, ale podrażniały mi skórę, te chusteczki są idealnie nawilżone i bardzo delikatne, miękkie. Więc jestem z nich zadowolona, a odkryłam je jak szukałam chusteczek dla mojej córeczki:)
Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2015 12:22 am przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam/po raz kolejny post tej samej treści
Powód: spam/po raz kolejny post tej samej treści
Ja teraz do mycia używam pasty z ziaji z liśćmi manuka (chyba nie przekręciłam nazwy
) i rewelacyjnie czyści i radzi sobie z zaskórnikami.
A teraz jeszcze kupiłam płyn miceralny z tołpy. Będziemy testować
A teraz jeszcze kupiłam płyn miceralny z tołpy. Będziemy testować
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
Maniaczka_57
- Jestem tu nowa :)
ja również używam pasty z Ziai, jest skuteczna, a przy tym fajna w użyciu:)poza tym warto od czasu do czasu zajrzeć do kosmetyczki i pomóc skórze przez jakiś profesjonalny zabieg. zupełnie na marginesie szykuje się otwarcie nowego portalu z rezerwacjami usług online, SPAM, może coś ciekawego z tego wyniknie:)
Ostatnio zmieniony pt lut 13, 2015 11:05 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Polecam domowy tonik zrobiony z liści zielonej herbaty