Oczyszczanie organizmu z toksyn

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
blanka333
Jestem tu nowa :)

Re: Oczyszczanie organizmu z toksyn

Post autor: blanka333 »

Ja własnie pije wodę z cytryna zawsze rano już od jakiegoś czasu . I wydaje mi sie , że juz są pierwsze efekty.
Awatar użytkownika
ZielonoOka
Fajna Kobietka

Post autor: ZielonoOka »

Ja od jakiegoś czasu pijam wodę z miętą i ogórkiem zielonym (lub limonką). Wyczytałam ten przepis kiedyś na jakimś mądrym blogu. :P
oemapazdrowia

Post autor: oemapazdrowia »

Witam. Proces oczyszczania organizmu warto rozpocząć od sięgnięcia po naturalny suplement Błonnik Witalny. Dzięki zawartości nieprzetworzonych łusek babki płesznik oraz nasion babki jajowatej można w łatwy sposób uporać się z nadwagą, usprawnić funkcjonowanie przewodu pokarmowego, a także uregulować poziom cukru we krwi i zapobiec powstawaniu miażdżycy. Dodatkowo jego przyjmowanie pozwala pozbyć się z organizmu toksyn i złogów, dzięki czemu poprawia się samopoczucie i wzrasta chęć do działania. Więcej informacji na ten temat można znaleźć na stronie reklama

Pozdrawiam serdecznie

Jolanta Piwowarczyk
Online Ekspert
Ostatnio zmieniony pt kwie 24, 2015 11:16 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Do tego typu reklam jest odpowiedni dział. Post edytuję. Proponuję zapoznać się z regulaminem forum.
anett7

Post autor: anett7 »

Ja właśnie pije rano wode z cytryna mysle że to cos daje pomału efekty zauważalne.
taio

Post autor: taio »

Przecież teraz na każdym kroku chcą nam wcisnąć choroby. Że niby organizm zatruty, zakwaszony itd. Dawniej tego nie było, leków też nie było i ludzie jakoś żyli... nie jedzcie kredy...
Pozdrawiam, Taio Cruz
Moja strona: Umywalki Duravit - zapraszam!
Awatar użytkownika
paproctaniosc
Miła Kobietka

Post autor: paproctaniosc »

blanka333 pisze:Ja własnie pije wodę z cytryna zawsze rano już od jakiegoś czasu . I wydaje mi sie , że juz są pierwsze efekty.
a jakie efekty widzisz? :)
janina384

Post autor: janina384 »

Dobre są podobno herbatki ziołowe. Ja jeszcze nie próbowałam, nie przepadam za ziółkami. :(
Ten rok należał do atrakcje turystyczne w Gdańsku w moi wykonaniu :)
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

a co z koktajlami z owoców? Podobno dobrze dobrane owoce zmieszane ze sobą i pite codziennie też oczyszczają organizm. Wie ktoś o tym cos?
Vervus
Miła Kobietka

Post autor: Vervus »

Uważam, że tzw.sposoby "na oczyszczanie" to jedno, a aplikowanie sobie kolejnych toksyn to drugie. Są obecnie w każdym produkcie z marketu, np. ołów, i cała tablica mendelejewa, oczywiście nie mówi się o tym. Polecam pospolity ostropest najbardziej skuteczny nie tylko na wątrobę ale i na cały organizm, łyzeczka do jogurtu od czasu do czasu nie tylko nie zaszkodzi a na pewno pomoże.
Rehabilitant Legnica
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

taio pisze:Przecież teraz na każdym kroku chcą nam wcisnąć choroby. Że niby organizm zatruty, zakwaszony itd. Dawniej tego nie było, leków też nie było i ludzie jakoś żyli... nie jedzcie kredy...
Owszem, ale i kiedyś była całkiem inna żywność, a na pewno mniej przetworzona i zanieczyszczona
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
daria218

Post autor: daria218 »

Zioła działające przeczyszczająco, powinny stanowić podstawę ziołowej kuracji oczyszczającej. Mieszanki przygotowane z tak działających ziół mają za zadanie stymulować usuwanie toksyn z organizmu. Do ziół po które warto sięgnąć należą liście brzozy, ziele skrzypu, korzeń i ziele mniszka lekarskiego, dziurawiec, krwawnik, mięta, bylica, i tatarak. A także wyciąg z karczocha, sok z wyciśniętej cytryny, lub limonki dodany do przegotowanej wody i wypity rano na czczo oczyszcza nasz organizm ze szkodliwych substancji. Mimo kwaśnego smaku owoce te mają odczyn zasadowy i wspomagają odkwaszanie organizmu. Aronia, maliny, jagody, do tego aktywność fizyczna, pływanie, spacery.
monia.zawadzka.1990

Post autor: monia.zawadzka.1990 »

Ja polecam wode z cytryna, rano na czczo :)
http://www.przeprowadzkieuromax.pl
Awatar użytkownika
ruti
Miła Kobietka

Post autor: ruti »

woda z cytryną rano, a w ciągu dnia piję czasami czystek:)
martabielec

Post autor: martabielec »

Woda z cytryną i warto zadbać o florę bakteryjną jelit.
Jeśli potrzebujesz pomocy przy regulacji fotela, rozrusznika, sprzęgła czy tachografu zajrzyj na http://www.linor.pl/
pomcia

Post autor: pomcia »

Woda z cytryną i chyba odrobiną cynamonu. Z rana.
aanka91
Miła Kobietka

Post autor: aanka91 »

Warto wiedzieć, że prawidłowe oczyszczanie organizmu nie ma nic wspólnego z głodówkami, a polega na wykluczeniu z codziennej diety szkodliwych produktów, które zatruwają organizm (jak alkohol, fast-foody, słodycze i ogólnie żywność wysoko przetworzona). W czasie oczyszczania spożywa się jedynie naturalne i zdrowe produkty, takie jak warzywa i owoce (najlepiej w formie soków), czy zielona herbata - produkty te ułatwiają oczyszczanie organizmu. Można też wspomóc się suplementami diety, wspomagającymi oczyszczanie organizmu z toksyn.
www.kuzniazdrowia.pl – apteka internetowa
Ruda22

Post autor: Ruda22 »

Ja oczyszczałam organizm. Piłam wode z cytryną przez trzy dni. Ale są tez inne sposoby.
aldon99

Post autor: aldon99 »

Oczyszczanie organizmu jest bardzo istotne i powinno się to robić co jakiś czas. Ja piję nawet zieloną kawę oraz zieloną herbatę. Nie robię jednak żadnych głodówek bo jest to bardzo niezdrowe. Polecam także soki warzywne np z pora. Takie zielone, który wyglądają okropnie :D
zielona kawa
Adrianna30

Post autor: Adrianna30 »

Ja piję soki które mi znajoma poleciła (Curattio) i stosuję je jako uzupełnienie mojego zdrowego stylu żywieniowego. Nie mam żadnej diety, ale zdrowo jem a soki te są bardzo smaczne i wiem, że są zdrowe.
quiosque - Uwielbiam ten sklep ;)
buziaczek88
Miła Kobietka

Post autor: buziaczek88 »

Polecam również picie czerwonej herbaty np. Pu erh Slim, która jest również wzbogacona o zieloną Yerba mate. Ona również działa na organizm oczyszczająco tylko trzeba ją pic regularnie i dosyć dużo w granicy 5 filiżanek dziennie.
Słyszałam także o piciu na czczo codziennie rano wody z sokiem z połówki cytryny, podobno również działa:)
Samosia

Post autor: Samosia »

Czy możecie zaproponować jakąś najpopularniejszą metodę i jej opis ?
Melania

Post autor: Melania »

Dieta warzywno-owocowa jest zalecana nie tylko jako wspaniała forma oczyszczenia i odmłodzenia organizmu. Badania pokazują, że ma ona pozytywny wpływ na stan zdrowia wielu pacjentów. Więc może warto z nią spróbować? Ponadto możemy zażywać ostropest plamisty, który świetnie oczyszcza nasz organizm i jest polecany nawet wśród chorób wątroby.
kinga81
Fajna Kobietka

Post autor: kinga81 »

Myślę, że wystarczy ograniczenie produktów zawierających dużo chemii - czyli chipsów, ciastek sklepowych, kolorowych jogurtów i napojów, itp. Również kosmetyków, których skład zajmuje pół etykiety... Ktoś wyżej pisał o czystku - jeszcze nie próbowałam, ale wśród znajomych panuje moda na jego picie. Również w sklepie ziołowym ostatnio kobieta tłumaczyła jego zalety.
dinka

Post autor: dinka »

ja piłam sobie na początku mojej diety soki Curattio i myśle ze to świetny detoks - smaczny, głodna nie chodziłam i co wazen pożywny!
ksiezycowa

Post autor: ksiezycowa »

Osobiście bardzo polecam własnie oczyszczanie organizmu za pomocą cytryn. Stosowałam przez 10 dni i jestem zachwycona tą metoda:)
ODPOWIEDZ