ocena zdolności tlenowych

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tinacleo
Miła Kobietka

ocena zdolności tlenowych

Post autor: tinacleo »

Czy któraś z pań może polecić jakieś miejsce w warszawie, gdzie można sprawdzić swoje zdolności tlenowe/beztlenowe? Brat gra w czwartej lidze piłki nożnej i na tych badaniach, które mu wykonują raz na rok traktują chłopaków strasznie po macoszemu. Dużo słyszy się w telewizji o młodych chłopakach padających nagle na boisku... Chciałabym zadbać o jego bezpieczeństwo i szukam miejsca do takich kompleksowych badań :)
Malwi22
Jestem tu nowa :)

Re: ocena zdolności tlenowych

Post autor: Malwi22 »

W Warszawie na ul Zwoleńskiej 81. Centrum Badań wydolnościowych. Polecam :)
leczenie raka piersi
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

Post autor: conscious »

tinacleo pisze:Czy któraś z pań może polecić jakieś miejsce w warszawie, gdzie można sprawdzić swoje zdolności tlenowe/beztlenowe? Brat gra w czwartej lidze piłki nożnej i na tych badaniach, które mu wykonują raz na rok traktują chłopaków strasznie po macoszemu. Dużo słyszy się w telewizji o młodych chłopakach padających nagle na boisku... Chciałabym zadbać o jego bezpieczeństwo i szukam miejsca do takich kompleksowych badań :)
mogę Ci polecić profemed, tam ogólnie zajmują się medycyną sportową, pourazową. mają też różne badania i konsultacje dla osób, które potrzebują się przebadać pod kątem sportowym, na co mogą sobie pozwolić itd
Awatar użytkownika
Rex Medica
Jestem tu nowa :)

Post autor: Rex Medica »

Istotne jest, aby w placówce dobrano optymalne, zindywidualizowane obciążenie treningowe, a następnie monitorowano postępy na poszczególnych etapach treningu. Ceni się, że brat chce porządnie zbadać swój pułap tlenowy, gdyż im jest on wyższy, tym dłużej będzie w stanie wykonywać treningi wymagające bardzo intensywnego wysiłku.
ODPOWIEDZ