Obrączki, biżuteria ślubna -pytania i opinie

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
rosaa
Jestem tu nowa :)

Re: Biżuteria ślubna

Post autor: rosaa »

Ja miałam ręcznie robioną biżuterię z krszystałków swarowskiego

Jakie obrączki?

Post autor: paula »

Dzisiaj oglądaliśmy propozycje obrączek ślubnych. Oczywiście pozostajemy staroświeccy - złoto ;)
tylko teraz pytanie: białe czy żółte? a może jeden i drugi kolor?
Czym się w ogóle kierować wybierając obrączki?
Wiadomo że mężczyźnie to wszystko jedno, ale kobieta nosi różną biżuterię i nie chciałabym później żałować że kupiłam nieodpowiedni kolor ;)

jeśli o krój (tak to się nazywa? hmm.. może lepiej wzór brzmi :P) chodzi to ja mam decydujące słowo. I wybrałam - zwykłe proste, matowo świecące. Dla mnie z oczkiem, dla niego oczywiście nie.
456
Kobietka Expert

Re: Jakie obrączki?

Post autor: 456 »

Osobiście wybrałabym białe złoto. Bardzo mi się podoba.
Popatrz tutaj:
http://www.swiatzlotasklep.pl/start,0,0.html
Może coś się spodoba wzorami. :)

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
paula

też jestem za białym złotem ponieważ bardzo często używam biżuterię srebrną (złotych kolczyków ani jednych nie mam ;)).
Mniej więcej to co mi się podoba jest w załączniku.

Tylko czy cena obrączek naprawdę musi być dość wysoka? Bo widziałam z białego złota obrączki o cenie minimalnej ok. 800zł, na co mój facet stwierdził "za tanio!". Dla mnie to są obrączki czyli dowód naszej miłości i to nigdzie nie będzie napisane czy kupimy je u jubilera za 800zł czy w aparcie za 2000 zł :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
EasyRider69

Post autor: EasyRider69 »

Piękne! I myślę, że będą bardzo uniwersalne. Ech... chciałabym przez to jeszcze raz przechodzić :)
Mój dostawca internetu - internet poznan - szybki przesył danych, super, polecam.
paula

EasyRider69 pisze:Piękne! I myślę, że będą bardzo uniwersalne. Ech... chciałabym przez to jeszcze raz przechodzić :)
dziękuję ;)

póki co na razie oglądamy :) ale jest po prostu w siódmym niebie że mogę tak to wszystko planować itd :)
456
Kobietka Expert

Ano drogie są niektóre cacka. Niestety.
Jestem tego samego zdania co Ty. ;) Mój też mówi, że 800 to "tanio". Dziwni są ci faceci. :roll:
Obrączki bardzo ładne, ale ja bym szukała dalej. Dobrze mieć kilka do wyboru.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
paula

mamy kilka opcji ale to raczej ja będę miała decydujące zdanie. Bo to mnie musi pasować to do biżuterii ;) jestem osobą która nie nosi jakiejś ekstrawaganckiej biżuterii więc wybiorę coś dość prostego z (raczej) samego białego złota i dla mnie z jakimś kamyczkiem ;)
456
Kobietka Expert

Dwukolorowe raczej dziwnie wyglądają. W sumie każdemu podoba się co się podoba. ;)
Ładne są te z białego złota właśnie z jakimiś subtelnymi dodatkami.

paula

mój brat ma dwukolorowe, płacili za nie kupę kasy w aparcie i w zasadzie ich nie noszą ;)
był to wtedy (12 lat temu) szał na dwukolorowe obrączki.
Ja jednak chciałabym jednokolorowe i raczej białe złoto ;)
a powiedzcie mi, co wygrawerować w środku? Imiona nasze i data ślubu? jedno z imion i data ślubu? a może jakiś napis? co doradzacie?
sun979

Post autor: sun979 »

Ja może będę staroświecka ;D ale będę raczej chciała obrączki z żółtego złota :) Białe złoto wygląda jak srebro. A gdy patrzę na obrączki ze złotego złota to wydają mi się bardziej symboliczne. Nie wiem czemu tak mam. Może dlatego, że mój facet nosi sobie teraz srebrną obrączkę na lewej dłoni po prostu tak dla ozdoby... :D
Nad kolorem jestem zdecydowana, ale nie wiem czy mieć w swojej obrączce jakiś diamencik?
Boję się, że w codziennych czynnościach może po prostu wypaść, a nie chcę ściągać jej do każdej zwykłej czynności. Czy gdyby się tak stało, że wypadnie to można po prostu zalać to miejsce i zrobić normalną obrączkę? Mimo wszystko podoba mi się taki 1 mały diamencik na środku. Mój facet podczas ślubu przynajmniej będzie wiedział, która obrączka jest moja... :P
sun979

paula.x111 pisze:mój brat ma dwukolorowe, płacili za nie kupę kasy w aparcie i w zasadzie ich nie noszą ;)
był to wtedy (12 lat temu) szał na dwukolorowe obrączki.
Ja jednak chciałabym jednokolorowe i raczej białe złoto ;)
a powiedzcie mi, co wygrawerować w środku? Imiona nasze i data ślubu? jedno z imion i data ślubu? a może jakiś napis? co doradzacie?
Ja mam dwie opcje i też nie wiem! ;p
Chciałam najpierw oba imiona i datę ślubu na każdej obrączce. Tylko nie wiem, czy nie będzie to za długie? Wychodzi 24 znaków, więc może się by udało! ;D
2 opcja - imię męża na obrączce i data ślubu. Może ta opcja jest bardziej zrozumiała. Narzeczony daje mi od siebie obrączkę i ona z jego imieniem jest tego symbolem. Może tak to rozumieć? Hmmm... :)
paula

oj to widać która obrączka jest czyja ;)
ja jeszcze myślałam o tej z załącznika. Jest też dość ciekawa a to serduszko przecudne!

w mojej biżuterii zazwyczaj występuje srebro. Złote to mam kolczyki z komunii których i tak nigdy nie założyłam bo po prostu nie lubię żółtego złota ;) wolę białe złoto. To już zdecydowane, postanowione i finito :D
tylko trzeba będzie wybrać wzór. Mój mężczyzna stwierdził że nie chce tanich obrączek bo to jest na lata. Ja uważam że każda biżuteria się niszczy po jakimś czasie. Choć od osiemnastego roku życia (czyli juz 5 latek :D) noszę na palcu pierścionek który dostałam od rodziców. Sama sobie go wybrałam i mama nawet była na mnie zła że taki tani (kosztował niecałe 200zł, a mama miała na niego ok. 400 przeznaczone :D). Noszę go cały czas, nie zdziera się, kryształki są w nim nienaruszone. Jest taki jakby złoto-srebrny.

ja chciałam początkowo imiona (tak jak napisałaś - ja jego, on moje plus datę ślubu) ale pomyślałam że może zamiast tego fajnie by wyglądał napis "Kocham Cię" plus data ślubu? nie wiem sama noo! :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
sun979

paula.x111 pisze:oj to widać która obrączka jest czyja ;)
ja jeszcze myślałam o tej z załącznika. Jest też dość ciekawa a to serduszko przecudne!

w mojej biżuterii zazwyczaj występuje srebro. Złote to mam kolczyki z komunii których i tak nigdy nie założyłam bo po prostu nie lubię żółtego złota ;) wolę białe złoto. To już zdecydowane, postanowione i finito :D
tylko trzeba będzie wybrać wzór. Mój mężczyzna stwierdził że nie chce tanich obrączek bo to jest na lata. Ja uważam że każda biżuteria się niszczy po jakimś czasie. Choć od osiemnastego roku życia (czyli juz 5 latek :D) noszę na palcu pierścionek który dostałam od rodziców. Sama sobie go wybrałam i mama nawet była na mnie zła że taki tani (kosztował niecałe 200zł, a mama miała na niego ok. 400 przeznaczone :D). Noszę go cały czas, nie zdziera się, kryształki są w nim nienaruszone. Jest taki jakby złoto-srebrny.

ja chciałam początkowo imiona (tak jak napisałaś - ja jego, on moje plus datę ślubu) ale pomyślałam że może zamiast tego fajnie by wyglądał napis "Kocham Cię" plus data ślubu? nie wiem sama noo! :(
Hmmm... Kocham Cię. Myślę, że to nie pasuje, ale każdy robi według siebie.
Ja jestem bardziej za tym, żeby mieć jego imię na mojej obrączce i datę ślubu, albo nawet mieć swoje imię + jego i datę ślubu.

Ładne są te obrączki ;) Ja chciałabym podobne, ale nie serduszko tylko może okrągłą wstawkę i po prostu z żółtego złota...
Np. takie:
http://www.ak-bizuteria.pl/zlote-obracz ... id430.html
paula

też bardzo ładne. Tylko że będę ustawać przy swoim - wolę białe złoto :D
ale widzę że również idziesz w prostotę - i bardzo dobrze! bo takie są dużo ładniejsze niż jakieś tam bardzo ekstrawaganckie!

hmm.. mam jeszcze dość dużo czasu ale na pewno napis jakiś będzie, a jaki to się okaże :P
sun979

paula.x111 pisze:też bardzo ładne. Tylko że będę ustawać przy swoim - wolę białe złoto :D
ale widzę że również idziesz w prostotę - i bardzo dobrze! bo takie są dużo ładniejsze niż jakieś tam bardzo ekstrawaganckie!

hmm.. mam jeszcze dość dużo czasu ale na pewno napis jakiś będzie, a jaki to się okaże :P
moja kumpela też była uparta, jeśli chodzi o kolor i w ostateczności zmieniła zdanie! ;D
Ale białe złoto jest na prawdę też ładne. Każdy ma swoje potrzeby! ;)
paula

no ale jak mówię - ja złota żółtego po prostu nie używam na co dzień ;) więc po prostu od razu zakładałam że chcę coś w białym złocie :P
Awatar użytkownika
krokusss
Miła Kobietka

Post autor: krokusss »

może takie Ci się spodobają - z odciskami linii papilarnych

http://www.przejdznaswoje.pl/artykuly/b ... kiem-palca
Zorka

Post autor: Zorka »

Te, które zamieściła Paula są śliczne - bardzo, bardzo mi się podobają.
paula

Zorka pisze:Te, które zamieściła Paula są śliczne - bardzo, bardzo mi się podobają.
cieszę się że podzielasz moje zdanie ;)
ja stawiam na całkowitą prostotę obrączek :)
lajlab

Re: Biżuteria ślubna

Post autor: lajlab »

Zależy jaka suknia :P ale obrączki owszem piękne
Najpiękniejsze zaproszenia ślubne - www.zaproszeniaslubne.pro
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

Zawsze chciałam z białego złota bo je uwielbiam, dostałam pierścionek zaręczynowy z białego i znów mi się spodobało żółte. A więc mamy zwykła klasyczne obrączki z żółtego złota o ostrych brzegach i z grawerem w środku.
sun979

brunecia pisze:Zawsze chciałam z białego złota bo je uwielbiam, dostałam pierścionek zaręczynowy z białego i znów mi się spodobało żółte. A więc mamy zwykła klasyczne obrączki z żółtego złota o ostrych brzegach i z grawerem w środku.
Kobieta - istota niezdecydowana ;D tak to już jest...
Ja zawsze chciałam z białego i z żółtego, łączone. Pierścionek mam z łączonego złota i jestem zadowolona. Natomiast mój brat z żoną mają łączone obrączki i stwierdziłam, że po czasie brzydko to wygląda. Mają takie mdłe te obrączki, zachodzą...

Również jestem za klasycznymi, co do wzoru... jeszcze się okażę, ale na pewno będą z żółtego złota... :)
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

Ano niezdecydowana ;) Jak rozglądaliśmy się za obrączkami, to facet u jubilera powiedział, że z łączonych złot nie sprawdzają się, bo jak kobieta np w ciąży przytyje to cięzko potem poszerzyć obrączkę a tylko z jednego bez problemu można poszerzyć :)
paula

też uważam że łączone są średnio ciekawe ;)
ODPOWIEDZ