O co może mu chodzić?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
stokrotka949
Jestem tu nowa :)

O co może mu chodzić?

Post autor: stokrotka949 »

Hej Kochane, od pewnego czasu mam pewien problem i chciałabym przedstawić swoją sytuację i prosić o Waszą poradę :)

Zacznę od początku. Jakieś 2,5 tyg. temu poznałam pewnego chłopaka. Mogłabym powiedzieć, że wszystko jest na swojej drodze, ale nie do końca. Zazwyczaj kontaktuje się ze mną co jakieś 3, 4 dni- smsy albo też dzwoni z propozycją spotkania. Dla przykładu ostatnio rozmawialiśmy w piątek, a do tej pory nic a nic się nie odzywał. Teraz ciężko mi określić, w jakiej jestem sytuacji. Niby sam wychodzi z inicjatywą spotkania, ale ten fakt, że nie odzywa się do mnie zbyt często...
Niby jak się spotkamy, to spogląda na mnie, uśmiecha się, ja wtedy peszę się i odwracam wzrok. Miło upływa nam czas. Jak już dojdzie do spotkania, to spędzamy ze sobą ok. 5 godzin, sam -jak wspomniałam- proponuje spotkania.

Ale teraz mam pytanie do Was. Co sądzicie o tej sytuacji? Czy on coś do mnie czuje? O co może mu chodzić, biorąc pod uwagę, że jednak nie odzywa się zbyt często. Sama do końca nie rozumiem tego zachowania. Proszę o Wasze porady i z góry wielkie dzięki :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: O co może mu chodzić?

Post autor: Hadassa »

może po prostu jest zapracowany i nie ma dużo czasu....
po prostu dajcie sobie czas i zobaczycie jak się to rozwinie...
to dopiero początki... więc nie możesz wymagać by był dla Ciebie i pisał 24 h na dobe
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Burbi
Samiec

Post autor: Burbi »

Dokładnie to dopiero początki a nawet jeśli uda wam się razem coś stworzyć to pamiętaj, że poza swoja ukochaną my faceci mamy też jakieś swoje obowiązki no i też czasem chcemy chwili dla siebie:) Dlatego mówię: Masz prawo oczekiwać, że będzie przy tobie kiedy go potrzebujesz:) ale nie możesz myśleć, że będzie przy tobie non stop;) Znudzilibyście się sobie po prostu;)

A co do tego że on ogólnie mało pisze, to po pierwsze jak powiedziała Kayira to może być zapracowanie, a poza tym, facet może nie chcieć Cię przestraszyć, żebyś sobie nie myślała, że jest jakiś zdesperowany, albo nie chce Ci się po prostu narzucać:) Może też zwyczajnie nie lubić pisania sms'ów itd, może woli tradycyjne rozmowy:)

Pozdrawiam i Powodzenia;)
"Bo w każdym z nas jest Chaos i Ład, Dobro i Zło. Ale nad tym można i trzeba zapanować. Trzeba się tego nauczyć"
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Spotykałam się z takim gościem kiedyś przez jakieś 2 lata.Dzwonił tak jak u ciebie co kilka dni , w między czasie nie pisząc smsów, nie dzwoniąc z pytaniem co u mnie. Po prostu jak dzwonil to z propozycja spotkania. Nie myślałam o nim powaznie więc nie zwracałam na to uwagi, ot takie zwykłe koleżeńskie spotkania. On o mnie tez poważnie nie myślał ,co do tego nie miałam wątpliwości.Facet jak mu zalezy nie pozwala o sobie zapomnieć. Możne ma żone i szuka przygody? Obserwuj go przez jakis czas, jeśli nic się nie zmieni to zapytaj czy masz go traktowac poważnie bo na chwilę obecna nie wiesz na czym stoisz.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
agape84
Miła Kobietka

Post autor: agape84 »

Nie wiem do konca co czuje ten chlopak, byc moze jestes dla niego tylko kolezanka, albo jest niesmialy lub chce Cie lepiej poznac zanim cos postanowi. Pamietaj tylko zeby mu sie nie narzucac bo mozesz wszystko zepsuc i go wystraszyc. Niech wszystko toczy sie swoim rytmem. Wykorzystaj na maxa czas, ktory z nim spedzasz, badz wesola, zalotna, jesli Ci sie podoba wysylaj mu delikatnie sygnaly, spraw by dobrze czul sie w Twoim towarzystwie. Powodzenia:-)
Ani z Toba ani bez Ciebie
Na moj bol nie ma lekarstwa..
Z Toba bo mnie zabijasz
Bez Ciebie bo umieram..
Awatar użytkownika
rozoowa
Fajna Kobietka

Post autor: rozoowa »

Po co gdybać, podpytaj go na spotkaniu, nawet jak nie wprost to zawsze możesz rzucić luźne pytanie czy 'szuka kogoś na stałe', wyczujesz też czy w ogóle myśli o Tobie w tych kategoriach.. Jeżeli to początek może chcieć sprawdzić czy nie będziesz nachalna, bo może takich dziewczyn woli unikać, więc nie naciskaj na niego, chyba że nie odpowiada Ci taka relacja.. to cóż, droga wolna :)
ODPOWIEDZ