U nas w aptece mają nawet takie tekturowe standy przy drzwiach i o nic prosić nie trzeba, można wziąć próbki i przetestować na spokojnie. To duże ułatwienie, bo wiem dla ilu kobiet (i nie tylko) to wstydliwy problem.Idźka89 pisze:A aptekach DOZ można dostać fajne wkładki, które pomagają uporać się z tym problemem, jeśli nie wiemy jaki wybrać np. rozmiar zawsze możemy poprosić o próbkę produktu.
Nietrzymanie moczu - uciążliwy problem
Re: Nietrzymanie moczu - uciążliwy problem
To prawda bardzo wstydliwy, pamiętam jak dopadło moją mamę, długo nie chciała się przyznać. A te promocje na próbki to w jakiej aptece, DOZ?
Chyba w każdej. U nas są takie "szafy" jak mówiłam, na których próbki są wystawione.Kalka22 pisze:To prawda bardzo wstydliwy, pamiętam jak dopadło moją mamę, długo nie chciała się przyznać. A te promocje na próbki to w jakiej aptece, DOZ?
jak najbardziej za każdym razem jak jestem w Doz to są te stojaki i zawsze mają uzupełnione. Akurat dzięki temu odkrysmy srodki higieniczne Tena, są bardzo chłonne
Fajnie pomyśleli w DOZ z tymi stojakami też je widziałam, nie każdy ma ochotę prosić się o próbki, a tak można przetestować i kupić już odpowiedni produkt.
No to jest super sprawa, a wiadomo nietrzymanie moczu wstydliwy temat mozna popróbowac ze stojaka i dyskrecja jest
w każdym DOZie są te stojaki z próbkami? chciałabym coś dyskretnie wziąć i przetestować, nie chciałabym takich wkładek kupować w ciemno.Fifka pisze:Fajnie pomyśleli w DOZ z tymi stojakami też je widziałam, nie każdy ma ochotę prosić się o próbki, a tak można przetestować i kupić już odpowiedni produkt.
-
Księżyciwa
- Miła Kobietka
Ja miałam problemy po ciąży, pomogły ćwiczenia oraz używanie wkładek z Teny, Pani w doz mi je doradziła i to był dobry zakup.
A pieluchomajtki z Teny też są, czy tylko wkładki? Szukam czegoś dla babci.
Ja borykałam się z tym problemem wiele lat, zdecydowałam się w końcu na leczenie wysiłkowego nietrzymania moczu wraz z rewitalizacją pochwy w Wadowicach i z pewnością nie żałuję. Zabieg przeszedł sprawnie i bez powikłań. Cieszę się, że podjęłam taki krok
Zbieg wykonałam w Centrum Medyczne HAN-MEDICA, a zabieg wykonała Lek. med. Iwona Hankus. Na ich stronie www można znaleźć wszystkie informacje
https://han-medica.pl
-
Księżyciwa
- Miła Kobietka
Tak, są też pieluchomajtki, możesz pójść do apteki doz i zapytać o próbkę takich pieluchomajtek, wiadomo trzeba dobrać rozmiar.
I tak każdy klient może otrzymać darmowe próbki w doz?
Częstym powodem dyskomfortu podczas nietrzymania moczumoże być zapalenie krocza. Z tym problemem na szczęście doskonale radzi sobie https://octenisept.pl/c/zastosowanie/polog-po-porodzie/ . Kosztuje niewiele a jest skuteczny.
Mnie to na szczęście nie dotyczy, ale moja mama się z tym zmaga, wybiera się na zabieg ale póki co właśnie też korzysta w takich wkładek, kupuje je w dozie.
Wkładki z Teny są spoko, wiem, że można dostać na nie refundację, ale o szczegóły to trzeba w doz pytać.
-
gabrielaa14
- Jestem tu nowa :)
Przy takim problemie najlepiej udać się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Pomoże we wzmocnieniu mięśni dna miednicy i pomoże zdiagnozować problem.
Telewizja przemysłowa
-
kingamalek890
- Jestem tu nowa :)
Ja także polecam lek. med. Iwonę Hankus z HAN-MEDICA w Wadowicacholamusz pisze:Ja borykałam się z tym problemem wiele lat, zdecydowałam się w końcu na leczenie wysiłkowego nietrzymania moczu wraz z rewitalizacją pochwy w Wadowicach i z pewnością nie żałuję. Zabieg przeszedł sprawnie i bez powikłań. Cieszę się, że podjęłam taki krokZbieg wykonałam w Centrum Medyczne HAN-MEDICA, a zabieg wykonała Lek. med. Iwona Hankus. Na ich stronie www można znaleźć wszystkie informacje
https://han-medica.pl
Fizjoterapia mi również bardzo pomogła po porodzie do tego właśnie taki wkładki chłonne z Teny i dało się przeżyć, wróciłam już do normy.
chyba ten problem dotyka nie tylko starsze osoby, mnie też to męczyło po porodzie, dosyć długo się z tym zmagałam, dzięki poradom fizjoterapeuty i dobrym wkładkom udało się przetrwać, duzy wybór tego typu produktów mają w dozie
lexyy pisze:chyba ten problem dotyka nie tylko starsze osoby, mnie też to męczyło po porodzie, dosyć długo się z tym zmagałam, dzięki poradom fizjoterapeuty i dobrym wkładkom udało się przetrwać, duzy wybór tego typu produktów mają w dozie
Dokładnie dobrze dobrane ćwiczenia i dobrze dobrane środki higieniczne to już połowa sukcesu, w dozie jest spory ich wybór.
Korzystałyście z tych darmowych próbek teny w doz? Można je jeszcze dostać?
tak można dostać, widziałam ,że są na standach w DOZ, jeśli potrzebujesz to możesz sobie wziąćWażka225 pisze:Korzystałyście z tych darmowych próbek teny w doz? Można je jeszcze dostać?
W aptekach stacjonarnych sieci DOZ można znaleźć bardzo duży wybór wkładek i pieluchomajtek. Nigdy nie ma problemu z ich dostępnością. Warto do nich zajrzeć jeśli macie problem z taką przypadłością.