nietrzymanie moczu

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
donatka
Fajna Kobietka

nietrzymanie moczu

Post autor: donatka »

Dziewczyny czy któraś z miała z tym problem? jak sobie radziłyście z tym? Gdzie kupowałyście wkładki?
Lota
Jestem tu nowa :)

Re: nietrzymanie moczu

Post autor: Lota »

Słuchaj, a konsultowałaś to z lekarzem? Wkładki chłonne w dobrej cenie znajdziesz na pewno w DOZie.
kawa
Miła Kobietka

Post autor: kawa »

Wiele osób cierpi na tę przypadłość. Nie tylko osoby starsze - ale też kobiety po ciąży oraz różnych przebytych chorobach. W aptekach stacjonarnych sieci DOZ można znaleźć bardzo duży wybór wkładek i pieluchomajtek.
mączka
Miła Kobietka

Post autor: mączka »

W DOZie mają świetne produkty higieniczne i super cenach, kupuję u nich wkładki, cienkie i bardzo chłonne.
ewelkavv
Miła Kobietka

Post autor: ewelkavv »

czy ktoś z was dostał te darmowe wkładki w DOZ? Czy o nie prosiliście czy były gdzieś wyłożone?
teczowalaura
Jestem tu nowa :)

Post autor: teczowalaura »

Hej!
Nietrzymanie moczu to problem, który dotyka wiele kobiet, ale niestety często jest tematem tabu. Chciałabym Cię zapewnić, że nie jesteś sama i są sposoby, aby sobie z tym poradzić.

Ja również zmagałam się z tym problemem po ciąży i porodzie. Na początku było mi bardzo wstyd, ale postanowiłam działać. Oto, co mi pomogło:

Ćwiczenia mięśni Kegla – regularne wzmacnianie mięśni dna miednicy naprawdę przynosi efekty. Można je wykonywać praktycznie wszędzie, a są bardzo pomocne.

Konsultacja z fizjoterapeutą uroginekologicznym – specjalista pokazał mi, jak prawidłowo ćwiczyć i doradził dodatkowe metody wsparcia.

Zmiana stylu życia – ograniczyłam kawę, alkohol i ostre potrawy, które mogą podrażniać pęcherz.

Wkładki urologiczne – na początku korzystałam z nich dla większego komfortu, ale z czasem przestały być potrzebne.

Jeśli problem jest bardziej zaawansowany, warto skonsultować się z lekarzem – ginekologiem lub urologiem. Czasem konieczne są zabiegi lub terapia farmakologiczna, ale to już specjalista oceni.

Pamiętaj, że to nic wstydliwego i warto szukać pomocy. Może któraś z dziewczyn ma jeszcze inne sprawdzone sposoby? Trzymam kciuki, żebyś szybko znalazła rozwiązanie!
ODPOWIEDZ