materace termoelastyczne - polecacie?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
deborah
Miła Kobietka

materace termoelastyczne - polecacie?

Post autor: deborah »

Hej, słyszałam że materace termoelastyczne są bardzo zdrowe na kręgosłup. Ktoś z was ma taki w domu?
brelka
Jestem tu nowa :)

Re: materace termoelastyczne - polecacie?

Post autor: brelka »

Jak dla dziecka by ktoś szukał materac polecam marke Fiki miki, sprawdzone materace, zdrowe, bezpieczne. Mają pozytywna opinię instytutu Matki i dziecka w Warszawie. Corka ma od nich materac już z tych większych odeo +
AnitaT
Miła Kobietka

Post autor: AnitaT »

To prawda, materac termoelastyczny to jak na razie moja najlepsza inwestycja:) Mam taki z sovea, bardzo wygodny, nic się nie odgniata, idealnie dopasowuje się do sylwetki i zapewnia optymalne podparcie.
Żabnik
Fajna Kobietka

Post autor: Żabnik »

Ja to ostatnio w ogóle czytałam, że spanie na brzuchu może być szkodliwe dla zdrowia https://selene.pl/spanie-na-brzuchu-czy ... owia,31,13, wiedzieliście o tym? A wracając do tematu, to ja swój materac kupiłam właśnie w sklepie Selene i jeśli masz jakieś specjalne życzenia, to warto zadzwonić do ich obsługi, a doradzą Ci najlepsze rozwiązanie.
Marciskia
Miła Kobietka

Post autor: Marciskia »

ciekawa sprawa w sumie
Amela22
Miła Kobietka

Post autor: Amela22 »

Jeśli ktoś na prawdę chce porządnie się wysypiać to faktycznie, materac termoelastyczny jak najbardziej mu się przyda;) Ja swój zamówiłam z sovea, Szybka dostawa a jakość na prawdę porządna. Nawet gdyby coś.. to ma 10 lat gwarancji;) Ale prawda jest taka, że dopiero teraz poczułam różnicę w jakości snu, w końcu rano wstaję wypoczęta.
agnesss
Jestem tu nowa :)

Post autor: agnesss »

Nawet nie wiedziałam, że takie materace istnieją. Muszę o tym poczytać. Mąż kupił jakiś drogi, polecany materac na sprężynach a i tak budził się codziennie z bólem kręgosłupa. Czasem zasypiał na kanapie przed telewizorem i twierdził, że lepiej mu się śpi tam i nie chciał iść do łóżka. Oczywiście strasznie mnie to drażniło, że nie mam do kogo przytulić się w nocy. Rozwiązaniem problemu stała się dopiero mata masującą Medivon Cosy Vibra 10. Robi sobie seansiki masujące, idzie spać normalnie i budził się bez bólu. Czasem uda mi się go namówić na nałożenie maseczki na twarz w trakcie seansu masującego i ma prawie jak w SPA
:D
MartaMM
Miła Kobietka

Post autor: MartaMM »

Amela22 pisze:Jeśli ktoś na prawdę chce porządnie się wysypiać to faktycznie, materac termoelastyczny jak najbardziej mu się przyda;) Ja swój zamówiłam z sovea, Szybka dostawa a jakość na prawdę porządna. Nawet gdyby coś.. to ma 10 lat gwarancji;) Ale prawda jest taka, że dopiero teraz poczułam różnicę w jakości snu, w końcu rano wstaję wypoczęta.
Co prawda to prawda:) Też mam swój z sovea i teraz już nie zamieniłabym się na żaden inny:) Śpi się na prawdę rewelacyjnie, materac fajnie układa się do ciała i przepuszcza powietrze.
AnitaT
Miła Kobietka

Post autor: AnitaT »

Z doświadczenia mogę polecić materace z pianki termoelastycznej, dla mnie są najwygodniejsze. Swój też mam z sovea, załapałam się akurat na darmową dostawę więc to zawsze plus;) Dodatkowo materac jest antyalergiczny, oddychający i ma 5 lat gwarancji;)
marlena77
Miła Kobietka

Post autor: marlena77 »

nie słyszałam nawet o takich materacach ja kupiłam na stronie https://materacyk.pl/ materac genialny świetnie sie wysypiam bardzo solidnie wykonany i w dobrej cenie jak na tą jakość
ODPOWIEDZ