Nie zabezpieczamy się

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
błękitnooka
Jestem tu nowa :)

Nie zabezpieczamy się

Post autor: błękitnooka »

Ja i mój partner od jakiegoś czasu nie zabezpieczamy się, nigdy nie kończy we mnie stąd moje pytanie, czy mogę zajść w ciążę w ten sposób? Czy któraś z was również się nie zabezpiecza z partnerem?
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Re: Nie zabezpieczamy się

Post autor: redorange666 »

Oczywiście że możesz zajść w ciążę. Stosunek przerywany nie jest metoda antykoncepcji. Zapraszamy na zajęcia z Wiedzy Do Życia w Rodzinie w klasie 8 Szkoły podstawowej.
błękitnooka

Post autor: błękitnooka »

redorange666 pisze:Oczywiście że możesz zajść w ciążę. Stosunek przerywany nie jest metoda antykoncepcji. Zapraszamy na zajęcia z Wiedzy Do Życia w Rodzinie w klasie 8 Szkoły podstawowej.
Niestety nie uczono nas w szkole niczego na ten temat
Idźka89
Fajna Kobietka

Post autor: Idźka89 »

Jasne! To nie jest metoda antykoncepcji, szczególnie dla kogoś kto nie planuje póki co dzieci. Ja biorę Vibin mini-mniej inwazyjny bo mniejsza dawka hormonów więc czuje się komfortowo i bezpiecznie.
ShinyGirl
Miła Kobietka

Post autor: ShinyGirl »

Oczywiście że możesz :) to całkiem prawdopodobne
motyl35
Miła Kobietka

Post autor: motyl35 »

Gdybyśmy się nie zabezpieczali, to nie odczuwałabym żadnej przyjemności z seksu. Po prostu bym się stresowała i tyle. Raz w trakcie, a po to już całkiem. To nie dla mnie. Dlatego stosuję belarę, tabletki. Mam spokój to raz, a dwa zniknął problem pms, który co miesiąc był dla mnie uciążliwy bardzo.
Awatar użytkownika
Stella
Miła Kobietka

Post autor: Stella »

no oczywiście, że ciąża przy stosunku przerywanym jest jak najbardziej prawdopodobna. Ciekawe czy nie chcesz zacząć stosować tabletek anty. Ja stosuję Vibin - opakowanie 28 tabletek w tym 7 plecebo. Tabletki to dla mnie po prostu wolna od stresu głowa podczas sexu no i oczywiście zabezpieczenie przed ciążą
Awatar użytkownika
malykurczak

Post autor: malykurczak »

Stosunek przerywany to mit... Nie lepiej udać się do lekarza i załatwić sobie antykoncepcję hormonalną? :o
Jesteśmy odzwierciedleniem pięciu osób, z którymi spędzamy najwięcej czasu. To oni nas motywują, doradzają, krytykują. Przyjrzyj się, z kim Ty przestajesz. :in love:
- Nancy Drew
Janinka88

Post autor: Janinka88 »

Ja zabezpieczam się zawsze- zakładam diafragme caya. Jeśli lubisz ryzykowny seks to ok, ale pamiętaj że ryzyko zapłodnienia jest zawsze, również z finałem poza.
ODPOWIEDZ