Naprawa butów
-
a_gatka
Naprawa butów
Dziewczyny, potrzebuję porady. Sprawa banalna, muszę sobie podkleić buty, bo kocham i za nic się nie rozstanę <3 Pytanie brzmi - czym najlepiej, żeby wytrzymały dłużej, niż jedno wyjście na imprezę? Do szewca już mi się z nimi iść nie opłaca, ale same rozumiecie - siła sentymentu.
Re: Naprawa butów
Ale jak pokleić ? Co podkleić? Jak mi sę przecierała podeszwa, to tylko szewc mógł od spodu mi podkleić
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Jeśli się da bez udziału szewca to spróbuj klejem do butów. Ja używam tadam, jakieś 2 miesiące temu skleiłam sobie trampki i do dziś się doskonale trzymają.
Mnie te sklejane zwykłymi klejami zawsze się i tak rozwalają. A szewca dobrego nie znam w swoich stronach
chyba wazne jest dobre przygotowanie butów przed klejeniem? Przecieralaś czymś to miejsce klejenia?docha pisze:Jeśli się da bez udziału szewca to spróbuj klejem do butów. Ja używam tadam, jakieś 2 miesiące temu skleiłam sobie trampki i do dziś się doskonale trzymają.
Lexyy, aby naprawa butów była trwała należy pamiętać przede wszystkim o tym, że łączone części powinny być czyste, suche, bez tłuszczu i kurzu. Najlepiej oczyścić je środkiem na bazie alkoholu.
Gdyby pojawiły się pytania, chętnie na nie odpowiem.
Ekspert marki TADAM
Gdyby pojawiły się pytania, chętnie na nie odpowiem.
Ekspert marki TADAM
Kiedyś dobry był Budaprem ale czy on jeszcze istnieje.. 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
a_gatka
Oj tak, pamiętam go! Dziadek koleżanki na wsi był szewcem i zawsze u nich tym klejem pachniało. Kojarzy mi się z dzieciństwem... A ten tadam to gdzie kupić? W kiosku normalnie dostanę?
Ja kupiłam w Leroy Merlin, akurat bylismy na zakupach i przy kasie były to wzięłam.
Agatka w Castoramie zobacz
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Też ostatnio ten TADAM widziałam w Leroy'u. Skojarzyło mi się z ich reklamą jak zobaczyłam, ale w końcu nie wziełam. Może szkoda, bo mój wrócił wczoraj z odklejoną podeszwą w butach ze szkoły.
-
a_gatka
Kupiłam z ciekawości i póki co dobrze trzyma. Zobaczymy, jak zachowają się córki sportowe po praniu. 
-
mama29julka
- Jestem tu nowa :)
Ja od lat stosuję do klejenia butapren i długo trzyma kwestia dobrego oczyszczenia elementu do sklejenia i dociśnięcia i zostawienia na przynajmniej 48h do wyschnięcia. Ten klej jest elastyczny po wyschnięciu i nie odkleja się jak tzw. "kropelka", która twardnieje. Dobrego dnia!
mi za bardzo w tym kleju o którym piszesz przeszkadzałot o ile to trwa zanim but da się skleić myślę że mało doświadczona osoba tego dobrze nie zrobi, a tadam nie robi się twardy, robi elastyczną spoinęmama29julka pisze:Ja od lat stosuję do klejenia butapren i długo trzyma kwestia dobrego oczyszczenia elementu do sklejenia i dociśnięcia i zostawienia na przynajmniej 48h do wyschnięcia. Ten klej jest elastyczny po wyschnięciu i nie odkleja się jak tzw. "kropelka", która twardnieje. Dobrego dnia!
Tadam jest świetny, pokleiłam nim kilka par i bez problemu można w nich chodzić, nic się nie odkleja, przyznaję się, że nawet jakieś drobne naprawy w domu nim robiłam
wiem że nie takie zastosowanie ale też dobrze trzyma.