Nagość
Nagość
Od razu mówię, że nie wiem czy w dobrym dziale umieściłam ten temat. Pytanie głównie kieruje do dziewczyn które mają siostry. I poruszam w nim temat nagości. Zacznę od początku. Mam siostrę bliźniaczkę, mamy po 18 lat. Mamy wspólny pokój. Moja siostra bez żadnego skrępowania rozbiera się przede mną i paraduje z nagim tyłkiem. Myślałam, że to z czasem minie ale nie minęło. Na pytanie czy się nie wstydzi odpowiada że jesteśmy bliźniaczkami, wyglądamy tak samo i nie widzi powodu by wstydzić się swojej rodzonej siostry. Ubiera się w pokoju, a jak jesteśmy same to potrafi rozebrać się w pokoju iść przez cały dom do łazienki, wrócić nago po kąpieli i wcale nie śpiesznie ubrać się w pokoju. Tampony trzyma i aplikuje w pokoju czego wielokrotnie byłam świadkiem. W wakacje często jeździmy opalać się na działkę i zawsze całkiem się rozbiera. Widuje ją nago niemal codziennie. Dodam, że tylko w mojej obecności nie wstydzi się nagości. Jak czasem się zdarzy że rodzice wchodzą do pokoju jak jest naga albo się ubiera to zasłania się i mówi, że się puka. Ja jakoś nie czuje potrzeby paradowania nago przed siostrą i gdy zdarzyło mi się dwa razy byłam bardzo skrępowana. Raz jak poślizgnęłam się w łazience i rozcięłam sobie głowę o kant pralki, Wybiegłam z płaczem z łazienki zapominając o jakim kol wiek ubraniu. I drugi raz jak zaspałyśmy do szkoły. Brała prysznic, a ja nie chcąc czekać na wolną łazienkę przebierałam się w pokoju. Wróciła szybciej niż myślałam a ja goła grzebałam w szafie. W obu tych przypadkach byłam czerwona jak burak. Czy uważacie to za normalne? A może ze mną jest coś nie tak bo wstydzę się siostry? Chcę się dowiedzieć jak wygląda strefa nagości w stosunku do waszych sióstr.
-
r****
Re: Nagość
Jeśli o mnie chodzi moja bariera wstydu jeśli chodzi o członków rodziny (prócz męża) jest nienaruszona. Tak było od samego początku. Moja siostra natomiast (3 lata młodsza) też nie czuje skrępowania. Ja swojej intymności strzegę i dobrze mi z tym.
- izabelamaria
- Jestem tu nowa :)
Mam 5 lat starszą siostrę, nigdy mi się nie zdarzyło aby była przy mnie naga albo ja przy niej.
Nie jest to chyba jakiś wielki problem, ale widać, że macie inne psychiki i inne charaktery .
To dobrze. Z czasem minie jej. Ona powinna być bardziej powściągliwa - wstyd to cnota
To dobrze. Z czasem minie jej. Ona powinna być bardziej powściągliwa - wstyd to cnota
-
niezapominajka6
- Miła Kobietka
To nie jest do końca naturalne i na porządku dziennym, ja i moja siostra nie paradowałyśmy nago.
-
Nienasycona
Uważam, że to jest naturalne, że ona nie czuje skrępowania, a Ty się natomiast wstydzisz. I to i to jest normalne ponieważ wasze charaktery sie znacznie różnia i myślę, że prezentujecie różnorodne postawy. Myślę też, że prędzej Tobie przejdzie niż siostrze.
-
MarylaKoziel
Według mnie jest to normalne jak u bliźniaczek i nie ma co się krępować
Strona która umożliwia nam zlokalizowanie dowolnej osoby
bez jej wiedzy
Ostatnio wykazało mi, że mąż jest w Tesco, dzwonię
do niego i faktycznie tam był, myślałam, że kłamie hehe
http://goo.gl/i7vrj8
bez jej wiedzy
do niego i faktycznie tam był, myślałam, że kłamie hehe
http://goo.gl/i7vrj8
Wszystko zależy od charakteru człowieka i poczucia własnej seksualności. Może Twoja siostra jest bardziej otwarta seksualnie niż Ty i dlatego nie ma z tym problemu. Ja w sumie też się nie wstydzę swojej nagości, to naturalna sprawa.
Polecam mojego bloga http://tajemnice-seksualnosci.blogspot.com/ 
Nie jest to nic niepokojacego i szokujacego.
Wiekszosc ludzi lubi paradowac nago bez zadnego ukrytego podtekstu, uwazajac to za cos tak
normalnego jak oddychanie.
Wiekszosc ludzi lubi paradowac nago bez zadnego ukrytego podtekstu, uwazajac to za cos tak
normalnego jak oddychanie.
-
Laleczka525
Widać masz inne bariery niż ona. Z kazda z was jest wszystko w porządku. Po prostu kazdy ma inne podejscie do intymnosci. Tak jak niektorzy chodza na plaze dla nudystow a niektorzy nie. Ale jesli Ci przeszkadza jej nagosc to koniecznie musisz z nia o tym porozmawiac.
Powiedz swojej siostrze, że ona może się nie krępuje, ale swoim zachowaniem krępuje Ciebie. Generalnie rozumiem, jak jest się dzieckiem, ale osobiście nie chciałabym oglądać dorosłej siostry nagiej. Skoro powiedziała, że nie będzie się wstydzić rodzonej siostry, to powiedz, że rodziców też wstydzić się nie musi, bo nago widzieli ją wielokrotnie jak była mała, a przecież przed nimi się ukrywa (z tego co zrozumiałam). Musisz powiedzieć jasno, że sobie nie życzysz takiego zachowania i kompletnie go nie akceptujesz.
Najlepsza na świecie restauracja "Dzika kaczka"
niestety to jest problematyczne jeśli chodzi o nagość... można jeszcze tylko bardziej kogoś zrazić i spowodować, że będzie postępował inaczej albo gorzej
- ZielonoOka
- Fajna Kobietka
Nigdy nie zdarzało mi się być zupełnie nagą przed siostrami czy mama. Kiedy jeszcze mieszkałam z moja rodzinką mieliśmy jedną łazienkę, ale gdy siostry czy mama chciały wejść zawsze się zasłaniałam ręcznikiem czy rękoma. Tak samo robiły one. I wydaje mi się to zupełnie normalne.
nie no jasne, że to totalnie normalne, ale temat jest ciężki
bo łatwo kogoś przestraszyć, a potem może jeszcze dziwniej się zachowywać
Przede wszystkim - dobrze, że siostra robi to tylko przy tobie. To oznacza, że nie czuje się przy tobie skrępowana i to dobrze. Sprawa tamponów jest tylko taka średnia - możesz ja poprosić, żeby robiła to w łazience, bo się krępujesz. Może porozmawiaj z siostrą, żeby chodziła np. w bieliźnie, ona bedzie "bardziej swobodna" niż w ubraniach a dla ciebie będzie bardziej odziana.
siostra czy mama to najbliższe osoby więc uważam że latanie po domu nago jest niestosowne ale przy przebieraniu się ujrzenie siostry w bieliznie to nic złego.
No dla mnie zachowanie Twojej siostry jest dziwne, gadałas kiedyś z nią na ten temat?
http://superzespol.pl/ - zaprasza zespół muzyczny Damy Radę
- Karolina23x
Po prostu masz inne bariery niż ona
Wasze charaktery i podejścia do tego sie znacznie różnia ale według mnie to normalne 
-
klaudiarolok
Jeśli nie czujesz się komfortowo to jej o tym po prostu powiedz - ona nie ma zahamowań żeby się przed Tobą rozbierac, więc ty nie miej żeby jej powiedzieć, że wolałabyś aby tego nie robiła. ...
Brakuje Ci żarówki led? Zajrzyj na http://www.led-new.pl/oferta/zarowki-led/