Moje dziecko ma depresję ?

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
zajkajulia
Jestem tu nowa :)

Moje dziecko ma depresję ?

Post autor: zajkajulia »

Od jakiegoś czasu moje dziecko gorzej sypia, mniej je, nie bardzo ma ochotę na zabawę,
nie interesują go rzeczy, które go interesowały do tej pory i gorzej się uczy.
Czy to są dla nas rodziców sygnały, które wskazują na depresję ?
Czy przeklinanie i agresywne zachowania mogą być wynikiem depresji ?
Zgodzicie się z tymi artykułami ?
SPAM
Powinnam się tym przejmować czy to normalne zachowanie ?
Ostatnio zmieniony śr gru 04, 2013 4:22 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
edalida1812
Jestem tu nowa :)

Re: Moje dziecko ma depresję ?

Post autor: edalida1812 »

W jakim wieku jest dziecko, może porozmawiaj , z nim o jego uczuciach.
WielkiZbyszek
Miła Kobietka

Post autor: WielkiZbyszek »

spytaj się lekarza czy ziołowe suplementy może brać, mój 14 letni syn brał SPaM ale na stres bo w szkole miał nie ciekawą sytuacje.
Ostatnio zmieniony pn gru 23, 2013 1:44 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
tusia25

Post autor: tusia25 »

hm.. o co chodzi z tym spamem? nie mozna nazwy leku podac albo artykulu? bo wydaje mi sie ze lepiej juz caly watek usunac skoro w pierwszym poscie jest tresc usunieta..
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Jeżeli ktoś się loguj na forum, tylko po to by wklejać linki to są kasowane, i zastąpione słowem SPAM...
spokojnie możesz wpisać nazwę leku... nie zostanie to skasowane...
Jeżeli ktoś będzie zainteresowany, to spokojnie wpisze w google i znajdzie..
zawsze też można linka wysłac na pw jak ktoś jest baardzo zainteresowany....
tak samo jak zamiast wklejać link do produkt, można wkleić zdjęcie...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
mirka1025
Miła Kobietka

Post autor: mirka1025 »

Jestem po pedagogice i istnieje takie zjawisko jak "depresja dziecięca". Małe dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci dużo przeżywają, wiem to z własnego doświadczenia. Gdy miałam 4-5 lat chciałam się zabić, więc wzięłam.. 2 tabletki apapu ;) teraz się z tego śmieję, ale wówczas myślę, że potrzebowałam uwagi. Zapytaj dziecko co je trapi, czy coś się dzieje? porozmawiaj też z przedszkolanką/nauczycielką (nie wiem w jakim wieku jest Twoje dziecko). Najlepsza jest rozmowa i wsparcie. Zróbcie razem coś fajnego, wybierzcie się na plac zabaw, do parku rozrywki, albo gdzie będzie chciał maluch. Pamiętaj, że nastrój dziecka zmienia się bardzo szybko.
Amaretto

Post autor: Amaretto »

Moim zdaniem każdego może dopaść depresja ... Niestety ale moja młodsza córka wykazywała podobne zachowanie po tym kiedy poszła do zerówki. Bardzo z niej wrażliwe i delikatne dziecko i nie mogła się zaaklimatyzować ...
Pomogła nam wizyta u psychologa dziecięcego. Chodziłyśmy do pani Marty Bogusławskiej Michniak - bardzo dobra specjalistka, aktualnie przyjmuje w gabinecie psychologicznym na ulicy Gocławskiej w Warszawie ( tutaj masz do niej numer telefonu jeśli byś potrzebowała takiej porady: SPAM)
Ostatnio zmieniony pt cze 06, 2014 8:57 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ