Mój facet przy swojej rodzinie zmienia się w świnię

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
KapuścianaGłowa
Jestem tu nowa :)

Mój facet przy swojej rodzinie zmienia się w świnię

Post autor: KapuścianaGłowa »

Cześć Dziewczyny :) Jestem tu nowa i mam nadzieję, że nie panuje tu taka agresja jak w innych częściach internetu :)

Otóż mam problem z moim facetem.
Zauważyłam już 3 razy takie idiotyczne zachowanie u mojego faceta. Jeszcze w czasie studiów mieszkaliśmy koło siebie (ja wynajmowałam, on mieszkał z rodzicami) i często u nich bywałam i było ok. Od pewnego czasu razem mieszkamy. Raz odwiedził nas jego brat z rodziną i mój facet na niektóre moje wypowiedzi reagował agresywnie a były to tematy zwyczajne jak np. pogoda czy akurat to co leciało w TV. Nie mogłam dokończyć zdania bo podnosił głos i mi przerywał. Było tak samo przy jego rodzicach jak odbierali nas z lotniska które akurat było wyremontowane i porównałam je do lotniska za granicą a on znowu warknął, oburzył się, że krytykuję lotnisko (?) No przecież to jest jakieś żałosne. Sądząc po tym, że to ma miejsce wyłącznie przy jego rodzinie zastanawiam się, co jest na rzeczy. Dodam, że jego rodzina bardzo mnie lubi, nie mam z nimi problemu i sama też ich lubię. Nigdy go takiego nie widziałam (jak inny człowiek, podnosi głos, nie daje mi dojść do słowa, przerywa mi,jest jakiś pobudzony) a znam go 3 lata. Na co dzień jest uległy, delikatny, czuły, romantyczny. Czy to jakieś dziwne ukryte cechy? Co on odstawia przy swojej rodzinie, jakieś popisy? Ma 30 lat i myślałam, że to już duży chłopak.
Awatar użytkownika
rozoowa
Fajna Kobietka

Re: Mój facet przy swojej rodzinie zmienia się w świnię

Post autor: rozoowa »

Próbowałaś z Nim o tym pogadać? Albo zwrócić mu uwagę na to jego zachowanie, delikatnie oczywiście, mimo obecności jego rodziny?
Rzeczywiście zachowanie wydaje się dosyć dziwne, szczególnie, że tu już od dawna znasz jego rodzinę i z tego co mówisz, lubią Cię, więc nie musi zwracać Ci uwagi na nieodpowiednie zachowanie którym mogłabyś im podpaść..

Może w jakiś sposób w rodzinie zawsze był traktowany jako maminsynek, albo ma starszego brata, który pokazywał mu zawsze swoją dominację i teraz on w obecności rodziny na Twojej osobie chce im zaprezentować, że nie jest taki miekki jak im się może wydawać.. To oczywiście tylko moje delikatne przypuszczenia, nie kieruj się tylko tym, zdecydowanie postawiłabym na rozmowę..
KapuścianaGłowa

Właśnie gdyby było jakieś takie proste rozwiązanie typu skomplikowane relacje w rodzinie, rywalizacja itd. to nie pisałabym tutaj tematu. Wszystko co się u niego w rodzinie działo wiem, znam istotne fakty, widziałam ich relacje i raczej nie jest to powodem. Jakby chciał zgrywać samca alfa to miał do tego okazję wiele razy wcześniej a to nagle wychodzi teraz.

Pewnie, że rozmawiałam z nim, nie przy gościach, później jak wyszli powiedziałam mu, że mi się to nie podoba, ma tak nie robić i że mi było przykro. Stwierdził, że sam nie wie co jemu było, że chyba był zmęczony i mnie przeprosił. Ale później znowu było to samo.

Jego rodzice cóż, nigdy go nie faworyzowali ale go kochają, nigdy nie był maminsynkiem (matka mało uwagi i czasu poświęcała dzieciom, ojciec zresztą też), nie wiem kompletnie o co może chodzić.

Następnym razem chyba nie będę patrzeć na ludzi wokół i mi prosto z mostu zwrócę uwagę żeby uważał na ton i nie będę się szczypać...
Awatar użytkownika
rozoowa
Fajna Kobietka

Może to być drastyczne, ale poskutkować.. Zawsze wszędzie mówią, że facetom trzeba mówić wszystko wprost, więc skoro nie zrozumiał kiedy chciałaś to zrobić z klasą, zachowaj się tak jak on.. kiedy zwróci Tobie niegrzecznie uwagę, ty zwróć jemu na jego zachowanie i tyle. Znacie się 3lata dlatego powinnaś wiedzieć najlepiej jak to zrobić, żeby jak najmniej naruszyć jego dumę :)
KapuścianaGłowa

Tak zrobię, jak piszesz.
Niespecjalnie mi zależy na tym, aby nie urazić jego dumy - jak zasłuży to urażę :)
Tylko mnie bardziej interesuje przyczyna takiego traktowania mnie wyłącznie przy jego rodzinie. Gdy jesteśmy sam na sam i się w czym nie zgadzamy, nie odnosi się do mnie w taki sposób.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

a może po prostu coś mu oni powiedzieli...
zwrócili na coś uwagę jeżeli chodzi o Ciebie...
i tak to się odbija....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
rozoowa
Fajna Kobietka

No ale to też dziwne, że tak sobie nagle po 3 latach coś nie pasuje.. szczególnie, że jego rodzinę zna już dosyć długo :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

nigdy nie wiadomo co komu odbije....
może nagle znalezli inną kandydatkę...
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Witaj. A mi przyszło do głowy że któreś z nich rzuciło do niego tekstem że jest pantoflarzem albo coś w ten deseń. Jak sama piszesz , na co dzień jest normalnym gościem. Może czepili się tej jego uległości i faceta zabolało. Jak by nie było to jednak facet więc za faceta chciałby uchodzić a nie za ciotę (za przeproszeniem) która żony nie trzyma w ryzach. Tym bardziej że te zachowania są tylko przy jego rodzinie. Ja bym jeszcze raz spróbowała podpytać co jest grane. Jak się nie określi to wtedy tak jak piszesz, jazdę przy wszystkich mu zrób :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

dlatego mówię,że mi się wydaje że rodzina coś mu musiała powiedzieć...
bo tak to by się nie zmienił..
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Jezeli tak, to szkoda ze osoby trzecie maja nan taki wplyw...To tez nic dobrego.Bo tak naprawde powinien wiedziec swoje i wg tej wiedzy sie zachowzac.Troche to przykre.

Mysle ze faktycznie W sytuacji, gdy zas sie powtorzy cos takiego po prostu zareaguj. Niech wie, ze tez sb nie dasz w kasze dmuchac.W przeciwnym razie nigdy nie wiadomo czy to sie nie nasili w pozniejszym czasie.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
paula

Post autor: paula »

a czy próbowałaś mu się przeciwstawić przy jego rodzicach/rodzeństwie?
Bo wydaje mi się że on ma "dwa oblicza": w pierwszym jest cudownym mężczyzną, czułym, delikatnym, chce dla Ciebie jak najlepiej, po prostu ideał. A w drugim - chce pokazać przed rodziną że nie jest pantoflarzem, że to on ma decydujące zdanie i wręcz jest z Tobą tylko dlatego że mu się tak podoba "bo przecież jak coś to Cię zostawi". Przynajmniej ja to tak odbieram
Na Twoim miejscu spróbowałabym mu powiedzieć w towarzystwie "Kochanie czy porównywanie lotnisk jest naprawdę ich krytyką? No jeśli tak sądzisz, to nie mamy o czym rozmawiać" i skończyć temat. Krótko, zwięźle a go zgasisz. To nie jest łatwe jeśli nigdy tak nie robiłaś ale jednak mimo wszystko warto już teraz na to reagować.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hej Paula, co słychać?? mało Cię ostatnio widać :)
paula

Post autor: paula »

a witam witam ;)
mało mnie widać bo trochę obowiązków mi doszło (egzamin wstępny na studia, przygotowania do wesela), ale powoli wracam do was :) w każdym razie się postaram z całych sił znaleźć czas by w miarę regularnie tutaj gościć i być aktywną :)
ODPOWIEDZ