Mieszkanie 38
Mieszkanie 38
Witam mam możliwość kupna mieszkania w bloku 38 m 2 pokoje kuchnia i łazienka. za małe pieniądze w centrum miasta .Czy według was na 3 osobowa rodzine to nie za mało? Z czasem planujemy 2 dziecko a na większe nas nie stać.Proszę o rady
Re: Mieszkanie 38
Moim zdaniem bardzo malo jak na trzy osoby. 38m2 to malutenkie mieszkanie...
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Lepiej mieć własne, ale małe niż mieszkac u rodzicó, czy wynajmować. Nawet małę mieszkanie można dobrze zaaranżować, żeby było wygodne.
Moim zdaniem lepiej wynajmowac i zbierac pieniadze zamiast kupowac klitke byle byla wlasna...Kamila5 pisze:Lepiej mieć własne, ale małe niż mieszkac u rodzicó, czy wynajmować.

-
88Mariolka
- Fajna Kobietka
Wynajmujac mieszkanie ciezko jest jeszcze odkladac. My w 4 osoby mieszkamy na 48 metrach, w dwoch pokojach i dajemy rade. Z reszta po co ladowac sie w kredyt na cale zycie i kupowac wielkie mieszkania czy domy skoro w momencie gdy juz w koncu splacimy ten kredyt i tak zostaniemy w tym wielkim mieszkaniu sami bo dzieci juz sie wyprowadza.
sama natura 
Dlaczego od razu wielkie? Mozna kupic srednie ale by dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci mialy swoj pokoj i by bylo troche przestrzeni. No wiadomo, ze kazdy robi sobie jak chce i kazdy ma swoj poglad, ale dla mnie 38 metrow na malzenstwo z dzieckiem gdzie jeszcze drugie dziecko jest w planie to o polowe za malo. Lepiej wziac kredyt a pozniej pracowac i splacac ale mieszkac wygodnie. Tak mi sie wydaje. Mozna sie tez postarac o doplaty dla rodzin rozwijajacych sie.

tak tylko kupić mieszkanie w centrum miasta za 195 tys 38 metrow a kupić takie samo za 100 tys tylko bez hipoteki na 10 lat to co się bardziej opłaca? Można duży pokój np oddać dzieciom a sypialnie zrobić z małego pokoju
-
Marysia000
- Jestem tu nowa :)
ja mam mieszkanie w Krakowie, która ma bodajze ponad 100 . Jestem z niego zadowolona, bo jest przestrzenne i okolica jest również spokojna.
wynajem luksusowych mieszkań kraków
Jeśli chodzi o deweloperów i sprawdzone inwestycje to ja polecam LINK . Od znajomych słyszałam różne straszne historie na temat deweloperów i starć z nimi. Ja kupowałam właśnie swoje mieszkanie w tej firmie i muszę przyznać, że naprawdę dobrze to wszystko wspominam.
Systemy dla Twojej firmy - dynamics ax (dawniej axapta)
- redorange666
- Samiec
Tak z niemieckich standardów... Matka samotnie wychowujących dziecko minimalne mieszkanie to 50m. To tak z urzędu.
Znam rodzinę w Polsce która w 6 mieszkała w kawalerce.
Moim zdaniem jeżeli kupić to tylko po to aby mieć takie małe mieszkanie jako lokatę kapitału. Remont i zamienić na większe lub sprzedać z zyskiem i kupić większe. Tak aby dojść do 100m no minimum 75 ale i tka będzie ciasnawo.
Teraz w trójkę mieszkamy w 110 i powiedzmy że jest ok. Marzy mi się mały domek 150m plus minimum 80m garażu. Takie małe Marzenie.
Znam rodzinę w Polsce która w 6 mieszkała w kawalerce.
Moim zdaniem jeżeli kupić to tylko po to aby mieć takie małe mieszkanie jako lokatę kapitału. Remont i zamienić na większe lub sprzedać z zyskiem i kupić większe. Tak aby dojść do 100m no minimum 75 ale i tka będzie ciasnawo.
Teraz w trójkę mieszkamy w 110 i powiedzmy że jest ok. Marzy mi się mały domek 150m plus minimum 80m garażu. Takie małe Marzenie.
-
Mirabelka02
- Miła Kobietka
lepsze własne ale ciasne, z czasem możecie dozbierać kasy i zamienić na większe, wiec jeśli natrafiła Ci sie okazja bierz nie zastanawiaj się i nie słuchał głosów "małe" nie każdego stać od razu na willę z basenem i od czegoś trzeba zacząć 
Moim zdaniem takie mieszkanie jest za małe. Jednak jeśli nie macie szansy na zakup większego, zdecydujcie się chociaż na takie. Lepiej mieś swoje niż wynajmować.