Mężczyzna i przyjaciel obok siebie
Mężczyzna i przyjaciel obok siebie
Witam forumowiczki
Jestem w związku na odległość od roku.Ostatnimi czasy, bardzo źle znoszę nieobecność mojego pana. On rozpoczął nową pracę, poznał nowych ludzi. Ale między nami nic się nie zmieniło, prócz tego, że jak mówię tych gorszych dni bez niego jest coraz więcej. A nie widzieliśmy się dawno. Na święta miał przyjechać, ale jako że ja staram się dobrą kobietą być, po rozmowie o tym, że tak, chcę by przyjechał, postanowiłam mu więcej głowy nie suszyć. Co on odebrał zupełnie odwrotnie i nie pojawił się, bo myślał, że ja nie chcę. Mam też przyjaciela. Znam go od około 4 lat. Od początku naszej znajomości szalenie się w nim kochałam, ale to był chłopak nieposkromiony, lubił kobiety. Ostatnimi czasy zaczął mnie bardzo adorować, zbliżył się do mnie. Stracił dla mnie głowę, szaleje za mną jak on to mówi. Również nie mieszka w moim mieście, ale byłby w stanie przyjechać zawsze kiedy tylko zapragnę. I mówi o tym, że chce mnie zobaczyć, patrzeć mi w oczy itd. nie ukrywam że jest mi bardzo bliski, ale żałuję że nie kochał się we mnie gdy ja się w nim kochałam. Widzę jak się zmienia, zmienia się dla mnie na lepsze. Ale jest świadom sytuacji. Mówi, że wie doskonale, że mam mężczyznę, a zarazem tak bardzo mnie pragnie, że nikczemnie podświadomie chce mu mnie odebrać. Nie wiem jak wybrnąć z tej sytuacji. Mówiłam nie raz, że nie zerwę z moim mężczyzną, bo kocham go nad życie mocno. Ale z drugiej strony nie chcę tracić przyjaciela. Nie wiem tylko czy nie daję się porwać staremu uczuciu z powodu nieobecności mojego pana. Co o tym kochane myślicie? 
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Mężczyzna i przyjaciel obok siebie
Masz trudna sytuacje , ciezko rozwiazac . Zycze szczescia abys sercem mondrze wybrala 
Skoro sama nie jesteś pewna swoich uczuć radzę Ci zastanowić się co czujesz wobec obecnego partnera. Czy Ci na nim tylko zależy czy naprawdę go mocno kochasz, bo uważam że jeśli kogoś darzy się szczerym uczuciem to żadna trzecia osoba (w Twoim wypadku przyjaciel) nie powinna mieszać komuś w głowie i dawać do myślenia. Myślę też, że nie chciałabyś aby Twój mężczyzna zaczął zastanawiać się czy kocha Ciebie czy zaczyna ponownie zakochiwać w dawnej miłości, ale to taka mała uszczypliwość z mojej strony.
Ostatnio zmieniony śr sty 16, 2013 6:33 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Wiesz po nie kad sama sobie odpowiedzialas ''kochasz swojego mężczyZnę nad życie''. Więc może przyjaciel przyjacielem ale wpierw zlapalam za telefon i rozmów się z twoim mężczyzna byś była pewna że mądry wybór robisz! Albo poprostu zrób nie zapowiedzianą wizytę swojemu facetowi i będziesz wiedziała na czym stoicie!