Meble kuchenne

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
karoligla
Jestem tu nowa :)

Meble kuchenne

Post autor: karoligla »

Czym się głównie kierowaliście przy zamawianiu mebli kuchennych na wymiar? Czy współpraca bezpośrednio z producentem, zasady optymalizacji systemów, materiałów, kwestie montażu. Chciałbym po prostu wiedzieć, na jakich elementach powinienem się skupić, bo też nie chcę przesadnie dużo bulić. Mam kuchnię dość niestandardową, więc absolutnie odpadają marketowe wynalazki.
przemko121

Re: Meble kuchenne

Post autor: przemko121 »

Świeżością ;)
Awatar użytkownika
annika77
Miła Kobietka

Post autor: annika77 »

na wymiar zawsze są najlepsze, to wiadomo
Lussy34

Post autor: Lussy34 »

Ja również jestem zwolenniczką mebli na wymiar - można je wówczas idelanie dopasować do wymagań naszego wnętrza :) Będą dokładnie takie jakie chcemy i będą idealnie spełniać nasze oczekiwania. Prawdziwymi ekspertami w zakresie wykonawstwa mebli na wymiar jest ekipa z imex.bialystok.pl/oferta/meble-na-wymiar - polecam wam zapoznanie się z ich ofertą. Odpowiednio wykonane meble na wymiar zagwarantują wam pełną funkcjonalność!
Awatar użytkownika
monicabe
Miła Kobietka

Post autor: monicabe »

Dziewczyny a jakie wygodne rozwiazania się Wam sprawdziły?
Awatar użytkownika
rema
Miła Kobietka

Post autor: rema »

U mnie same szuflady na dole - w całej kuchni mam tylko trzy szafki (dwie narożne i jedna na półwyspie, ale ta ma 20cm głębokości, więc jest idealną spiżarnią) a cała reszta to mniejsze lub większe szuflady ;) do tego małe cargo koło płyty na oleje i inne płynne rzeczy, zawsze pod ręką ;) pod zlewem duża szuflada na kosze na śmieci, a zmywarka u nas jest odsunięta od zlewu tak, żeby można było stać między odsuniętą szufladą i zrzucać resztki a po obróceniu się włożyć naczynia do zmywarki, która dodatkowo jest na podwyższeniu i nie muszę się do niej schylać ( meble zamawiałam w sklepie Leroy Merlin i rozwiązanie takie doradził mi projektant, https://leroymerlin.pl/kuchnie/meble-ku ... ,a638.html - swoja drogą bardzo polecam bo mozna zaprojektować pod wymiar i meble niedrogie i wygodne). do tego wielki zlew, taki, żeby blachy z piekarnika swobodnie weszły.
Dobrze jest też wcześniej zaprojektować sobie wiele gniazdek.
darek33332

Post autor: darek33332 »

Za dobre meble trzeba zapłacić. Chyba każdy bardzo dobrze o tym wie.
biuro nieruchomości józefów
Zosia18
Miła Kobietka

Post autor: Zosia18 »

darek33332 pisze:Za dobre meble trzeba zapłacić. Chyba każdy bardzo dobrze o tym wie.
Wcale niekoniecznie. Bardzo tanie są w JYSK. Pracuję tam więc wiem najlepiej. Zachęcam Cię do przeczytania artykułu o naszych zarobkach. https://bielsko.biala.pl/aktualnosci/41 ... bki-opinie Następnie - powitamy Cię na pokładzie. Każdy powinien przeczytać niniejszy artykuł.
RealArleta

Post autor: RealArleta »

Kuchnia to miejsce w jakim spędzamy wiele czasu, szczególnie jak lubimy gotować we własnym zakresie. Remont generalny to także świetna okazja do zmiany umeblowania. Zresztą chyba nie znam osoby, która chciałaby wykorzystać swoje poprzednie meble. Zakładająć oczywiście, że nie był to produkt robiony na masową skalę. To jest właśnie problem dzisiejszych czasów, w większości sklepów nie znajdziemy nic oryginalnego. Szczerze powiedziawszy to tylko meble drewniane są w stanie sprawdzić się w dłuższej perspektywie. Interesująco prezentują się takie produkty jak stół dębowy - https://meblezych.pl/stoly zapewniający wysoki komfort korzystania z kuchni. Do tego jest bardzo funkcjonalny jak na swoje wymiary.
Awatar użytkownika
bmann

Post autor: bmann »

Oprócz mebli, ważną kwestią jest zakup odpowiednich naczyń oraz akcesoriów AGD. Myślę, że warto kupować naczynia dobrej jakości, ponieważ wtedy mamy pewność, że jedzenie, które przyrządzamy, będzie smaczne i zdrowe. Pozdrawiam! :D
Russell Hobbs
Awatar użytkownika
xschowalter

Post autor: xschowalter »

Meble kuchenne i akcesoria AGD są najważniejsze w kuchni. Warto jednak zwrócić uwagę na akcesoria, takie jak na przykład serwisy obiadowe. Jeżeli zapraszamy do siebie gości lub organizujemy imprezę w domu, to na pewno jest to wyposażenie, które warto mieć w swojej kuchni.
nieskazitelne białe akcesoria kuchenne - wyposaż kuchnię i jadalnię w najpiękniejsze serwisy
Tama
Miła Kobietka

Post autor: Tama »

Nam zależało na tym by kuchnia nie tylko fajnie wyglądała, ale by była funkcjonalna. Dużo gotujemy i ważne jest by to gotowanie sprawiała radość, a nie było uciążliwe. Dlatego zdecydowaliśmy się na meble z firmy SLS Meble - https://slsmeble.pl/ bo wykonują oni meble na wymiar, i dopasowują je do pomieszczenia oraz do oczekiwań klienta. Sami też doradzają najbardziej optymalne rozwiązanie, nie tylko jeśli chodzi o same meble ale takze o rozmieszczenie sprzętu kuchennego czy akcesoriów w szafkach. Dzięki temu ich kuchnie są ergonomiczne i bardzo wygodnie sie je użytkuje.
Awatar użytkownika
nbarrows

Post autor: nbarrows »

Kuchnie wolnostojące, w odróżnieniu od modeli przeznaczonych do zabudowy, umożliwiają zarówno pieczenie, jak i gotowanie przy pomocy zaledwie jednego sprzętu. Dzięki temu są bardzo praktyczną i popularną opcją.
Poszukujesz kuchni wolnostojącej do swojego domu? Sprawdź, na co zwrócić uwagę!
Awatar użytkownika
nswift

Post autor: nswift »

Wybór mebli wcale nie jest taki prosty. Niedawno urządzałam moje nowe mieszkanie i trochę czasu mi zajęło, aby wybrać odpowiednie wyposażenie, ale w końcu się udało trafić na perełki takie jak np. welurowe krzesła.
krzesło welurowe
Jafra
Miła Kobietka

Post autor: Jafra »

Bardzo ładne meble do kuchni na wymiar robi firma Petruś Meble z Kętrzyna (mają także salon w Mrągowie) i głownie działają lokalnie, ale z tego co widzę to cały czas poszerzają swój obszar działania. Świetna firma, meble wykonują bardzo starannie. Pomagają dobrać wszystko tak by klient był zadowolony, a meble funkcjonalne.
Awatar użytkownika
chadd.toy

Post autor: chadd.toy »

Być może jest to banalna rada, jednak wciąż bardzo mało osób się do niej stosuje. Sprzątanie na bieżąco pozwala uniknąć gromadzenia się niepotrzebnych przedmiotów na blatach oraz przysychaniu zabrudzeń. Tę pracę i tak będzie trzeba wykonać, a jeśli będziesz zwlekać, zmarnuje Ci ona więcej czasu i energii.
CZYSTA KUCHNIA – JAKIE PATENTY POMOGĄ CI UTRZYMAĆ PORZĄDEK?
luklukas

Post autor: luklukas »

Przy zamawianiu mebli kuchennych na wymiar kierowałem się kilkoma kluczowymi rzeczami, które mogą być dla Ciebie pomocne:

1. Funkcjonalność i ergonomia
Najważniejsze było dla mnie, żeby kuchnia była wygodna w codziennym użytkowaniu. Ustaliłem z producentem dokładny układ szafek i szuflad tak, żeby wszystko miało swoje miejsce. Zastosowaliśmy zasadę trójkąta roboczego – lodówka, zlewozmywak i płyta grzewcza są ustawione w optymalnych odległościach, co bardzo ułatwia gotowanie.

2. Materiały
Tutaj postawiłem na jakość, ale w rozsądnych granicach. Fronty wybrałem z MDF lakierowanego – wyglądają elegancko, a przy tym są łatwe w utrzymaniu czystości. Blaty natomiast z laminatu imitującego drewno – wytrzymałe i niedrogie. Zrezygnowałem z droższych opcji, takich jak kamień, żeby nie przepłacać, ale jednocześnie nie ryzykować problemów z trwałością.

3. Systemy i optymalizacja
Podczas rozmowy z producentem zwróciłem uwagę na to, jakie systemy szuflad i zawiasów są dostępne. Wybrałem szuflady z cichym domykiem – to naprawdę ułatwia życie, a koszt nie był dużo wyższy niż standardowe prowadnice. Zrezygnowałem natomiast z elektrycznego otwierania, bo uznałem, że to zbędny bajer.

4. Współpraca z producentem
Zdecydowałem się na lokalnego stolarza, bo mogłem osobiście przedyskutować każdy szczegół. Plusem było to, że producent osobiście przyjechał zmierzyć kuchnię i doradził, jak maksymalnie wykorzystać dostępną przestrzeń. Przy niestandardowych pomieszczeniach to bardzo ważne – marketowe meble często nie pasują, a indywidualny projekt eliminuje ten problem.

5. Montaż
Zdecydowałem się na montaż przez ekipę producenta. Było to dodatkowo płatne, ale oszczędziło mi nerwów i ewentualnych błędów, które mogłyby wyniknąć, gdybym próbował to zrobić samodzielnie.

Kilka rad:

Na etapie projektowania zwróć uwagę na praktyczne detale, np. głębokość szafek, miejsce na kosz do segregacji odpadów czy szuflady na sztućce.
Nie przesadzaj z dodatkowymi funkcjami – czasem prostsze rozwiązania są równie skuteczne, a mniej kosztowne.
Porównaj oferty różnych producentów – ja wziąłem trzy wyceny i różnice były naprawdę spore.
Podsumowując, warto skupić się na dopasowaniu kuchni do Twoich potrzeb, a nie na zbędnych „wodotryskach”. Z dobrze przemyślanym projektem na pewno da się zrobić coś praktycznego i ładnego w rozsądnej cenie.
Awatar użytkownika
freya
Miła Kobietka

Post autor: freya »

Montaż mebli może wydawać się prosty – do czasu, aż zaczniesz. Dziesiątki śrubek, różne typy mocowań i konieczność precyzyjnego skręcania mogą sprawić, że zamiast radości z nowych mebli pojawi się frustracja. Jeśli chcesz uniknąć tego problemu, najlepiej skorzystać z pomocy specjalistów z https://montiermebli.pl/, którzy zrobią to szybko i dokładnie.
ODPOWIEDZ