Mary Kay?

Piszemy tutaj o pracy, bądź też jej braku. Finanse, kobiecy biznes.
ODPOWIEDZ
a_gatka

Mary Kay?

Post autor: a_gatka »

Dziewczyny, ciekawa jestem Waszych opinii o Mary Kay. Spotkałam teraz na urlopie konsultantkę i sporo opowiadała o współpracy. Kosmetyki znam i lubię, ale ciekawa jestem szerszej opinii. Miała któraś z Was styczność z tym tematem? :)
Cardigan
Jestem tu nowa :)

Re: Mary Kay?

Post autor: Cardigan »

Wiesz co? Pierwszy raz słyszę o tej linii kosmetyków. Tu może tkwić największy problem.
meble do sypialni
Tasha

Post autor: Tasha »

Też się chętnie dowiem. Jakiś czas temu moja znajoma była konsultantką, zamawiałam u niej kosmetyki i bardzo lubiłam, ale ze względu na przeprowadzkę kontakt nam się zupełnie urwał. A może i ja bym sprawdziła się w takiej roli, dodatkowe parę złotych do domowego budżetu zawsze mile widziane.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

W sensie, czy któraś była/jest konsultantką? Czy bardziej o kosmetyki pytasz? Ogólnie kosmetyki bardzo lubię, moja siostra jest konsultantką. Mogę jej zapytać jak to wygląda od środka, jakie są formalności, umowa itp. W każdym razie ona jest zadowolona, już ponad 2 lata się tym zajmuje. Po ciąży zdecydowała się nie wracać na cały etat do pracy, a tutaj ma przynajmniej elastyczne godziny, sama sobie ustala kiedy i ile pracuje.
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Mary Key mają fajne balsamy i mój ulubiony tusz do rzęs. Patrzyłam na stronie to o konsultantkach https://www.marykay.pl/pl-pl/jak-zostac ... ey-rewards i temat faktycznie wygląda zachęcająco. Chętnie bym poszła na takie warsztaty, no i zarobiła sobie jakieś dodatkowe pieniądze - choćby nawet właśnie na kosmetyki. :)
a_gatka

Post autor: a_gatka »

@Cardigan to warto się zainteresować, bo kosmetyki mają fajne. :)

@docha, dokładnie tak - chciałabym się dowiedzieć coś więcej jak to funkcjonuje, na jakich zasadach, czy warto itd. :)
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

a_gatka, podpytałam siostry, jeśli chcesz zostać konsultantką, musisz podpisać umowę i zakupić zestaw startowy, są różne do wyboru. Najlepiej poszukaj konsultantki w Twojej okolicy i zapytaj o możliwość współpracy. Potem po prostu znajdujesz klientki i działasz. Ile zarobisz zalezy od tego ile czasu na to poświęcisz, no ale siostra mówi, że jej nie tylko o to chodzi. Dla niej, młodej mamy, to idealna okazja do wyjścia do ludzi, a przy okazji zarabia :)
liniana
Miła Kobietka

Post autor: liniana »

Co jeśli takiego zestawu startowego się nie sprzeda? Już od jakiegoś czasu się zastanawiam czy nie spróbować być konsultantką, kiedyś dostałam od koleżanki parę kosmetyków MK, potem chciałam kupić ale nie mogłam namierzyć wśród znajomych żadnej konsultantki. W pracy mam dużo dziewczyn więc myślę, że były by chętne na kosmetyki :).
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

@liliana wydaje mi się, że zestaw startowy to nie problem :) Możesz brać kosmetyki tylko dla siebie czy bliskich, a sprzedawać wtedy kiedy będziesz miała od kogoś zamówienie.
Majsterka
Miła Kobietka

Post autor: Majsterka »

Odświeżę jeśli mogę ten wątek, żeby nie zakładać drugiego. Widzę, że kilka z was próbowało jako konsultantki Mary Kay, a też chciałabym spróbować swoich sił. Wiecie może jak to teraz wygląda, jak ruszyć i można jeszcze na tym trochę dorobić?
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Masz jakąś znajomą konsultantkę? Najlepiej się z nią skontaktować, wprowadzi Cię w temat i podpiszesz z nią umowę. Jeśli nie masz nikogo zaufanego, to przez ich stronę z łatwością znajdziesz kogoś z okolicy. W razie pytań pisz :)
surykatka2
Miła Kobietka

Post autor: surykatka2 »

Czy macie tam normalne legalne umowy? Na jak długo są zawierane? Czy w tym czasie mam jakieś normy do wyrobienia?
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

U mnie jest to od kilku lat dodatkowe zajęcie i chwalę sobie. Raz mam więcej czasu, raz mniej, raz jest więcej osób, które chcą coś zamówić, a czasem zamawiam tylko dla siebie. Jako dodatkowe zajęcie to bardzo fajna opcja.
Konsultantka2022

Post autor: Konsultantka2022 »

surykatka2 pisze:Czy macie tam normalne legalne umowy? Na jak długo są zawierane? Czy w tym czasie mam jakieś normy do wyrobienia?
Umowę podpisuje się na rok jednak nie wiąże się to z żadnymi zobowiązaniami. Zamawiasz tyle ile potrzebujesz, jeśli w danym miesiącu nie masz takiej potrzeby to nie zamawiasz. Nie ma odgórnych norm czy zobowiązań.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Nie ma norm, możesz poświęcać tyle, ile masz czas i ochotę. To bardzo elastyczne zajęcie, sama decydujesz co, kiedy i z kim robisz ;) Umowę podpisujesz z konsultantką i jest ona ważna przez rok.
Majsterka
Miła Kobietka

Brzmi bardzo rozsądnie. Jak wyglądają pierwsze kroki, żebym mogła zacząć jako konsultantka? Musze gdzieś się zgłosić i zamówić jakąś określona ilość kosmetyków na start?
Konsultantka2022

Majsterka pisze:Brzmi bardzo rozsądnie. Jak wyglądają pierwsze kroki, żebym mogła zacząć jako konsultantka? Musze gdzieś się zgłosić i zamówić jakąś określona ilość kosmetyków na start?
Żeby zostać konsultantka trzeba się zarejestrować i wykupić pakiet startowy. Napisz do mnie. Chętnie doradzę, przedstawię pakiety i wprowadzę oraz pomogę w dalszej drodze. To mój e-mail: [email protected]
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Majsterka pisze:Brzmi bardzo rozsądnie. Jak wyglądają pierwsze kroki, żebym mogła zacząć jako konsultantka? Musze gdzieś się zgłosić i zamówić jakąś określona ilość kosmetyków na start?
Na początek kupuje się zestaw startowy, są w nim kosmetyki (głównie bestsellery, ale możesz sobie dobrać co chcesz) i materiały szkoleniowe, które na pewno ułatwią Ci start.
Konsultantka2022

Teraz najlepszy czas na dołączenie. Do oferty weszły zestawy świąteczne, które przy rejestracji można zdobyć w bardzo korzystnej cenie wraz z produktami gratis. Wszystko wyjaśnię i pomogę, przedstawię możliwości. To mój e-mail [email protected]
Majsterka
Miła Kobietka

docha pisze:Nie ma norm, możesz poświęcać tyle, ile masz czas i ochotę. To bardzo elastyczne zajęcie, sama decydujesz co, kiedy i z kim robisz ;) Umowę podpisujesz z konsultantką i jest ona ważna przez rok.
Niestety nie znam żadnej, ale jak tylko wrócę do domu zajrzę na stronę. Byłoby super jakbym mogła już w tym miesiącu zacząć. Chętnie spróbuję swoich sił. Myślę, że super jest pracować w tym co się lubi, a ja kosmetyki uwielbiam :)
Konsultantka2022

:)
Ostatnio zmieniony czw gru 15, 2022 10:41 pm przez Konsultantka2022, łącznie zmieniany 1 raz.
Konsultantka2022

Majsterka pisze:
docha pisze:Nie ma norm, możesz poświęcać tyle, ile masz czas i ochotę. To bardzo elastyczne zajęcie, sama decydujesz co, kiedy i z kim robisz ;) Umowę podpisujesz z konsultantką i jest ona ważna przez rok.
Niestety nie znam żadnej, ale jak tylko wrócę do domu zajrzę na stronę. Byłoby super jakbym mogła już w tym miesiącu zacząć. Chętnie spróbuję swoich sił. Myślę, że super jest pracować w tym co się lubi, a ja kosmetyki uwielbiam :)
Jestem konsultantka, chętnie doradzę i pomogę w dołączeniu. To mój numer 663763231
ODPOWIEDZ