Mariusz Trynkiewicz
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Mariusz Trynkiewicz
tak Masz racje snajper . tez uważam , ze kara śmierci powinna być dla zwyrodnialców którym wna została w 100% udowodniona
paranoja i żenada, ja mam tyle do powiedzenia odnośnie naszego kraju i całej polityki z nim związanej 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Ciekawe jest to, że brak kary śmierci dla takich ludzi doprowadziło do sytuacji w której z jednej strony orzeczono wyrok uznając go za poczytalnego, a teraz żeby nie wypuścić go na wolność konieczne jest orzeczenie niepoczytalności jego poczynań. Jak dla mnie cyrk...
Parodią jest to, że jak wyszedł to dostał kilka zasiłków...
bo za coś tam, i za coś i za coś jeszcze...
dostał jeszcze ochronę policji itp...
to jest parodia...
bo za coś tam, i za coś i za coś jeszcze...
dostał jeszcze ochronę policji itp...
to jest parodia...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Może załapie się jeszcze na unijną pomoc dla bezrobotnych ? W sumie ma prawo...
No własnie ma prawo.. i jest jakby na ulgowych papierach..
a uczciwy człowiek który chce pracować ??
porażka....
a uczciwy człowiek który chce pracować ??
porażka....
Bo liberalizm światopoglądowy sprawdza się głównie w łóżku i kontaktach z normalnymi ludźmi
Nie w stosunku do tego typu przestępców.
Jeszcze jeden aspekt sprawy Trynkiewicza jest ciekawy. Mówi się głownie o nim, ale teraz na wolność w jednym momencie wyszło wielu takich jak on (orzeczono im wyroki mniej więcej w tym samym okresie) i co z nimi ? Chodzą sobie wśród nas, bo nimi akurat nie zainteresowały się media.
Jeszcze jeden aspekt sprawy Trynkiewicza jest ciekawy. Mówi się głownie o nim, ale teraz na wolność w jednym momencie wyszło wielu takich jak on (orzeczono im wyroki mniej więcej w tym samym okresie) i co z nimi ? Chodzą sobie wśród nas, bo nimi akurat nie zainteresowały się media.
tak mi się wydaje...
ale jak ktoś wspomniał, Trynkiewicz był przykrywką dla innych wydarzeń w polityce..
więc... specjalnie nagłośnione..
ale jak ktoś wspomniał, Trynkiewicz był przykrywką dla innych wydarzeń w polityce..
więc... specjalnie nagłośnione..
To właśnie jest najbardziej irytujące. Przykrywanie problemów medialnymi aferami i pokazywanie pewnych rzeczy w zupełnie krzywym zwierciadle.
Kiedyś oglądałem program informacyjny w którym wiadomość o kobiecie, która z powodu braku środków do życia straci dzieci i zostanie eksmitowana na bruk zajęła słownie pięć minut, po czym zaraz była piętnastominutowa informacja o bodaj siedmiu osieroconych kotach, którymi po śmierci właścicielki musiały zając się osoby ze schroniska dla zwierząt i długie rozważania na temat tego jak trudne psychicznie dla zwierząt są takie sytuacje. Nie mam nic przeciw miłośnikom zwierząt, ale ktoś chyba w telewizji zastanawia się nad tym jak układany jest program...
Wracając do Trynkiewicza, to była dobra okazja żeby pokazać zdecydowane działania legislacyjne rządu, choć stworzono koszmarka prawnego.
Kiedyś oglądałem program informacyjny w którym wiadomość o kobiecie, która z powodu braku środków do życia straci dzieci i zostanie eksmitowana na bruk zajęła słownie pięć minut, po czym zaraz była piętnastominutowa informacja o bodaj siedmiu osieroconych kotach, którymi po śmierci właścicielki musiały zając się osoby ze schroniska dla zwierząt i długie rozważania na temat tego jak trudne psychicznie dla zwierząt są takie sytuacje. Nie mam nic przeciw miłośnikom zwierząt, ale ktoś chyba w telewizji zastanawia się nad tym jak układany jest program...
Wracając do Trynkiewicza, to była dobra okazja żeby pokazać zdecydowane działania legislacyjne rządu, choć stworzono koszmarka prawnego.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Ba w naszym kraju tak jest , ze przyslania się sprawy bardzo ważne aferami aby odwrocic uwagę od tych ważnych spraw . Czy w naszym kraju az jest tak bardzo dobrze , żeby niebyło spraw codziennych jak zyje się nam . A zajmujemy się Ukraina
Dokladnie Elu.Ja nie mam nic przeciwko pomaganiu itd.No ale...jak dla naszych to nie ma a zeby sie pchac z pomoca i pokazac jacy jestesmy "SUPER" to rzad jest pierwszy.:/
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Od razu mi się ciśnienie podnosi jak mowa o rządzących naszym krajem. Ja tylko pojąć nie mogę jak to się dzieje że unia nie reaguje na te wszystkie odstępstwa jakie u nas panują
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Wychodzi na to, ze Unia ma to w powazaniu :/
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Tak ja tez niemam ale krew zalewa jak tam się pchaja . A u nas bieda az piszczy ludzie pracy nie maja , nie mogo się normalnie leczyc bo wszędzie kolejki siegajace miesięcy i lat . Tym się nie zajmują . Mamy swoje problemy i tu je powinni rozwiazywac . A najczęściej błaznow z siebie robia bo swiat się smieje . Zniszczyli nasz kraj zamykając duże zakłady gdzie tysiące ludzi potracilo etaty , a dzisiaj jest tylko niewolnicza praca i wyzysk
Niestety.Ale nic z tym juz nie zrobimy.Bo kazdy narzeka a nikt nie ma odwagi by sie postawic i walczyc z nimi.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Prosci ludzie niebeda walczyc bo z rzadem nie wygrasz . kto u władzy ten ma pałeczke . Musimy zyc w kraju takim niestety
No i ucichło wszystko.
Całe zamieszanie było i się zmyło..
a chyba jednak sam problem pozostał..
Całe zamieszanie było i się zmyło..
a chyba jednak sam problem pozostał..
Dokładnie, też to chciałam napisać. Media zrobiły nam taką jazdę bez trzymanki, odliczanie, dni, godziny do Wyjścia Mariusza T., a po tym ucichło i nagle gościu nikogo nie zabija i w ogóle. To był raczej kolejny "temat zastępczy", chociaż nie wywołany przez sam rząd, a raczej przez media i oczywiście przez opozycję, która postanowiła trochę dokopać rządowi. Nikt jednak nie pyta się co robił PiS w tej sprawie, gdy byli u władzy.
-
Fiona
dzisiaj ze wszystkiego robią takie show jakby miał się Jezus urodzić.
Wszyscy gadają o tym co można znaleźć w celi trynkiwicza
SPAM
Wszyscy gadają o tym co można znaleźć w celi trynkiwicza
SPAM
Ostatnio zmieniony ndz kwie 27, 2014 3:42 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Sąd apelacyjny uznał Trynkiewica za niebepiecznego i ma być izolowany
Niby ma 3 dni na stawienie się w zakładzie zamknietym,..
przynajmniej na wp tak piszą.
Niby ma 3 dni na stawienie się w zakładzie zamknietym,..
przynajmniej na wp tak piszą.
Czyli tak naprawdę można uznać, że temat został zamknięty z Trynkiewiczem. Późno bo późno, ale jednak.
O ile znów nie wypłynie...
Bo w polsce wszystko jest możliwe...
Bo w polsce wszystko jest możliwe...
Dopoki znowu cos sie nie stanie to temat bd cichy.A nie daj boze jakiejs podobnej sytuacji to bd a piac od nowa...Wtedy tez znowu powroci temat zwiekszenia kar itp...ale jak zawsze bd po fakcie.;/ Bo u nas musi sie cos stac by rzad zaczal myslec.Szkoda tylko, ze to myslenie i "dzialanie" konczy sie wraz z ucichnieciem tematu.,
No przeciez już dawno go zamkneli w tym zakladzie...
Musieli coś wymyslec przecież, szkoda tylko że nie zmysla o nas i naszych dzieciach ,tylko z myślą o grubej kasie którą musieli by dalej wykładać na ochrone dla niego, a lepiej sobie do kieszeni przecież...