manicure, pedicure
Re: manicure, pedicure
Dziewczynki, a co polecacie do szorstkich pięt? O sprzęt mi chodzi, bo krem to mam
Scholl mial kiedys jakies serum... dobry byl..
Ale przy regularnym scieraniu pilnikami i smarowaniu nawet zwyklymi kremami tez powinno zadzialac
Ale przy regularnym scieraniu pilnikami i smarowaniu nawet zwyklymi kremami tez powinno zadzialac
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Jest taka tarka do stóp Scholla Velvet Smooth u mnie sprawuje się rewelacyjnie, zawsze miałam problem z piętami i pod spodem z takimi twardymi skórkami, teraz... spokój, raz na jakiś czas przelecę i spokój 
Wg mnie dobrze iść raz do kosmetyczki, niech doprowadzi pięty do porządku, a później już samej pilnować.
Jest wtedy znacznie łatwiej.
Bo sama zetrzeć możesz sobie za mocno...
Jest wtedy znacznie łatwiej.
Bo sama zetrzeć możesz sobie za mocno...
No własnie jak idę do kosmetyczki to jest ładnie, ale szybko wszystko wraca do stanu poprzedniego i skóra robi się twarda i szorstka. A ta tarka do stóp to nie jest jak pumeks? Bo za pumeksami nie przepadam - brudzą się i tylko bakterie zbierają. Jak to działa?
też się obawiałam, że mogę przytrzeć, ale jeszcze mi się to nie zdarzyło, nawet nie podrażniłam do tego stopnia aby coś bolało, o tyle jest to fajne, że jak się ubrudzi, zetrze, to po prostu wymienia się końcówkę, jak w szczoteczce do zębów;p nie mam wrażenia, że coś tam może być z zarazkami, płuczę i wszystko czyściutkie jest 
Ruti a są kobiety które mogą za mocno dotrzeć 
Więc wiem co mówię...
ale poważnie, jak bardzo zapuszczone pięty, to można zrobic raz i dobrze u kosmetyczki, a to kosztuje może 50 zł.
A później pozwolić sobie w domu, a znajać produkty scholla wiem, że na pewno tarka się super sprawdzi
Więc wiem co mówię...
A później pozwolić sobie w domu, a znajać produkty scholla wiem, że na pewno tarka się super sprawdzi
-
a_gatka
Hadka ma rację.
A jeśli mówicie o takim schollu, to sprawdzi się nawet na pewno. Bardzo jestem z niego zadowolona, a mam już po raz drugi (teraz ten z ładowarką) i to co lubię w nim najbardziej to oszczędność czasu i efekt, który widać natychmiast. 

No ja mam akurat frezarkę, bardziej uniwersalna
ale bajer fajny 
a warto czy nie warto kupić?
A ta głowica wymienna jest? Do stosowania na mokro czy sucho?a_gatka pisze:Hadka ma rację.A jeśli mówicie o takim schollu, to sprawdzi się nawet na pewno. Bardzo jestem z niego zadowolona, a mam już po raz drugi (teraz ten z ładowarką) i to co lubię w nim najbardziej to oszczędność czasu i efekt, który widać natychmiast.
Ja też mam frezarkę i jestem zadowolona 
Mi sie frezarka najbardziej, przy żelach sprawdziła...
Teraz jak stópki robię to się super sprawdza...
Naturalne paznokcie, to jednak pilnikiem, jak nie szklanym to elektrycznym
Teraz jak stópki robię to się super sprawdza...
Naturalne paznokcie, to jednak pilnikiem, jak nie szklanym to elektrycznym
-
a_gatka
@Bibia i na mokro i na sucho. Głowice są oczywiście wymienne. Inwestycja na dłużej taki pilnik, moim zdaniem opłaca się. 
Czyli co, pamiętać aby naładować wcześniej a potem to już hulaj dusza pod prysznicem np.? Przyda mi się i to bardzo ten pilnik
Zawsze na lato kupuje sandały z zakrytą piętą, teraz mam nadzieje, że pójdą w odstawkę.
Ha ha hulaj dusza pod prysznicem to mi się z czymś innym kojarzy niż piłowaniem pięt
Jedno co trzeba przyznać, to jak się ma odciski to będzie to bardzo przydatny sprzęt bo pumeksem, ręcznie można się nieźle zmęczyć a nie wypiłować. Potem tylko dobry krem. Robiąc to regularnie można znacznie poprawić stan stóp.
na tej zasadzie, ale nie ma opcji, aby było to mokre czy brudne, bo po prostu płucze się i już, dla mnie teraz to nie ma lepszego i łatwiejszego sposobu, aby mieć zadbane stopy, potem jeszcze przed snem kremik nałożę i już:)
ja robię sama paznokcie, nawet doszłam do takiej wprawy że koleżanki do mnie przychodzą
Zazwyczaj robię hybrydy, najbardziej lubię serię chameleon z makear, która zmienia kolor wraz z temperatura 
pyśka pisze:ja robię sama paznokcie, nawet doszłam do takiej wprawy że koleżanki do mnie przychodząZazwyczaj robię hybrydy, najbardziej lubię serię chameleon z makear, która zmienia kolor wraz z temperatura
Ale robisz też manicure czy tylko malujesz już przygotowane paznokcie? Wiesz największy sekret to dobre zrobienie paznokci i przygotowanie ich pod manicure. W tym tkwi sekret. Korzystałas kiedyś z tego scholla?
Tylko ze pod hybrydy trzeba zmatowic plytke...
Jak nie kupiłyście jeszcze tego pilnika, to aktualnie promocja jest w Rossmanie (na inne produkty Scholla też) - niższa cena + kosmetyczka Batycki. Można podejrzeć na stronie Rossmana
-
a_gatka
Ekhem... coś chyba o tym wiem.
Kupiłam siostrze w prezencie pilnik, a kosmetyczkę mi oddała. 

Włąśnie dlatego ten pilnik do paznokci jest taki dobry. One mają trzy wymienne końcówki. Jedna z nich właśnie matowi płytkę wyrównując ją jednocześnie. Zobacz tutaj : http://www.rossmann.pl/Produkt/Scholl-V ... 71546,5845 . Jedna końcówka piłuje, druga ściera, a trzecia poleruje. Całkiem fajnie to wychodzi.Hadassa pisze:Tylko ze pod hybrydy trzeba zmatowic plytke...
Promocja genialna, bo jednak zeszli nieźle z cen. Dzwoniłam do mamy i była też dziś, bo właśnie ten do paznokci kupowała. Odetchnęła z ulgą, bo promocja z kosmetyczkami w prezencie jest akurat do dziś
załapałam się na ostatnią chwilę, promocja mega, warto się jeszcze przebiec! ja wzięłam elektryczny pilnik do paznokci i dostałam kosmetyczkę Batycki do tego, bardzo ładna i na pewno się przyda, pojedzie ze mną na wakacje!