Mam dziś na obiad...
Re: Mam dziś na obiad...
Ja mam pomidorową z makaronem,mielone kotlety,ziemniaki,czerwone buraczki.
Dzisiaj miałam krokiety w pieczarkami i żółtym serem do tego czerwony barszcz
Kurczak Podsmażony w cieśnie naleśnikowym z dodatkiem złotego kurczaka od knorra, do tego ryż i zielona sałata z sosem jogurtowym
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
zωαяισωαηα_ℓαѕкα
- Jestem tu nowa :)
Ja dziś będę jadła zupę krem z dynii
))
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej. "
— Paulo Coelho
— Paulo Coelho
u mnie odgrzewany obiad z wczoraj
, upiekłam kurczaka z tą przyprawą z knorra złoty kurczak, troche zostało na dziś więc w planach zjedzenie, do tego pomidorowa z ryżem i kompot z rabarbaru i czereśni
Zupę jarzynową, z warzyw z własnego ogródka 
Kurczak przesmażony z kurkumą, do tego brązowy ryż i sałata zielona z rzodkiewką, użyłam tej kurkumy

Fasolka szparagowa żółta, pierś z kurczaka, ryż i surówka koperkowa
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Co to za surówka koperkowa ? Szukam inspiracji na dziś
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Kapusta biała, por, koperek, marchewką i majonez lub śmietaną co kto woli, no i przyprawy 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
U mnie pieczony kurczak z Knorr do złotego kurczaka, ale tym razem testuje z piwem. Do tego ryż i sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów, ogórków konserwowych i kukurydzy.
Na jutro zbieram się na gołąbki...
Na jutro zbieram się na gołąbki...
Miałam na obiad ziemniaki,brokuly inpiers z kurczaka w sosie pomidorowym
Rosół
Zapiekanka z cukinii i mięsa mielonego plus sałatka
Moja rodzina zażyczyła sobie dzisiaj gołąbków, troszkę pracy przy nich jest, ale za to jaka radość w oczach zięciów i córek. Warto było, widok zadowolenia w ich oczach bezcenny.
Zapieknka z kaszy jaglanej i jabłek, i duużo cynamonu
Chrupiący kotlet z fileta z kurczaka,młode ziemniaczki z koperkiem i surówka z pora. 
Had widzę że u nas zapiekanki na topie
Poproszę przepis na tą z jabłkami
U mnie była dzisiaj zapiekanka z ziemniakami, kalafiorem ,pieczarkami i piersią z kurczaka plus sałatka z sałaty, papryki i ogórka kuszonego
Poproszę przepis na tą z jabłkami
U mnie była dzisiaj zapiekanka z ziemniakami, kalafiorem ,pieczarkami i piersią z kurczaka plus sałatka z sałaty, papryki i ogórka kuszonego
Jam, gotuję kaszę jaglaną, lub ryż na mleku. W międzyczasie obieram i ścieram jabłka, przesmażam z cynamonem.
Potem do kaszy/ryzu wbijam jajko, można dodać rodzynki
Naczynie smaruje margaryną lub masłem, potem daję połowę kaszy/ryzu na to jabłka i resztkę kaszy lub ryżu.
Do piekarnika na jakies pół h
Dziś pierogi ruskie
Potem do kaszy/ryzu wbijam jajko, można dodać rodzynki
Naczynie smaruje margaryną lub masłem, potem daję połowę kaszy/ryzu na to jabłka i resztkę kaszy lub ryżu.
Do piekarnika na jakies pół h
Dziś pierogi ruskie