Mam dziś na obiad...
Re: Mam dziś na obiad...
Jak mieszkała w Stanach to zrobiła mi test. Gotowała różne rzeczy, mięsne rzeczy i jadłem z takim samym smakiem. Dopiero po kilku miechach przyznała mi się, że mięso, które jadłem nie było wcale mięsem. Byłem w szoku. Smak ten sam, zapach. To samo z serami i jajkiem. Jadłem jajko, które nie było jajkiem a smakowało tak samo. Ser też.
Ale mimo wszystko jak wchodzę do sklepu na dział mięsny i widzę te wszystkie szynki, kiełbasy itd. to wiem co chcę zjeść.
Ale mimo wszystko jak wchodzę do sklepu na dział mięsny i widzę te wszystkie szynki, kiełbasy itd. to wiem co chcę zjeść.
A widzisz jakie cuda można robić ze smakiem?Fenek86 pisze:(...)Gotowała różne rzeczy, mięsne rzeczy i jadłem z takim samym smakiem. Dopiero po kilku miechach przyznała mi się, że mięso, które jadłem nie było wcale mięsem. Byłem w szoku. Smak ten sam, zapach. To samo z serami i jajkiem. Jadłem jajko, które nie było jajkiem a smakowało tak samo. Ser też.
(...)
Zapraszam do dyskusji na ten temat:
babskiesprawy.pl/post59045.html#p59045" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/post59045.html#p59045
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Pomidorowa z ryżem i drugie danie
Kopytka
"Ten, kto kocha naprawdę, kocha w milczeniu, uczynkiem, a nie słowami." ~Carlos Ruiz Zafón –Cień wiatru
Zielone curry z kurczakiem. Nie był to mój szczyt marzeń (knajpka raczej przeciętna), ale zawsze dobrze sięgnąć po tajskie jedzenie.
U nas dziś coś w stylu gulaszu (mięso z kurczaka z cebulą, papryką, bakłażanem, czosnkiem i grzybami przyprawione jak gulasz)... zdążyłam ledwie spróbować, resztę gara pochłonął José w trzy sekundy...
Pieskowi też się dostało mięsa, cała rodzina szczęśliwa
Pieskowi też się dostało mięsa, cała rodzina szczęśliwa
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Kasza kuskus i grillowany kurczak. Dziś bez warzywa wyjątkowo
certyfikaty rosyjskie
Ryż z kurczakiem i surówka
Dziś makaron chiński typu noodle z mielonym kurczakiem, papryką, bakłażanem, cebulką, dużą ilością czosnku i sosem sojowym.

Fasolka z warzywami (papryka, bakłażan, cebulka i passata pomidorowa a do tego dużo wędzonej papryki).

Znowu ryż. Tym razem bez mięsa tylko z groszkiem, żółtkiem gotowanym w sosie słodko-kwaśnym i z ananasem. Dobre to tylko wcale nie syte.
Mój żołądek woła jeść.
Mój żołądek woła jeść.
Fenek jak to ryż nie jest syty?
Procz paczkow znow hamburgery
Procz paczkow znow hamburgery
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Dziś tradycyjnie - jajko, ziemniaczki i mizeria. Tylko kefiry zapomniałam kupić 
Placki ziemniaczane i smażona cukinia. 
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Nudle chińskie z kurczakiem, warzywami i sosem sojowym.

Pieczona feta z kaszą jaglaną z pesto. Mniam 
u nas przy pięknej pogodzie grill z szaszłykami, karkówką i cukinią
Kupiliśmy ostatnio full musztard i ketchupów z ogródka dziadunia także możemy grilować ze makiem do woli.
Pomidorówka z wczoraj została, a potem zrobiłam kolejne podejście do bakłażana, ale w końcu udane. Zrobiłam bakłażana z kozim serkiem, wg tego przepisu. Wyszło mniam....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
U nas dzis tortilla de patatas
Troche przesolilam ale trudno, nikt nie jest idealny
Troche przesolilam ale trudno, nikt nie jest idealny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ja na obiad dziś miałam botwinkę. jakby ktoś nie wiedział to jest to taki barszczyk z młodziutkich buraczków.