makijaż permanentny?
Re: makijaż permanentny?
Wybieram się na szkolenie z tego tematy do Beauty Lux.
Jeszcze nie wiem, jak mi to dokładnie pójdzie, ale zakładam, że sobie poradzę.
Temat na czasie. To się teraz raczej nieźle sprzedaje, co nie?
Jeszcze nie wiem, jak mi to dokładnie pójdzie, ale zakładam, że sobie poradzę.
Temat na czasie. To się teraz raczej nieźle sprzedaje, co nie?
Ja zastanawiam się nad kreskami, może na święta zrobię sobie taki prezent 
Czysty Zysk - blog nie tylko o sprzątaniu
-
dominikaka
- Jestem tu nowa :)
Z początku bałam się makijażu permanentnego, że coś nie wyjdzie, albo mi się nie spodoba a przecież taki ciężko jest usunąć, w końcu się odważyłam i bardzo mi się to spodobało. Mam swój salon kosmetyczny ale takiego rodzaju makijażu w swojej ofercie nie miałam więc chodziłam do znajomej. Ostatnio jednak postanowiłam to zmienić i przeszłam kilka szkoleń w Nouveau Contour i od nowego roku będę wykonywać go także w swoim salonie 
Brwi są kuszące, ale dalej istnieje obawa ze kosmetyczka zepsuje
Pierwsza podstawowa zasada przy tego typu zabiegach to skorzystać z usług tylko doświadczonej linergistki. To nie jest zwykła henna a jednak nieco bardziej inwazyjny zabieg więc bezpieczeństwo jest tu podstawą. Dla mnie najlepszą z najlepszych jest SPAM z salonu SPAM w Warszawie. Kreatywna, dokładna i precyzyjna.
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2019 12:36 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
wiolettakraj
Makijaż permanentny to super sprawa. Jeśli któraś z was, chciałaby zostać linergistką, to polecam szkolenia z makijażu permanentnego w Biotekpolska.
Niee. I nigdy bym sobie nie zrobiła. Lubię czasem być naturalna i w ogóle się nie malować.
Trzeba trafić w dobre ręce, profesjonalna lingeristka potrafi zrobić piękny i naturalny makijaż. W magic visage w Warszawie robiła tez moja siostra, ona wybrała metodę piórkową. Swoje brwi miała bardzo rzadkie i do tego nie były równe.
Makijaż w takim stylu od dawna realizuje dla mnie Salon Urody Magdaleny Sip makijazpermanentny-longtimeliner.pl/ w Józefosławowie. Należycie wpływa on na moją urodę, która dzięki temu jest oryginalna i nietuzinkowa. To znakomity dodatek dla każdej kobiety!
Nie chcę też generalizowac, bo moze takich przypadków o jkaim pisze,jest niewiele.Po prostu spotkałam się z takimi kobietami,które choc mogą wyglądac fantastycznie- nie robią nic w tym kierunku.Moze to i rzadkosc,ale są takie.Natomiast te o ciut mniejszej urodzie,jesli urode mozna w ogole wartosciowac- dają z siebie bardzo wiele,by wyglądać zabójczo.I podziwiam je za to,choc zycie czasami bywa tak brutalne,ze chocby nie wiem co robiły, nie są w stanie osiągnąc tego ideału:(
Ponieważ brzmi to bardzo pesymistycznie- zamilknę w tym momencie.Nie chcę dołować ani siebie ani Was;)
Po prostu czasami zastanawiam sie patrząc na piękną naturalnie kobietę,ale niezadbaną-"dlaczego babeczko nie korzystasz z daru,jakim obdarzył Cie Bóg,dlaczego nie eksponujesz swej urody,a chowasz ja,az ta w koncu przeminie?"Ja po prostu nie rozumiem takich kobiet,bo ja tu chce oddac sie w rece "rzeżników",by byc piękniejszą, a ta naturalnie piękna,nie docenia tego co ma.To dla mnie niepojęte;) no wiec od czego to zalezy,ze jedni chcą wyglądac pięknie, a drudzy , mimo niekiedy wrodzonych możliwosci nie dbają o to w ogole?Kwestia priorytetów?
Zreszta niech tam sobie nie dbają,ich sprawa.Oby tylko nie krytykowali innych,za to,ze ci drudzy dają się ciąć,by wyglądac piękniej,czy chocby robią makijaż,by wlasnie wygladać piękniej.No dobra,ale to tak piszę abstrahując od wszystkiego;) Sama z urodą wiążę zresztą swoją przyszłość, zapisałam się ostatnio na kursy medycyny estetycznej: https://lukomades.pl/medycyna-estetyczna-szkolenia/
Ponieważ brzmi to bardzo pesymistycznie- zamilknę w tym momencie.Nie chcę dołować ani siebie ani Was;)
Po prostu czasami zastanawiam sie patrząc na piękną naturalnie kobietę,ale niezadbaną-"dlaczego babeczko nie korzystasz z daru,jakim obdarzył Cie Bóg,dlaczego nie eksponujesz swej urody,a chowasz ja,az ta w koncu przeminie?"Ja po prostu nie rozumiem takich kobiet,bo ja tu chce oddac sie w rece "rzeżników",by byc piękniejszą, a ta naturalnie piękna,nie docenia tego co ma.To dla mnie niepojęte;) no wiec od czego to zalezy,ze jedni chcą wyglądac pięknie, a drudzy , mimo niekiedy wrodzonych możliwosci nie dbają o to w ogole?Kwestia priorytetów?
Zreszta niech tam sobie nie dbają,ich sprawa.Oby tylko nie krytykowali innych,za to,ze ci drudzy dają się ciąć,by wyglądac piękniej,czy chocby robią makijaż,by wlasnie wygladać piękniej.No dobra,ale to tak piszę abstrahując od wszystkiego;) Sama z urodą wiążę zresztą swoją przyszłość, zapisałam się ostatnio na kursy medycyny estetycznej: https://lukomades.pl/medycyna-estetyczna-szkolenia/
noo fajny makijaż permanentny moja kuzynka sobie zrobiła w klinice Dermed w Krakowie, super metoda, do tego makijaż permanentny utrzymuje się do roku czasu albo i dłużej, wszystko zależy jaka metoda, no i nie trzeba się malować 
Jeśli chcesz zadbać o brwi to polecam Ci zajrzeć na brwi com pl i tam poszukać dla siebie oferty. Świetnie przygotowane kosmetyczki, które faktycznie doskonale wiedzą jak zająć się brwiami, będą w stanie skutecznie zaproponować Ci odpowiednią kosmetykę, makijaż permanentny brwi.
Polecam makijaż permanentny u pana Krzysztofa Majerskiego w Vici Clinic w Krakowie. Efekt jest bardzo naturalny. Taki makijaż to ogromna wygoda. Z pewnością każda z Was doceni.
- karolajnaa
- Miła Kobietka
Taa..też miałam taką zachciankę, aby zrobić sobie makijaż permanentny, niestety trafiłam chyba na jakąś artystkę bo to co ona mi zrobiła z twarzą to był jeden, wielki dramat! Makijaż musiałam laserowa usuwać, na całe szczęście w krakowskiej klinice vesuna znają się na rzeczy, usuneli to coś co można nazważ makijażem za pomocą lasera. Ciesze się, że uratowali sytuację, ale już nigdy na permanentny się nie zdecyduje, zbyt duża trauma.
W Poznaniu na Katowickiej świetnie robi makijaz permanentny brwi Pani Magda i Hanna w Madame Art, najlepsze są. Polecam, u nich własnie brwi robiłam i kreskę . a teraz zastanawiam się nad ustami
-
kos.asia118
Ostatnio rozmawiałam na ten temat z moją kosmetyczką, podczas testowania henny pudrowej i powiedziała mi, że sama myśli nad przeszkoleniem się w tej kwestii, ale to nie jest łatwa i przyjemna sprawa. Gdy to stało się modne sama się tym interesowałam, ale w tylu miejscach widziałam, że zostało to popsute, że chyba nigdy się nie zdecyduję na coś takiego. To zbyt duże ryzyko, pozbycie się tego potem w razie problemu jest niemalże poza zasiegiem.
-
kaska.maska
Według mnie makijaż permanentny to fantastyczne rozwiązanie
Meeeega wygodne i pozwala zaoszczędzić dużo czasu, Nie mówiąc już o tym, że dodaje to pewności siebie, kiedy rano wstajesz i od razu wyglądasz jak milion dolarów
Ja zrobiłam sobie brwi metoda piórkową i usta u Magdaleny Bąk w Warszawie. Wygląda to naprawdę bardzo fajnie i naturalnie, nie widać, że to jest "narysowane" 
W Kielcach korzystałam z kliniki Pani Edyta Drogosz (permanentnykielce.pl/). Pod kątem makijażu permanentnego ma doskonale przygotowaną ofertę, świetny zakres realizowanych zabiegów, można bez obaw decydować się na ich usługi. Wykonanie makijażu na bardzo wysokim poziomie, efekty są trwałe a jednocześnie nie ma obaw o to, że tak wykonany makijaż będzie przerysowany.
Wszystko zależy od wykonania i od upodobań danej osoby. Teraz wiele się zmieniło w tym temacie. Makijaz permanentny ma podkreślać urodę, a nie ją zmieniaćTheila pisze:Nie pamiętam czy się już wypowiadałam w tym temacie, ale wczoraj widzialam kobietę z takimi ustami, że ogólnie permanentnym mówie NIE. Najczęściej wygląda to mega sztuczni.
Ja uważam, że to bardzo fajne rozwiązanie dla osób nie lubiących się malować, lub mających alergię na kolorowe kosmetyki. Sama od kilku lat chodzę na makijaż brwi i ust do gabinetu Prestige w Kaliszu. Efekt zabiegów jest zawsze naturalny i bardzo estetyczny.
Ja też mogę polecić gabinet Magdaleny Bąk. To jest najlepsza linergistka. Podchodzi do swoich klientek indywidualnie i brwi zawsze wyrysuje pod rysy twarzy klientki 
Super pomysł.