Magnez dla dziecka?

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
aga70
Jestem tu nowa :)

Magnez dla dziecka?

Post autor: aga70 »

Witajcie!

jaki magnez polecicie dla 12-letniej dziewczynki? Mała ostatnio ma problem z nauką i koncentracją. Zasugerowano mi podanie magnezu. Dodam, że nie ma żadnych problemów w szkole. Ostatnio narzeka na koncentrację i że łatwo się rozprasza. Co myślicie?
kaira1987
Miła Kobietka

Re: Magnez dla dziecka?

Post autor: kaira1987 »

Myślę, że najlepiej będzie zwiększyć w jej diecie ilość produktów bogatych w ten składnik, nie ma sensu suplementować sztucznie, takie środki bez recepty wiele nie dadzą, szkoda się pakować chemią
marzą mi się ekskluzywne meble
Alina12

Post autor: Alina12 »

Zaproponowałabym suplement, np Plusssz, który łatwo przyswaja magnez, redukuje stres, ułatwia koncentracje i zapamiętywanie, który pomoże Twojemu dziecku w nauce. Do tego dodaj regularną dietę dla małej.
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

jak dla dziecka to z Olimpu w saszetkach dobrze się wchłania, albo syrop. Dobrze tez w pokarmach dostarczać magnez
ksenia7

Post autor: ksenia7 »

Też stosuje magnez z te firmy, maja bardzo dobre rekomendacje jeśli chodzi o wszystkie ich produkty!
http://www.adamjaroslaw.com.pl/
ODPOWIEDZ