Leki na pasozyty

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Sihyara
Miła Kobietka

Leki na pasozyty

Post autor: Sihyara »

Stosowałem już masę leków na pasożyty i nadal zero efektu, a jak już były, to krótkoterminowo. Jak pozbyć się ich raz na zawsze? Zaznaczę, że w domu nie mam żadnych zwierząt,
Hivaa
Fajna Kobietka

Re: Leki na pasozyty

Post autor: Hivaa »

Lek lekowi nie równy, to samo z preparatami wspomagającymi. Masz tego mnóstwo w sieci, np https://fenbendazol.pl/, który jest podawany w walce z pasożytami, zarówno u ludzi jak i u zwierząt. A teraz hit, z tej strony dostajesz gwarancję potwierdzoną badaniami oraz brak dodatkowych wypełniaczy czy dodatków - 99,3% czystości. Nieźle co?
dobek
Miła Kobietka

Re: Leki na pasozyty

Post autor: dobek »

Pasożyty to rzeczywiście trudny temat, ale warto sięgnąć po sprawdzone metody. Jeśli chodzi o kurację z koniakiem i olejem rycynowym, to jest to naturalna metoda, którą stosuje się od lat. Do tego możesz wspomóc ją mieszanką Pasokontrol od Flos, która dodatkowo pomaga oczyścić organizm.

Kuracja z koniakiem i olejem rycynowym (według Małachowa):

Koniak paraliżuje pasożyty, co uniemożliwia im przyczepienie się do ścian jelit.
Olej rycynowy działa przeczyszczająco, pomagając wydalić je z organizmu.
Przepis:

50 ml dobrej jakości koniaku (minimum 3-4 gwiazdki)
50 ml oleju rycynowego
Sposób stosowania:

Podczas pełni księżyca, przez trzy dni, stosuj miksturę trzy razy dziennie po 5 ml — ważne, by pierwsza dawka była rano na czczo.
Równolegle pij mieszankę Pasokontrol od Flos dwa razy dziennie przez miesiąc, żeby wspomóc oczyszczanie organizmu.
Jeśli chodzi o Pasokontrol i zioła takie jak piołun, wrotycz i goździki, to ja od jakiegoś czasu zaopatruję się w Konopnej Farmacji w Poznaniu — mają też sklep online, więc wszystko można zamówić z dostawą do domu. To sprawdzone miejsce, gdzie wiem, że produkty są dobrej jakości, a nie kupuję czegoś z przypadkowych stron.

Tę metodę przekazała babcia mojej mamie, a jej skuteczność była wielokrotnie potwierdzona w naszej rodzinie. Co ciekawe, zioła zawarte w Pasokontrol to dokładnie te same składniki, które kiedyś zbierała moja prababcia — piołun, wrotycz i goździki. Opowiadała, że przedwojenne sposoby walki z pasożytami opierały się na roślinach, które nie tylko eliminowały robaki, ale też wzmacniały organizm.

Jeśli zdecydujesz się spróbować, obserwuj reakcję organizmu i, jeśli trzeba, skonsultuj się z kimś, kto zna się na ziołolecznictwie. Ważne, żeby działać mądrze, a nie impulsywnie.
ODPOWIEDZ