A Wy macie jakiegoś swojego faworyta? Lek, który nigdy Was nie zawiódł?
W mojej apteczce nigdy nie może zabraknąć apapu i nos-py
Bardzo często zdarza się tak, że lekarze przepisują drogie zagraniczne leki, zamiast naszych polskich odpowiedników. Więc nie zawsze jest tak, że lekarz najlepiej doradzi, bo oni też często kierują się zyskiem, jak mają podpisany kontrakt z jakimś koncernem farmaceutycznym.puderniczkaaa pisze:Niby masz rację, ale jeśli chodzi o leki bez recepty większość z nich różni się tylko opakowaniem a działaniem minimalnie, farmaceuci nie znają przecież wszystkich leków na rynku i nie potrafią ocenić który zadziała najlepiej, za to osoby które z nich korzystają - potrafią to zrobić. Ja na przykład ostatnio miałam duży problem dotyczący leku na katar - tych jest setki, a ja w sumie nadal nie wiem który najlepiej zadziała. A spróbować wszystkiego się nie da.
Dokładnie, usuwa wydzielinę z nosa, a nie ją blokuje w środku. Bardzo fajnie się też rozpyla, czego nie można powiedzieć o innych kroplach, które spływają do gardła blee.glamour pisze:To się zgodzę, Euphorbium jest bardzo dobrym środkiem do nosa. Przede wszystkim to nie są zwykłe krople tak jak Nasivin czy Otrivin, które zatrzymują katar i powodują blokadę zatok, tylko jest to areozol leczący ten katar, dodatkowo nawilżając nos.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość