Uciążliwe chrapanie

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
viwienn
Jestem tu nowa :)

Uciążliwe chrapanie

Post autor: viwienn »

Cześć potrzebuje jakiegoś dobrego preparatu na chrapanie. Mój mąż strasznie chrapie przez co ja nie mogę spać, wypróbował już kilka reklamowanych produktów i nic nie pomogły. Może wy macie jakiś skuteczny preparat?
margos0604

Re: Uciążliwe chrapanie

Post autor: margos0604 »

Witaj w klubie sfrustrowanych, niewyspanych i zatroskanych żon. Podobnie jak Ty stale poszukuję jakiegoś rozwiązania, które pozwoliłoby przespać nieprzerwanie choć jedną noc ( spanie osobno nie wchodzi w grę, ze względu na warunki mieszkaniowe). Z dostępnych środków próbowaliśmy wszystkiego. Coraz częściej występują też bezdechy senne, a to już jest bardzo niebezpieczne. Nie mogę go nakłonić do wizyty u lekarza, bo twierdzi, że to nie choroba. I jak sobie z tym radzić?
KasiulaKasiula

Post autor: KasiulaKasiula »

Witam wszystkich niewyspanych ;) znam ten problem aż za dobrze...milion sposobów, preparatów na nic...znajoma w aptece zaproponowała nam takie malutkie urządzenie, które wkłada się do nosa, rozszerza przegrody nosowe i ułatwia oddychanie i tym samym zmniejsza chrapanie :) ale nie mam już opakowania i nie pamiętam nazwy :/
paula1225

Post autor: paula1225 »

Cześć, chyba większość z nas ma podobny problem z tym chrapaniem - oczywiście nie naszym :), ja trafiłam w aptece na coś fajnego nazywa się air max i powiem wam że jest poprawa znaczna. Nie jest skomplikowane i nie ogranicza swobody. Polecam.
Awatar użytkownika
Wilczarz
Miła Kobietka

Post autor: Wilczarz »

Najlepszym sposobem jest zrzucić partnera z łóżka i udawać że dalej się śpi haha :)
Moja dusza zagubiła się gdzieś w odłamkach codzienności.
Awatar użytkownika
Tonaxinum Melatonina

Post autor: Tonaxinum Melatonina »

Walkę z chrapaniem powinniśmy zacząć od odchudzenia się, ograniczenia używek i wyleczenia infekcji. Poza tym przed spaniem można iść na spacer, jak i wywietrzyć sypialnię. Ważna jest też pozycja snu, gdyż ułożenie na plecach powoduje pogłębienie chrapania. Dzieje się tak, ponieważ język opada ku tyłowi, przez co otwierają się usta i następuje zwężenie kanału nosogardła i cieśni gardła. Chcąc skutecznie walczyć z chrapaniem, połóż się na boku, a nie na wznak.
Ania22

Post autor: Ania22 »

Mój mąż niedawno usunął trzeci migdał i już od tamtej pory nie chrapie. :)
ODPOWIEDZ