lakiery do paznokci

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

lakiery do paznokci

Post autor: milla77 »

Jakie są Wasze ulubione? Ja wciąż szukam tego naj, takiego który będzie trwały i będzie ładnie krył bez konieczności nakładania wielu warstw
Natka92
Fajna Kobietka

Re: lakiery do paznokci

Post autor: Natka92 »

Ja też nie mogę znaleźć tego idealnego, jak na razie większość tych tanich drogeryjnych lakierów odpryskuje mi po kilku dniach, czasem nawet na 2 dzień :/ Inglot jest dość trwały, ale to tez zależy od paznokcia i słyszałam że te lakiery Opi są super. Używała któraś i wypowie się? Są trwałe??
hania
Miła Kobietka

Post autor: hania »

ja lubię rimela 60s, kupuję je po promocji i trzymają się troszkę dłużej niż te najtańsze. Pod spód nakładam odżywkę cc magic nail żebym nie miała przebarwień na płytce a na wierzch utwardzacz :)
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

a jakiego utwardzacza używasz?
Obrazek
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

Próbowałaś Golden Rose z serii rich color, ostatnio sobie nim malowałam paznokcie to ładnie wyglądał lakier jakieś 4-5 dni, jak dla mnie to mega długo ;) kiedyś lubiłam też sally hansen
Awatar użytkownika
inek
Extra Kobietka

Post autor: inek »

Ja bardzo lubię lakiery z Golden Rose, ostatnio polubiłam też te z Wibo i Eveline.
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

Też lubię ich lakiery :), a co do Wibo i Eveline, to chyba kiedyś miałam, na razie najczęściej kupuję Golden Rose, Sally Hansen, Astor.
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

Mi lakier odpryskuje często na 2,3 dzień, jakaś maskara... Polecacie jakiś dobry utwardzacz, który da trochę dłuższy efekt??
blueskay
Miła Kobietka

Post autor: blueskay »

niestety jak narazie używam tylko odżywki z bielendy,ponieważ miałam hybrydy i muszę doprowadzić paznokcie do ładu. Mam nadzieję że do świąt odrosną mi trochę ;-)
Awatar użytkownika
iza813
Fajna Kobietka

Post autor: iza813 »

Ja używam lakierów golden rose z serii rich colour,mam kilka lakierów z wibo i pare innych.Pod lakier nakładam odżywke z Bielendy CC magic nails która nie zaiera formaldehydu tak jak jej koleżanki z Eveline.A jako top coat używam z essence sealing top coat.
Jeśli chodzi o top coaty to duże dobrych opini słyszałam Seche Vite ( czyta się serż wit ) :)
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Ja lubię kolory neonowe: żółte,zielone,pomarańczowe rozweselają mnie :D Czasem pomaluję na stonowany kolor jak czerwień,czarny,bordo , khaki lecz do końca to nie mój styl ;-)
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

Iza813- a czy używałaś może odżywek do paznokci z Golden Rose?
Martynaa
Miła Kobietka

Post autor: Martynaa »

iza813 pisze: Jeśli chodzi o top coaty to duże dobrych opini słyszałam Seche Vite ( czyta się serż wit ) :)
Ja też słyszałam o tym topie, ale siostra ostatnio kupiła na wypróbowanie i pomalowałam nim paznokcie, po czym za jakieś 2 dni mi lakier odprysł... Nie wiem czy to moje paznokcie są beznadziejne czy te lakiery które kupuję
Tusia

Post autor: Tusia »

A miałaś okazję malować paznokcie lakierami jessica ?
BSD
Jestem tu nowa :)

Post autor: BSD »

Ja proponuje Wam Sally Hansen Salon Manicure , jest to mój najlepszy lakier. Szybko wysycha i długo się utrzymuje ;) Polecam jak najbardziej nie trzeba używać przy nim żadnych utwardzaczy ani odżywek. A któraś z was używała tego lakieru ?
Martynaa
Miła Kobietka

Post autor: Martynaa »

Tusia pisze:A miałaś okazję malować paznokcie lakierami jessica ?
Niee, nie używałam tych lakierów Jessica, ani sally hansen... A jak długo sie utrzymują na paznokciach i jak cenowo mniej więcej? :)
meggie
Miła Kobietka

Post autor: meggie »

BSD pisze:Ja proponuje Wam Sally Hansen Salon Manicure , jest to mój najlepszy lakier. Szybko wysycha i długo się utrzymuje ;) Polecam jak najbardziej nie trzeba używać przy nim żadnych utwardzaczy ani odżywek. A któraś z was używała tego lakieru ?
ja uzywalam takiego utwardzacza, aby lakier sie dluzej trzymal, byl niesamowity, przez tydzien jak swiezo zrobione wygladały, ale teraz nie moge go juz od dluzszego czasu nigdzie znalezc (takie srebrne opakowanie, jakbyście gdzies widzialy, to dajcie znac:) choc teraz i tak uzywam tylko odzywek, obecnie magic nails bielendy, poniewaz musze po hybrydzie poprawic kondycje paznokci
Awatar użytkownika
Pam_ela
Fajna Kobietka

Post autor: Pam_ela »

Muszę moje pudekeczko z lakierami przejrzeć i porzadki zrobic... a swoja drogą - trzymacie lakiery w lodówce???
monikak

Post autor: monikak »

Ja używam zwykłych lakierów firmy Vipera
Pozdrawiam
Monika

http://metamorfozabemowo.pl/
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Pam a czemu w lodowce?

Wysłane z malego pożeracza czasu :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
karola32

Post autor: karola32 »

Ja powiem tak: lakier do paznokci to jeden z tych kosmetyków, za które nie lubię przepłacać. Najczęściej kupuję te rossmannowskie, które w moim przypadku sprawdzają się naprawdę nieźle
tola9

Post autor: tola9 »

Jestem tego samego zdania, tanie lakiery bardzo niszczą płytkę paznokcia która pod ich wpływem żółknie..
http://www.tarnowskirap.pl/
Awatar użytkownika
rewelka_
Miła Kobietka

Post autor: rewelka_ »

Jak nakłada się lakier np na emulsje z Sally Hansen przeciw zolnieciu paznokci, to mozna tego uniknac - zreszta tanie lakiery nidy nie trzymaja mi sie dluzej jak 2-3 dni na paznokciach, wiec to nie problem :) a lubie czesto zmieniac kolorki, wiec jakos duzej roznicy mi to nie robi czy to drogi czy tani lakier, nawet stawiam czesciej na te tansze, bo moge ich miec wiecej :)

Post autor: martyna1992 »

Ja też trzymam w lodówce, lepiej się trzymają. A najbardziej lubię Golden Rose
kartony24 opakowania kartonowe
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Z Golden Rose są bardzo dobre lakiery jeżeli chodzi o jakość oraz paletę kolorystyczną,maja dosyć szeroki wybór. Na pewno warto dopłacić i wybrać ten który nie zejdzie po jednym dniu plus niszczy płytkę.
ODPOWIEDZ