Kursy i szkolenia
Kursy i szkolenia
Hej dziewczyny ! macie może jakieś fajne stronki gdzie można znaleźć jakieś fajne kursy lub szkolenia dla studentów bezpłatne albo nie za drogie ?
-
Babeczkowa_ewa
- Fajna Kobietka
Re: Kursy i szkolenia
Stronki nie, ale warto popytać w urzędzie pracy, nie wiem co prawda, jakie warunki trzeba spełnić i czy mają tam jakieś kursy dla studentów, ale za zdobycie takich informacji się nie płaci, co szkodzi zapytać?
Mój facet zrobił z urzędu kurs na podesty, normalnie nie mógłby pozwolić sobie na to, bo takie kursy specjalistyczne związane z zyskaniem uprawnień są dość drogie :-/ Może też uczelnia współpracuje z jakimś ośrodkiem kariery, albo czymś takim? Też warto popytać 
-
Leticia
Wiesz co, na Goldenline są grupy, poświęcone bezpłatnym szkoleniom właśnie. Jak ktoś coś organizuje albo o czymś wie- wrzuca tam informację. Ja sobie regularnie przeglądam i nawet trafiłam na bezpłatną konferencję z bankietem z cyklu "Łowcy biznesu".
-
candymandy
- Jestem tu nowa :)
A gdzie mieszkasz? I jakie szkolenia cię interesują? Bo ja np. mogę ci polecić intensywny kurs angielskiego w Warszawie. Sama tam chodzę, bo znalazłam dobre opinie o tej szkole i no przyznam że cena była zachęcająca. W niektórych szkołach chcieli nawet 2000 zł za jeden semestr!!! Naprawdę polecam, bo jak dla mnie zajęcia prowadzone są w fajny sposób. Jak chcesz to pisz, to mogę coś więcej napisać, itd.
A tak z ciekawości, czy za rejestracje na Goldenline się płaci?
W PUPie są też szkolenia dla pracujących ale nie orientuje sie jak to wygląda.
W PUPie są też szkolenia dla pracujących ale nie orientuje sie jak to wygląda.
interesuja mnie kursy i szkolenia w obrebie trojmiasta!
Przejdz się do swojego pupu i zapytaj!
-
Leticia
Nie! Goldenline to zwykły portal społecznościowy o tematyce biznesowej. Chyba najstarszy w Polsce, rozwinięty na taką skalę. Ja korzystam z niego czysto informacyjnie, ale daje dobre okazje networkingowe i można się dowiedzieć o rzeczach, których nikt Ci normalnie nie powie w obawie przed konkurencją.brunecia pisze:A tak z ciekawości, czy za rejestracje na Goldenline się płaci?
-
Babeczkowa_ewa
- Fajna Kobietka
Nie płaci się, ale większość grup dyskusyjnych to grupy zamknięte i trzeba wysłać prośbę o przyjęcie do grupy - a te rozpatrywane są bardzo różnie.
Dzieki za info dziewczyny 
Najlepiej na stronkach uczelni wyższych poszukać jakiś projektów unijnych 
-
roksanka
Ja np. jestem zdania, że w ogóle lepiej wydać trochę kaski na porządne szkolenia i mieć pewność, że będzie się miało z niego jakiś efekt niż iść na darmowe i tylko tracić czas. Ja, z takich biznesowych, ale kobiecych tematów byłam z miesiąc temu na kobiecie project managerze SPAM
Bardzo fajne było to, że całe szkolenie było bardzo praktyczne, zero teorii, mnóstwo ćwiczeń. No i bardzo dostosowane do osób, które na takie szkolenie przychodzą.
Bardzo fajne było to, że całe szkolenie było bardzo praktyczne, zero teorii, mnóstwo ćwiczeń. No i bardzo dostosowane do osób, które na takie szkolenie przychodzą.
Ostatnio zmieniony wt lis 26, 2013 2:47 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
-
Fiona
Kursy i szkolenia kosmetyczne i fryzjerskie masz na przykład w ERUDIO
SPAM
Na GoldenLine nic się nie płaci i to nie tylko portal biznesowy, można o wszystkim pogadać;)
SPAM
Na GoldenLine nic się nie płaci i to nie tylko portal biznesowy, można o wszystkim pogadać;)
Ostatnio zmieniony śr sty 22, 2014 12:59 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
- kajametrowska
- Miła Kobietka
Widzę, że ten wątek jest ostro moderowany
Dotyczy kursów i szkoleń więc może i ja powiem coś z własnego doświadczenia. Otóż po skończeniu studiów człowiek staje na rozdrożu na którym nie ma drogowskazów. Coś tam umie - ale to jednak za mało. Poszłam w kierunku pisania bloga o modzie (link w stopce)
Chciałam powiedzieć, ze sama go zrobiłam przy pomocy tego kursu strefakursow.pl/kursy/tworzenie_stron/kurs_wordpress_-_twoj_blog.html (moderacje proszę o nie kasowanie, bo mówię jak jest
).
Wcześniej myślałam, że postawienie strony to jakaś czarna magia - nic z tych rzeczy
Dziewczyny - nie bójcie się innowacji i nowości
ja blondynka dałam sobie radę - to Wy też dacie 
Wcześniej myślałam, że postawienie strony to jakaś czarna magia - nic z tych rzeczy
Dziewczyny a co sądzicie o studiach podyplomowych?
Ukończyłam pedagogikę, niestety miałam pewną przerwę w zawodzie w związku z wychowaniem dzieci . Jeszcze został mi rok , planuję potem wrócić do pracy ale zastanawiam się czy może warto byłoby rozpocząć studia podyplomowe? Jestem po pedagogice i chciałabym aby coś mi ułatwiło pracę. Upatrzyłam już sobie kierunek. Na WSNHiD w Poznaniu jest taka opcja jak pedagogika lecznicza. Daje ona kwalifikacje do nauczania dzieci z dysfunkcjami psychoruchowymi.
Co o tym myślicie ?
Ukończyłam pedagogikę, niestety miałam pewną przerwę w zawodzie w związku z wychowaniem dzieci . Jeszcze został mi rok , planuję potem wrócić do pracy ale zastanawiam się czy może warto byłoby rozpocząć studia podyplomowe? Jestem po pedagogice i chciałabym aby coś mi ułatwiło pracę. Upatrzyłam już sobie kierunek. Na WSNHiD w Poznaniu jest taka opcja jak pedagogika lecznicza. Daje ona kwalifikacje do nauczania dzieci z dysfunkcjami psychoruchowymi.
Co o tym myślicie ?
wg mnie każde poszerzanie swojej wiedzy i kwalfikacji jest sensowne
szczegolnie, jeżeli Ci się przyda
szczegolnie, jeżeli Ci się przyda
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Polecam Festiwal BOSS Rozwój Kariera Sukces organizowany w największych polskich miastach przez Studenckie Forum Business Centre Club 
- kusicielka
- Extra Kobietka
Ja myślałam o jakiejś podyplomówce, ale tak, zeby sama skorzystała osobiście na tym skorzystaal a nie tlyko dla papieru. Koleżanka wciagnęła mnie trochę w rozwoj osobosty,, nie jestem z tych nawiedzonych - milion ksiazek i wieczne "mysl pozytywnie", ale to jest w sumie coś, co mnie kręci,
A czy robiłyście może kurs w go worku? Potrzebuję pilnie zrobić kurs księgowości, a widziałam u nich taki jakoś niedługo.
- paproctaniosc
- Miła Kobietka
to może idz na studia albo podyplomówke z coachingu? Fajny zawód się zapowiada, rynek rośnie, a doswiadczonych ekspertów nie ma tak dużo. Zreszta jakbym mogla wybierać jeszcze raz to pewnie wlasnie na coś takiego bym się zdecydowała.kusicielka pisze:Ja myślałam o jakiejś podyplomówce, ale tak, zeby sama skorzystała osobiście na tym skorzystaal a nie tlyko dla papieru. Koleżanka wciagnęła mnie trochę w rozwoj osobosty,, nie jestem z tych nawiedzonych - milion ksiazek i wieczne "mysl pozytywnie", ale to jest w sumie coś, co mnie kręci,
- kusicielka
- Extra Kobietka
Nie znam, akurat księgowość zupełnie nie moja broszka///milla77 pisze:A czy robiłyście może kurs w go worku? Potrzebuję pilnie zrobić kurs księgowości, a widziałam u nich taki jakoś niedługo.
Szkoda, na razie poszukałam opinii w sieci i zbierają pozytywne więc pewnie się zapiszę.
Popieram, bardzo przyszłościowy kierunek, siostra studiuje na Vistuli, nawet jej troche zazdrosze. Ja byłam na edytorstwie i teraz troche załuje, ale cóż, może jeszcze zdecyduje sie na jakies studia. Brakuje mi troche tego klimatu, bibliotek, ksiażek...paproctaniosc pisze:to może idz na studia albo podyplomówke z coachingu? Fajny zawód się zapowiada, rynek rośnie, a doswiadczonych ekspertów nie ma tak dużo. Zreszta jakbym mogla wybierać jeszcze raz to pewnie wlasnie na coś takiego bym się zdecydowała.kusicielka pisze:Ja myślałam o jakiejś podyplomówce, ale tak, zeby sama skorzystała osobiście na tym skorzystaal a nie tlyko dla papieru. Koleżanka wciagnęła mnie trochę w rozwoj osobosty,, nie jestem z tych nawiedzonych - milion ksiazek i wieczne "mysl pozytywnie", ale to jest w sumie coś, co mnie kręci,