Kursy i szkolenia

Dział dla uczących się dziewczyn, jakie studia wybrać? Szkolenia, warto?
ODPOWIEDZ
KamilaS
Fajna Kobietka

Kursy i szkolenia

Post autor: KamilaS »

Hej dziewczyny ! macie może jakieś fajne stronki gdzie można znaleźć jakieś fajne kursy lub szkolenia dla studentów bezpłatne albo nie za drogie ?
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Re: Kursy i szkolenia

Post autor: Babeczkowa_ewa »

Stronki nie, ale warto popytać w urzędzie pracy, nie wiem co prawda, jakie warunki trzeba spełnić i czy mają tam jakieś kursy dla studentów, ale za zdobycie takich informacji się nie płaci, co szkodzi zapytać? ;) Mój facet zrobił z urzędu kurs na podesty, normalnie nie mógłby pozwolić sobie na to, bo takie kursy specjalistyczne związane z zyskaniem uprawnień są dość drogie :-/ Może też uczelnia współpracuje z jakimś ośrodkiem kariery, albo czymś takim? Też warto popytać :)
Leticia

Post autor: Leticia »

Wiesz co, na Goldenline są grupy, poświęcone bezpłatnym szkoleniom właśnie. Jak ktoś coś organizuje albo o czymś wie- wrzuca tam informację. Ja sobie regularnie przeglądam i nawet trafiłam na bezpłatną konferencję z bankietem z cyklu "Łowcy biznesu".
candymandy
Jestem tu nowa :)

Post autor: candymandy »

A gdzie mieszkasz? I jakie szkolenia cię interesują? Bo ja np. mogę ci polecić intensywny kurs angielskiego w Warszawie. Sama tam chodzę, bo znalazłam dobre opinie o tej szkole i no przyznam że cena była zachęcająca. W niektórych szkołach chcieli nawet 2000 zł za jeden semestr!!! Naprawdę polecam, bo jak dla mnie zajęcia prowadzone są w fajny sposób. Jak chcesz to pisz, to mogę coś więcej napisać, itd.
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

A tak z ciekawości, czy za rejestracje na Goldenline się płaci?

W PUPie są też szkolenia dla pracujących ale nie orientuje sie jak to wygląda.
KamilaS
Fajna Kobietka

Post autor: KamilaS »

interesuja mnie kursy i szkolenia w obrebie trojmiasta!
brunecia
Extra Kobietka

Przejdz się do swojego pupu i zapytaj!
Leticia

Post autor: Leticia »

brunecia pisze:A tak z ciekawości, czy za rejestracje na Goldenline się płaci?
Nie! Goldenline to zwykły portal społecznościowy o tematyce biznesowej. Chyba najstarszy w Polsce, rozwinięty na taką skalę. Ja korzystam z niego czysto informacyjnie, ale daje dobre okazje networkingowe i można się dowiedzieć o rzeczach, których nikt Ci normalnie nie powie w obawie przed konkurencją.
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Post autor: Babeczkowa_ewa »

Nie płaci się, ale większość grup dyskusyjnych to grupy zamknięte i trzeba wysłać prośbę o przyjęcie do grupy - a te rozpatrywane są bardzo różnie.
brunecia
Extra Kobietka

Dzieki za info dziewczyny :)
koolas1

Post autor: koolas1 »

Najlepiej na stronkach uczelni wyższych poszukać jakiś projektów unijnych ;)
roksanka

Post autor: roksanka »

Ja np. jestem zdania, że w ogóle lepiej wydać trochę kaski na porządne szkolenia i mieć pewność, że będzie się miało z niego jakiś efekt niż iść na darmowe i tylko tracić czas. Ja, z takich biznesowych, ale kobiecych tematów byłam z miesiąc temu na kobiecie project managerze SPAM
Bardzo fajne było to, że całe szkolenie było bardzo praktyczne, zero teorii, mnóstwo ćwiczeń. No i bardzo dostosowane do osób, które na takie szkolenie przychodzą.
Ostatnio zmieniony wt lis 26, 2013 2:47 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Fiona

Post autor: Fiona »

Kursy i szkolenia kosmetyczne i fryzjerskie masz na przykład w ERUDIO

SPAM

Na GoldenLine nic się nie płaci i to nie tylko portal biznesowy, można o wszystkim pogadać;)
Ostatnio zmieniony śr sty 22, 2014 12:59 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
kajametrowska
Miła Kobietka

Post autor: kajametrowska »

Widzę, że ten wątek jest ostro moderowany :) Dotyczy kursów i szkoleń więc może i ja powiem coś z własnego doświadczenia. Otóż po skończeniu studiów człowiek staje na rozdrożu na którym nie ma drogowskazów. Coś tam umie - ale to jednak za mało. Poszłam w kierunku pisania bloga o modzie (link w stopce) :) Chciałam powiedzieć, ze sama go zrobiłam przy pomocy tego kursu strefakursow.pl/kursy/tworzenie_stron/kurs_wordpress_-_twoj_blog.html (moderacje proszę o nie kasowanie, bo mówię jak jest :P).
Wcześniej myślałam, że postawienie strony to jakaś czarna magia - nic z tych rzeczy :) Dziewczyny - nie bójcie się innowacji i nowości :) ja blondynka dałam sobie radę - to Wy też dacie :)
Fiona

Post autor: Fiona »

haha kurs na podesty :D ktoś robi:D?
Jagoda31
Miła Kobietka

Post autor: Jagoda31 »

Dziewczyny a co sądzicie o studiach podyplomowych?
Ukończyłam pedagogikę, niestety miałam pewną przerwę w zawodzie w związku z wychowaniem dzieci . Jeszcze został mi rok , planuję potem wrócić do pracy ale zastanawiam się czy może warto byłoby rozpocząć studia podyplomowe? Jestem po pedagogice i chciałabym aby coś mi ułatwiło pracę. Upatrzyłam już sobie kierunek. Na WSNHiD w Poznaniu jest taka opcja jak pedagogika lecznicza. Daje ona kwalifikacje do nauczania dzieci z dysfunkcjami psychoruchowymi.
Co o tym myślicie ?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

wg mnie każde poszerzanie swojej wiedzy i kwalfikacji jest sensowne
szczegolnie, jeżeli Ci się przyda
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
hanna_w

Post autor: hanna_w »

Polecam Festiwal BOSS Rozwój Kariera Sukces organizowany w największych polskich miastach przez Studenckie Forum Business Centre Club :)
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

Ja myślałam o jakiejś podyplomówce, ale tak, zeby sama skorzystała osobiście na tym skorzystaal a nie tlyko dla papieru. Koleżanka wciagnęła mnie trochę w rozwoj osobosty,, nie jestem z tych nawiedzonych - milion ksiazek i wieczne "mysl pozytywnie", ale to jest w sumie coś, co mnie kręci,
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

Post autor: milla77 »

A czy robiłyście może kurs w go worku? Potrzebuję pilnie zrobić kurs księgowości, a widziałam u nich taki jakoś niedługo.
Awatar użytkownika
paproctaniosc
Miła Kobietka

Post autor: paproctaniosc »

kusicielka pisze:Ja myślałam o jakiejś podyplomówce, ale tak, zeby sama skorzystała osobiście na tym skorzystaal a nie tlyko dla papieru. Koleżanka wciagnęła mnie trochę w rozwoj osobosty,, nie jestem z tych nawiedzonych - milion ksiazek i wieczne "mysl pozytywnie", ale to jest w sumie coś, co mnie kręci,
to może idz na studia albo podyplomówke z coachingu? Fajny zawód się zapowiada, rynek rośnie, a doswiadczonych ekspertów nie ma tak dużo. Zreszta jakbym mogla wybierać jeszcze raz to pewnie wlasnie na coś takiego bym się zdecydowała.
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

milla77 pisze:A czy robiłyście może kurs w go worku? Potrzebuję pilnie zrobić kurs księgowości, a widziałam u nich taki jakoś niedługo.
Nie znam, akurat księgowość zupełnie nie moja broszka///
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

Post autor: milla77 »

Szkoda, na razie poszukałam opinii w sieci i zbierają pozytywne więc pewnie się zapiszę.
Awatar użytkownika
muffinka
Miła Kobietka

Post autor: muffinka »

paproctaniosc pisze:
kusicielka pisze:Ja myślałam o jakiejś podyplomówce, ale tak, zeby sama skorzystała osobiście na tym skorzystaal a nie tlyko dla papieru. Koleżanka wciagnęła mnie trochę w rozwoj osobosty,, nie jestem z tych nawiedzonych - milion ksiazek i wieczne "mysl pozytywnie", ale to jest w sumie coś, co mnie kręci,
to może idz na studia albo podyplomówke z coachingu? Fajny zawód się zapowiada, rynek rośnie, a doswiadczonych ekspertów nie ma tak dużo. Zreszta jakbym mogla wybierać jeszcze raz to pewnie wlasnie na coś takiego bym się zdecydowała.
Popieram, bardzo przyszłościowy kierunek, siostra studiuje na Vistuli, nawet jej troche zazdrosze. Ja byłam na edytorstwie i teraz troche załuje, ale cóż, może jeszcze zdecyduje sie na jakies studia. Brakuje mi troche tego klimatu, bibliotek, ksiażek...
ODPOWIEDZ