Kupujecie na aukcjach?

Nie ma kobiety która nie lubiła by zakupów. Znalazłaś promocję którą chciała by się podzielić?
MyCotton_pl
Miła Kobietka

Re: Kupujecie na aukcjach?

Post autor: MyCotton_pl »

Czasem zdarzy mi się kupić coś na aukcjach lub w sklepach internetowych,czy to kosmetyki czy odzież i bieliznę. Jest taniej i mam szeroki wybór.
Awatar użytkownika
Eyloonka
Jestem tu nowa :)

Post autor: Eyloonka »

Bardzo lubię zakupy na portalach aukcyjnych czy sklepach Internetowych. Pach, pach zapłacone i tylko czekać aż przyniosą do domciu. :) Tanio przede wszystkim, dużo taniej jak np. soczewki, płyny czy nawet kosmetyki.

Tylko wadą dużą tego typu zakupów jest to, że jednak nie można zobaczyć jak to wygląda naprawdę, pomacać etc. A czasem coś na zdjęciu wygląda fenomenalnie a przychodzi szmata, że nawet do podłogi się nie nadaje. Tak samo z urządzaniami i podobnymi. Ale mimo to lubię i często się tak zakupuje :)
"Czasami kobieta musi być bezduszną jedzą, żeby dać sobie radę w życiu, ale wierzcie mi, bycie jędzą to też ciężka praca".
------------------------------------------------------------------
W związkU: 8.06.2008
Narzeczona: 6.08.2011
Mamusia Aniołka : 3.02.2014 :(
Ślubowanie: Brakuo! :(
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

Też jestem fanką zakupów przez internet, bo po prostu jest taniej. Allegro OK, ale parę razy przejechałam się już na jakości.
A kupowałyście tu: SPAM ? chemia zachodnia, sklep z pozytywnymi referencjami na ceneo, i, co tu dużo mówić, fajne ceny. Porównywałam z allegro i różnica 4-6 zł czasami :)
Cute_5, ja też nie odważyłam się jeszcze na zakup ubrań przez allegro, zawsze boje się, że źle zmierzę :)
Ostatnio zmieniony pt sty 24, 2014 9:35 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Obrazek
Basia1994

Post autor: Basia1994 »

Ostatnio zauważyłam że na allegro wcale już tak tanio nie jest i trzeba porównywać oferty żeby nie przepłacić.
WszystkozAmeryki_com
Extra Kobietka

Post autor: WszystkozAmeryki_com »

Teraz w styczniu mamy szerokie pole do popisu jeżeli chodzi o zakupy internetowe,a to głównie z racji niższych cen,promocji wyprzedaży,więc moim zdaniem jak najbardziej warto z tego skorzystać.
www.WszystkozAmeryki.com
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

Lubię robić zakupy przez internet, ponieważ zaoszczędzam wtedy dużo czasu oraz pieniędzy, które straciłabym chodząc po centrach handlowych. Najczęściej jednak korzystam z takich serwisów jak gumtree czy, SPAM, gdzie znajduję dużo lokalnych ogłoszeń i mam możliwość ich obejrzenia oraz odbioru osobistego.
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2014 10:27 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
kkk-kamila

Post autor: kkk-kamila »

Ja kupuje na allegro, o ile wcześniej przeglądnę na żywo, jednak zawsze mam pewne opory :) Natomiast kupuję w sklepach internetowych, tak jak już pisałam kiedyś ostatnie co kupowałam to sprzęt kuchenny na SPAM. Opinii w internetcie nie ma dużo, ale ja wiedziałam o nich od koleżanki.

Mój maż z kolei często kupuje części samochodowe przez internet z różnych sklepów i hurtownik. Ja jednak kupują tylko na sklepach zaufanych oraz tylko nowe rzeczy. Zawsze miałam pewne opory przed zakupem ciuchów przez internet. Polecicie jakiś sklep?
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2014 3:19 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
renataxx

Post autor: renataxx »

Raczej nie, jak mi coś się spodoba i uznam to za słuszne- to kupuję to od razu. Ostatnio kupiłam siostrzenicy piękne buciki na SPAM i solidnie wykonane
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2014 12:16 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

renia podaj nazwę sklepu bez linku, jetsem ciekawa co to za buty przez internet, nie mam zaufania
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

allegro króluje ;) widzę, że częściej ludzie decydują się na zakupy właśnie tam, mimo że sklep ma swoją stronę, gdzie jest dużo większy wybór produktów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Kornelka, ale łatwiej jest kupić na allegro.. gdzie porównuję jednocześnie kilka sklepów i ofert ;)
Owszem jak już sprawdze sprzedawcę, to wolę u niego w sklepie..
Ale... nie zawsze sie kupuje w tym samym ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

no właśnie - problemem w sieci jest brak lojalności ;) kupujemy tam, gdzie taniej, dlatego tak ważne jest konkurowanie ceną ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Albo promocje jeżeli już się kupi ;)
no bo to zawsze przyciągnie, jak przy następnych zakupach np w na ich stronie
dostanę rabat, najlepiej bez terminu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Ostatnio kupiłam różne bakalie w zdrowej żywności , i w Tchibo bluzkę z żorżety :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
korek
Miła Kobietka

Post autor: korek »

Najczęściej kupuję na allegro, rzadziej na portalach ogłoszeniowych. Tylko np. na allegro nie lubię aukcji z licytacją, zawsze wybieram kup teraz, bo jakoś to licytowanie nie bardzo mi wychodzi.
WszystkozAmeryki_com
Extra Kobietka

Post autor: WszystkozAmeryki_com »

Ja podobnie,także jakoś nie przepadam za licytacjami a poza tym zapominam kiedy sie kończą i to chyba największy minus. Zdecydowanie bardziej wole opcje kup teraz lub po prostu sklepy internetowe.
www.WszystkozAmeryki.com
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

wszystkozameryki - mam podobnie :D po prostu zapominam o końcu aukcji...
Obrazek
Ewelina07

Post autor: Ewelina07 »

Nie lubię kupować na licytacjach, ale oóglnie w necie kupuję bardzo często. Na allegro głównie.
wiki232
Miła Kobietka

Post autor: wiki232 »

ja duzo rzeczy zamawiam na allegro ;)
chwistas

Post autor: chwistas »

Warto, bo kupisz wszystko o wiele taniej, i dokładnie takie jakie sobie zażyczysz ;))
Bielizna-Delfin
Miła Kobietka

Post autor: Bielizna-Delfin »

Na aukcjach też mi się zdarzy o ile jest to kup teraz a nie licytacja jak koleżanki powyżej;) najczęściej jest to odzież,bielizna oraz kosmetyki.
Rejczella
Miła Kobietka

Post autor: Rejczella »

Fajne są te aukcje, co się za grosze kupuje ;)
sylwuśka

Post autor: sylwuśka »

nie.... raz kiedyś na allegro, wolę normalne sklepy gdzie widze jaka jest cena , ostatnio zrobilam zakupy w SPAM kupiłam mężowi 2 koszulki i sobie okulary. kluby zakupowe górą!:)
Ostatnio zmieniony czw wrz 04, 2014 1:24 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
joasia27

Post autor: joasia27 »

Zdarza mi się kupować na aukcjach internetowych. Czasem można "upolować" na prawdę fajne rzeczy :) Oczywiście zawsze jest jakieś ryzyko, że nie trafimy z rozmiarem itp. Na szczęście mi się jeszcze nie zdarzyło :)
Fabrik_com_pl
Miła Kobietka

Post autor: Fabrik_com_pl »

Mi podobnie,jeżeli jest to ciekawa aukcja która mnie interesuje to czemu nie,ważna aby sprzedawca także był godny zaufania i sprawdzony.
ODPOWIEDZ