Kryzys w związku / do przejścia ?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Telavi
Fajna Kobietka

Kryzys w związku / do przejścia ?

Post autor: Telavi »

Napisałam posta i zniknął,
ok to teraz tak po krótce,
nigdy bym nie przypuszczała, że mój związek, poważny, będzie na takim etapie, że będę pisała o tym na forum, ale do rzeczy.

Mieszkam z partnerem, od jakiegoś czasu chyba przechodzimy kryzys. MNie wszystko denerwuje w nim, nie cieszy przytulenie, dotyk. On robi wszystko, żeby nie spędzać ze mną czasu. Kiedy ja wracam do domu, to on wychodzi, albo idzie spać. Uważa, że się czepiam, że nic nie robi, a on przecież pracuje. (ja też pracuję)
Nie rozmawiamy ze sobą prawie, nie kochamy się od kilku miesięcy, nie całujemy, nie wychodzimy.. nie robimy nic co robią normalne pary.
Żyjemy jak współlokatorzy.
A on nie widzi problemu, siedzi i gra to na komputerze,to na konsoli.. ;/

Kiedyś było nam fajnie, ale to odeszło w zapomnienie.
Mam wrażenie, że jedyne czym się dzielimy to rachunkami.

Nie wiem co robić,
myślę o rozstaniu, o wyprowadzeniu się.
Ale wiem, że to duży, poważny i nieodwracalny krok.

Doradźcie..
Martamarta
Jestem tu nowa :)

Re: Kryzys w związku / do przejścia ?

Post autor: Martamarta »

Jakbym czytała swoją historię.. Mam identyczna sytuację.. I ciągle zastanawiam czy po tylu latach związku jest szansa na jakąkolwiek poprawę czy to wszystko będzie z dnia na dzień bardziej się psulo aż w końcu rozpadnie się na dobre.
Joanna18
Miła Kobietka

Post autor: Joanna18 »

Umniejsza to samo tylko że u mnie jest jeszcze małe dziecko i nie chodzę do pracy. Tylko że wiem kto za tym stoi, jego mama. ( Tak zwany synuś mamuś ). Gdybym nie miała dziecka odeszła bym, niby dziecko nie ma tu nic. To i tak nie chce rozwalać mu rodziny.
Telavi
Fajna Kobietka

Rozumiem świetnie, sama nie wiem jakie kroki podjęłabym mając dziecko, nawet teraz nie wiem.
Część mnie mówi, że powinnam to zostawić za sobą, a część, że może jeszcze coś się ułoży.
Mam teraz w sobie takie uczucie, że jeśli znów zaangażuję się w ten związek całą sobą, i znowu zostanę zraniona, to już niie będę potrafiła zbierać myśli ku odejściu, tak jak teraz...
Joanna18
Miła Kobietka

Niektórzy nie wiedzą jak powiedzieć stop innym, żeby się nie wtracali w czyjeś życie. Nawet szczera rozmowa nie pomaga. Dalej jest tak samo. I te granie tak jakby nie istniał świat inny.
Telavi
Fajna Kobietka

Współczuję.a czujesz jakbyś marnowała sobie życie ?.
Bo ja coraz częściej miewam takie myśli, że coraz bliżej czegoś, a ja ciągle w martwym.punkcie..
Joanna18
Miła Kobietka

To prawda, nawet mamy już datę ślubu ale czy do niego dojedzie, raczej w to nie wierzę.
Makary82

Post autor: Makary82 »

U mnie też jest taka sama sytuacja.
https://www.sawanna.com.pl
Joanna18
Miła Kobietka

I jak sobie z nią radzisz ?
sanderson
Miła Kobietka

Post autor: sanderson »

Ciężka sprawa... wpadliście w rodzaj niepisanej umowy i zmowy milczenia. Trzeba to skończyć! Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa! Przycisnąć go do muru i zmusić do wyrzucenia wszystkiego. Ewentualnie rozstać się, ale najpierw sprawdzić czy rozmowa zda egzamin.
Mój blog z modą damską Dress-Room.pl.
Joanna18
Miła Kobietka

Rozmowa kaczy się obrażanie na cały świat, ponieważ on twierdzi że nie jest mamy synkiem. Że ja sobie coś wmawiam.
Arabella

Post autor: Arabella »

Martamarta pisze:Jakbym czytała swoją historię.. Mam identyczna sytuację.. I ciągle zastanawiam czy po tylu latach związku jest szansa na jakąkolwiek poprawę czy to wszystko będzie z dnia na dzień bardziej się psulo aż w końcu rozpadnie się na dobre.
Mam dorosłe dwoje dzieci ,trzeci syn 14 lat i taką,samą sytuacje.Dramat on jest bez winy ,aja jestem ta zła i wredna
.
https://www.witamin.pl
Awatar użytkownika
malykurczak

Post autor: malykurczak »

Może jak będziesz miała czas to zrób wam jakąś ładną kolację i pogadajcie. Najlepiej jakby Ci powiedział co tak naprawdę mu leży na sercu.
Jesteśmy odzwierciedleniem pięciu osób, z którymi spędzamy najwięcej czasu. To oni nas motywują, doradzają, krytykują. Przyjrzyj się, z kim Ty przestajesz. :in love:
- Nancy Drew
Awatar użytkownika
personifa
Miła Kobietka

Post autor: personifa »

czesto zapomina się, że trzeba rozmawiać w związku. najlepiej po prostu wyłożyć karty na stół i usłyszeć co druga strona ma do powiedzenia
ODPOWIEDZ