Krwawienie nie związane z miesiączka.
- slodziusiaSdz
- Extra Kobietka
Krwawienie nie związane z miesiączka.
Witam.Nie orientuję się czy jest już taki wątek,ale potrzebuję pilnie pomocy. Więc zacznę tak okres mam od 6 klasy szkoły podstawowej a teraz mam 19 lat. Miesiączka mi się unormowała mam co 25 albo 28 dni i trwa ona 7 dni. Niedawno skończyła mi się właśnie miesiączka i była jak zawsze,nic niepokojącego nie zauważyłam podczas miesiączki oprócz tego,że dostałam ją 1 dzień wcześniej,ale czasem mi się tak zdarza jak mam za dużo stresów. Miesiączkę dostałam w sobotę i w sobotę mi się skończyła i było wszystko ok. We wtorek współżyłam z moim partnerem i podczas gdy się kochaliśmy jego członek wyskoczył a mi z pochwy zaczęła mocno lecieć krew,później trochę przestała ale byłam bardzo osłabiona.Myślałam,że może coś się uszkodziło i,że na drugi dzień mi przejdzie ale dziś mamy czwartek i dalej mi leci krew jak pod koniec okresu.Zdarzyło mi się to po raz pierwszy.Wiem,że powinnam iść do lekarza ,ale niestety nie mam takiej możliwości bo jestem za granicą a nie mam ubezpieczenia a do Polski nie wiem za bardzo kiedy wrócę.Czy jest to coś poważnego?Czy ktoś miał może podobne problemy? Co mam zrobić? Pomocy!!
Bez wzgledu na to ile razy sie zalamie i upadne zawsze jest jakas czastka mnie,ktora mowi mi,ze to nie koniec,ze trzeba wstac i poprostu pojsc dalej.
Re: Krwawienie nie związane z miesiączka.
Brzmi to poważnie, (ja nie miałam takich problemów) najlepiej było by u lekarza wyjaśnić... Krwawienie po stosunku może mieć wiele przyczyn. Jedną z nich jest źle dobrana antykoncepcja hormonalna, inną otarcie pochwy podczas seksu. Czasami jednak zdarza się tak, że krew na bieliźnie wskazuje na kłopoty ze zdrowiem- np. nadżerka. Gdzieś na necie to wyczytałam, ale leczenie przez neta to nie dobry pomysł... mam nadzieję, że uda Ci się pójść do lekarza i nic poważnego to się nie okaże.
- slodziusiaSdz
- Extra Kobietka
antykoncepcji nie stosuje i wiemm,ze przez internet nie da rady ale czy jezeli w przyszlym miesiącu nic takiego mi sie nie zdarzy to jest sie czym martwić?
Bez wzgledu na to ile razy sie zalamie i upadne zawsze jest jakas czastka mnie,ktora mowi mi,ze to nie koniec,ze trzeba wstac i poprostu pojsc dalej.
Nie wiem.... nawet jednorazowe takie zdarzenie powinno zaniepokoić, nie powinnaś tego bagatelizować i przy najbliższej okazji do lekarza !