Krem jako baza pod podkład
-
girlonfire
- Jestem tu nowa :)
Krem jako baza pod podkład
Witam drogie Panie.
Jeśli podobne pytanie było to przepraszam za spam kolejnym, ale ja takiego nie znalazłam, a także nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Jaki polecacie krem pod podkład? Mam cerę troszkę suchą i trądzikową. Koleżanka poleciła mi z ziajji zielony ( oliwkowa regeneracja), bo u niej się świetnie sprawdzał. Lecz u mnie nie... Twarz się świeciła, jak za mocno przypudrowałam to się makijaż ważył, krem się trudno wchłaniał - jednym słowem masakra.
Polećcie mi coś sprawdzonego, co wy używacie i w miare rozsądnej cenie.
Z góry dziękuje i pozdrawiam!:)
Jeśli podobne pytanie było to przepraszam za spam kolejnym, ale ja takiego nie znalazłam, a także nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Jaki polecacie krem pod podkład? Mam cerę troszkę suchą i trądzikową. Koleżanka poleciła mi z ziajji zielony ( oliwkowa regeneracja), bo u niej się świetnie sprawdzał. Lecz u mnie nie... Twarz się świeciła, jak za mocno przypudrowałam to się makijaż ważył, krem się trudno wchłaniał - jednym słowem masakra.
Polećcie mi coś sprawdzonego, co wy używacie i w miare rozsądnej cenie.
Z góry dziękuje i pozdrawiam!:)
Re: Krem jako baza pod podkład
Ja osobiście od ponad 2 lat co rano używam tego - SPAM . Krem, a może bardziej żel, jest dość drogi, ale naprawdę świetny. Możesz przejść się po aptekach i powinnaś dostać próbki. Jeśli Ci podpasuje to naprawdę polecam 
Ostatnio zmieniony ndz sty 29, 2017 12:21 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie spamować forum
Powód: proszę nie spamować forum
Musiałabyś sama na swojej skórze sprawdzić. Ziaja niestety się trudno wchłania więc pod podkład sobie nie wyobrażam. Ja używam Diadermine matującego, szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy tylko właśnie zmatowioną cerę. A mam cerę mieszaną, czyli taką jak ty opisujesz
W internecie znalazłam go za 17zł (aż mi ciśnienie podskoczyło, bo ja go kupiłam ostatnio w markecie za 10€, jakim prawem?).
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

-
a_gatka
Ja używam po prostu lekkiej bazy pod podkład. Ja mam kasę to Channel, bo jest dobra i bardzo wydajna, a jak nie mam to Cashmere. 
Ja od jakiegoś czasu podkładu używam tylko na wielke wyjscia i tez Cashmere
a tak na codzień to kremoserum Revitacell, po gorszych nocach krem pod oczy tej samej firmy a po tragicznych tygodniach ząbkowania uwaga- krem na hemoroidy ;D nic tak nie działa na wory pod oczami jak on ;D
ja używam niedrogiego z bielendy z algami morskimi, w rossmannie mozna dostac, ze 12 zł kosztuje, mieszam go z podkładem mineralnym z annabelle, bo on jest sypki i mi wychodzi taki krem bb i tym sie maluję na codzień:)
-
martynaly1991
Ja kremy używam tylko na noc . Pod podkład nakładam specjalną bazę silikonową , od której twarz staje się miękka i gładka . Podkład i puder utrzymują mi się o wiele lepiej i dłużej na bazie .
Doksycyklina ulotka sprawdź tutaj.
-
Karo_mal11
Ja z kremów jestem zadowolona z Biodermy, Dermedic, teraz mam taki delikatny i lekki krem Tolerans, albo z Bielendy, krem Rose care. Wszystkie dobrze nawilżają, nie uczulają, a mam wrażliwą cerę, nadaja się pod podkład
Ja bardzo lubię kremy shiseido, makijaż utrzymuje się na nich bardzo dobrze 
Najpiękniejsza ozdoba kobiety to uśmiech...
la-nika.pl
la-nika.pl
Ja uwielbiam krem shiseido pod oczy. Dziewczyny, jeśli szukacie czegoś dającego efekty, to zainwestujcie w ten 
Ocena bezpieczeństwa kosmetyku: http://www.cosmetosafe.pl/
Ja od jakiegoś czasu używam pod makijaż kremu La Roche-Posay Toleriane Ultra. Skóra jest ukojona, nawilżona i przez to wygląda zdrowo. Dużym atutem jest też wygodne eleganckie opakowanie.
Dla skóry trądzikowej polecam serum do twarzy Sevolium"
dobrze nawilża
nie zapycha
redukuje pryszcze i wągry ( mam o wiele mniej czarnych kropek od kiedy sie nim smaruję)
no i podoba mi się to, że nadaje sie pod makijaż. Nic się nie roluje jak to bywało przy tradycyjnych kremach.
dobrze nawilża
nie zapycha
redukuje pryszcze i wągry ( mam o wiele mniej czarnych kropek od kiedy sie nim smaruję)
no i podoba mi się to, że nadaje sie pod makijaż. Nic się nie roluje jak to bywało przy tradycyjnych kremach.
Katrinka szkoda, ze nie można dostać go stacjonarnie Wczoraj przeszukałam praktycznie 4 sklepy w poszuiwaniu ( w tym hepe i sephorę i sevolium nie znalazłam :(_.
-
paulina_frankowska93
A próbowałaś lekki krem odżywczy z Nivea? Bardzo fajnie nawilża, szybko się wchłania. Uwielbiam go pod makijaż 
Bo w drogeriach tego nie dostaniesz. Jeśli juz to w wiekszych aptekach ! Raz czy dwa widzialam w jakiejś wiekszej ,chyba doz albo gemini ale ręki sobie nie dam za to uciąć. Sama zamawiam sevolium przez internet.
Bardzo czesto uzywam wlasnie kremu zamiast bazy, a wszystko dlatego ze moja cera potrzebuje nieco zmatowienia i tu fajnie sie sprawdza krem z bielendy z zielonej herbaty. Bardzo lekka, wodna formula lekko sie rozprowadza i szybko wchlania. nadaje delikatnosci skorze, wygladza ja i wlasnie idealnie matowi, dzieki czemu podklad nie splywa mi z twarzy.
ja stosuję Krem BB PuroBio, bo to 2w 1 krem i podkład. Nawilża i kryje drobne niedoskonałości. Polecam.
U mnie genialnie sprawdza się krem aqua bomb z firmy Garnier.
Potrzebujesz księgowej do swojej firmy? Zapraszamy do Nas. Profesjonalna kadra.
Biuro księgowe Poznań
Biuro księgowe Poznań
Używam od dłuższego czasu kremu aptecznego Iwostin dla cery z przebarwieniami i swietnie się sprawdza nawet pod podkład, bo szybko się wchłania i ma niezłą cenę jak na apteczny krem. Mają też fajne pianki do mycia twarzy 
Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na bilion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na bilion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
więcej
Terry Pratchett – Mort
więcej
Terry Pratchett – Mort
Re: eshopannabelle
Zawsze stosuję krem jako bazę tym bardziej, że używam podkładu mineralnego z Annabelle Minerals. Do tego rodzaju produktów sypkich bardzo ważne jest wcześniejsze nawilżenie skóry. Przeważnie jest to krem przeciwzmarszczkowy z Loreal albo Bielendy. A jeśli chodzi o sam podkład to zdecydowanie moim faworytem są podkłady mineralne mają dobry skład i nie uczulają.
nie używam podkładu, kiedyś, to jeszcze kremowałam skórę zanim nałożyłam podkład, ale teraz juz tego nie potrzebuję(podkładu), bo nie potrzebuję nic maskować, wcześniej jeszcze maskowałam moje brzydkie cienie i worki pod oczami,ale teraz jak korzystam z kremu remescar pod oczy, to smaruje się tylko nim, a podkładu nie uzyłam od tylku miesięcy ani razu.,
Nie za tłusty, żeby podkład się nie ważył. Najlepiej zakup[ jakąś dobrą bazę pod makijaż i tyle, ona spełni funkcję kremu.
Najlepsze kosmetyki do włosów przedłużanych, pytaj w salonach fryzjerskich
-
kamila.fajfer
Moż wystarczy zwykła baza matująca ?