Kosmetyki wyszczuplające, ujędrniające

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
misiapysia
Miła Kobietka

Kosmetyki wyszczuplające, ujędrniające

Post autor: misiapysia »

Cześć dziewczyny,
Czy wierzycie w moc kosmetyków reklamowanych jako wyszczuplające, ujędrniające? Czy same używacie jakichś i zauważacie jakieś efekty na tyle, by móc polecić je naszym forumowiczkom? Nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na ujędrnieniu skóry i będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi co kosmetyków, które pomagają w tym :)
1mpresja
Fajna Kobietka

Re: Kosmetyki wyszczuplające, ujędrniające

Post autor: 1mpresja »

Ja walczę z cellulitem aktualnie :) i używam "Pomarańczowej serii" Bielendy. Zauważyłam, że te kosmetyki oprócz cellulitu likwidują też rozstępy :) do tego są stosunkowo niedrogie.
misiapysia
Miła Kobietka

1mpresja pisze:Ja walczę z cellulitem aktualnie :) i używam "Pomarańczowej serii" Bielendy. Zauważyłam, że te kosmetyki oprócz cellulitu likwidują też rozstępy :) do tego są stosunkowo niedrogie.
a jak dlugo to stosujesz i po jakim czasie zauwazylas jakies efekty? widzialam ta serie z bielendy w rosmanie, ale nie chce kupowac kota w worku. to jest jako krem do ciala? stosujesz po kazdej kapieli?
Awatar użytkownika
Anna_N
Miła Kobietka

Post autor: Anna_N »

Masło do ciała i masazu polecam :) Gąbeczka lub rękawica do rączki i masujemy ! :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

tylko właśnie ciekawe czy to w ogóle daje jakieś efekty :)
stosujecie codziennie ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
misiapysia
Miła Kobietka

ta pomaranczowa seria bielendy- dorwalam ja ostatnio na promocji w rosmannie, uzywam od jakiegos tygodnia, staram sie codziennie, ale chyba za wczesnie zeby mowic o efektach. ale COŚ zaczyna sie dziac z cialem :D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

no własnie mnie to ciekawi, czy codziennie trzeba stosować...
czy na zmianę z innymi balsamami można :D
Awatar użytkownika
Limonika
Miła Kobietka

Post autor: Limonika »

a ja z kolei szukam czegoś ujędrniającego do biustu... Istnieje takie coś skuteczne czy to tylko reklama?
czekam na Wasze opinie dziewczyny :)
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

Do biustu najbardziej mi spasowało masło ujędrniające z ziaji - takie czarne opakowanie (ładny zapach i wydajne). Obecnie mam krem z AVONU, ale denerwuje mnie jego struktura (leisty), zapach i to, że nie wchłania się tak szybko jak ta ziajka.

Jeżeli chodzi o kosmetyki wyszczuplające - to jestem zadowolona z żółtej serii GARNIER, mam taki żel antycellulitowy z masażerem, recenzja tu SPAM , co mogę o nim powiedzieć - jest OK, fajnie chłodzi mimo wszystko :D i skóra jest bardziej napięta.
Ostatnio zmieniony pn mar 17, 2014 9:06 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Obrazek
Awatar użytkownika
Limonika
Miła Kobietka

Post autor: Limonika »

Właśnie miałam zamawiać z AVONU, to mnie uratowałaś :P poszukam tej ziaji gdzieś.
magi92
Jestem tu nowa :)

Post autor: magi92 »

Ja osobiście bardzo sobie chwale Ujędrniające serum do ciała, Dove. Jest o jeden z lepszych preparatów jakie stosowałam
księgowość zielona góra tylko z nami
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

a dla mnie na cellulit najlepiej sprawdza sie pomaranczowa skorka w tej chwili z bielendy. chce eszcze przetestowac serie sexi mama czy jakos tak, bo podobno dobra na rozstepy. wczesniej uzywalam eveline i tez ok, ale jak na razie jestem fanka bielendy :)) super sa te nowe kosmetyki
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

rosiehw, a jaka cena tej bielendy?
Obrazek
mrorkaa

Post autor: mrorkaa »

no raczej jestem niedowiarkiem... i nie sądzę, żeby te wszystkie kosmetyki cokolwiek dawały. Odpowiednia dieta i ćwiczenia! :)
torebki sklep
lissa80

Post autor: lissa80 »

Ja miałam zawsze takie jakby krostki/kropki na nogach, dermatolog powiedziała mi, że jak to opale i będę myła się szorstką gąbką to zejdzie, no jakoś średnio to pomagało, kupiłam taki peeling wygładzający, efekty są ;D nie mam nóg gładkich jak ręce ale wyglądają o niebo lepiej ;)
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

a te serum i kremy z perfecty znacie?
Obrazek
U mnie całkiem dobrze sie sprawdzają :)
Tusia

Post autor: Tusia »

Perfectę jako taką znam oczywiście, ale z tej serii nic nie miałam. Który stosujesz ? Któryś działa na cellulit ?
1mpresja
Fajna Kobietka

misiapysia pisze:
1mpresja pisze:Ja walczę z cellulitem aktualnie :) i używam "Pomarańczowej serii" Bielendy. Zauważyłam, że te kosmetyki oprócz cellulitu likwidują też rozstępy :) do tego są stosunkowo niedrogie.
a jak dlugo to stosujesz i po jakim czasie zauwazylas jakies efekty? widzialam ta serie z bielendy w rosmanie, ale nie chce kupowac kota w worku. to jest jako krem do ciala? stosujesz po kazdej kapieli?
Właściwie to po prysznicu :) bo nie lubię się kąpać - to strasznie wysusza skórę i jest ogólnie niezdrowe. Co do "Pomarańczowej skórki"... to jest cała seria kosmetyków, masz do wyboru żel peelingujący, serum, koncentraty, cukrowy peeling... Ja używam termoaktywnego koncentratu, a przed nałożeniem go na skórę jeszcze usuwam zbędny naskórek peelingiem cukrowym - i jak już wiesz, jestem zadowolona :)
Karolcia93
Miła Kobietka

Post autor: Karolcia93 »

zastanawiam się, a czym się różni koncentrat, serum, żel peelingujacy i zwykły peeling cukrowy? :D Peeling to wiem do czego służy ale w sumie ciekawe czym dokładnie te kosmetyki się różnią od siebie...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

gdzie kupujecie tą pomarańczową serię bielendy ?
1mpresja
Fajna Kobietka

Tej "Pomarańczowej skórki" używam codziennie, po każdym treningu :) Są dobre, polecam :)
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

ja jeszcze dorzucilam sexy mama na rozstepy, pomimo tego ze nie jestem mama haha ale bylo w promocji w rossmanie. caly asortyment bielendy
Karolcia93
Miła Kobietka

Oo a dawno ta promocja na kosmetyki bielendy była? Nie wiesz czy jeszcze obowiązuje? Ta seria sexy mama pomaga na cellulit? Bo zastanawiam się czy kupić coś z tej serii czy jednak z tej pomarańczowa skórka...:)
misiapysia
Miła Kobietka

a ja z bielendy od niedawna uzywam owocowego peelingu do ciala truskawkowego, i moze to nie jest typowy kosmetyk na rozstepy czy cellulit, ale bardzo fajnie ujędrnia skore i wygladza :)
Karolcia93
Miła Kobietka

misiapysia pisze:a ja z bielendy od niedawna uzywam owocowego peelingu do ciala truskawkowego, i moze to nie jest typowy kosmetyk na rozstepy czy cellulit, ale bardzo fajnie ujędrnia skore i wygladza :)
A jak często go stosujesz? Bo ja chciałabym ujędrnić swoje ciało, ale nie chce tez przesadzić w drugą stronę... :)
ODPOWIEDZ