kosmetologia studia
kosmetologia studia
Czy myślicie że kosmetologia studia to dobry wybór studiów?
Re: kosmetologia studia
Uważam, że jak najbardziej. W ostatnich latach zaczęłam zazdrościć ludziom, którzy mają tzn. fach w ręku. Im znaczenie w społeczeństwie rośnie. Przykładowo chłopak po technikum mechanicznym prędzej znajdzie pracę np w transporcie niż taki, który pójdzie na studia politologiczne i będzie jej szukał latami. To samo tyczy się damskich zawodów.
-
kobietka1234
- Miła Kobietka
oczywiscie ze tak. jestem po kosmetologii robie studium wizazu
nie musisz miec gabinetu mozesz przyjmowac klientki w domu, bardzo fajna sprawa
Jeśl masz dryg. W dzisiejszych czasach trudno wyczuć, pewnie specjalizacja w jakimś kierunku się opłaci.
Ja bym się nad tym zastanowiła. Zależy jaka uczelnia, czy to studia zaoczne czy dzienne. Dobrze jest pójść na studia po ukończonym studium kosmetycznym, kiedy masz doświadczenie a chcesz podnieść swoje kwalifikacje. Osobiście skończyłam kosmetologię zaocznie i ciężko jest z pracą. Pracodawcy wolą osoby po 2 letnim studium.
Ja polecam, moją uczelnią była Śląska Wyższa Szkoła Medyczna , po ukończeniu znalazłam dobrze płatną pracę w zawodzie! polecam!
Tutaj macie linka z informacjami: SPAM
Tutaj macie linka z informacjami: SPAM
Ostatnio zmieniony pt paź 18, 2013 12:27 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nei śmiecić forum
Powód: proszę nei śmiecić forum
Kursy są lepsze! Studia to za dużo teorii, potrzeba nam praktyki 
Zapraszam na moją stronę - http://www.arcadegames.com.pl - darmowe gry do zagrania przez przeglądarkę! 
-
Fiona
lepiej studium albo jakis kurs szkolenie kosmetyczne, Profesjonalny Kurs Kosmetyczny, studia to strata czasu.
Ewentualnie mozna sobie robić późniejs tudia zaocznie jak masz juz pracę ale nie żeby na to tracic 5 lat
Ewentualnie mozna sobie robić późniejs tudia zaocznie jak masz juz pracę ale nie żeby na to tracic 5 lat
-
indecisive_girl
- Jestem tu nowa :)
Hej,
Obecnie jestem na 2 roku kosmetologii i muszę ci powiedzieć, że to naprawdę fajna sprawa. Nie tylko zdobywasz doświadczenie, wiedze i umiejętności, które później przydadzą ci się w pracy, ale również w twoim prywatnym życiu. Już teraz mam wile koleżanek, znajomych i kobiet z mojej rodziny, które proszą mnie o radę w sprawie różnego rodzaju zabiegów kosmetycznych, porad w doborze kosmetyków, makijażu itp. Jeśli twoje zainteresowania są zgodne z kierunkiem tych studiów to myślę, że są ona jak najbardziej dla ciebie. Jeśli chodzi o późniejszą pracę to różnie z tym jest. Jeśli jesteś dobra w tym co robisz i robisz to z pasą to myślę, że nie będziesz miała problemu z jej znalezieniem. Obecnie branża kosmetyczna rozwija się naprawdę dynamicznie. Powstaje wiele salonów kosmetycznych, SPA, salonów wizażu itp.
Mi osobiście udało się znaleźć dorywczą pracę w salonie, w którym odbywałam praktyki wakacyjne po 1 roku studiów i jestem z niej bardzo zadowolona. Nie dość, że uczę się wielu nowych rzeczy oraz nawiązywania kontaktu z klientkami/klientami to udaje mi się również co nieco zarobić
Tak więc jeśli naprawę się tym interesujesz to szczerze polecam
Obecnie jestem na 2 roku kosmetologii i muszę ci powiedzieć, że to naprawdę fajna sprawa. Nie tylko zdobywasz doświadczenie, wiedze i umiejętności, które później przydadzą ci się w pracy, ale również w twoim prywatnym życiu. Już teraz mam wile koleżanek, znajomych i kobiet z mojej rodziny, które proszą mnie o radę w sprawie różnego rodzaju zabiegów kosmetycznych, porad w doborze kosmetyków, makijażu itp. Jeśli twoje zainteresowania są zgodne z kierunkiem tych studiów to myślę, że są ona jak najbardziej dla ciebie. Jeśli chodzi o późniejszą pracę to różnie z tym jest. Jeśli jesteś dobra w tym co robisz i robisz to z pasą to myślę, że nie będziesz miała problemu z jej znalezieniem. Obecnie branża kosmetyczna rozwija się naprawdę dynamicznie. Powstaje wiele salonów kosmetycznych, SPA, salonów wizażu itp.
Mi osobiście udało się znaleźć dorywczą pracę w salonie, w którym odbywałam praktyki wakacyjne po 1 roku studiów i jestem z niej bardzo zadowolona. Nie dość, że uczę się wielu nowych rzeczy oraz nawiązywania kontaktu z klientkami/klientami to udaje mi się również co nieco zarobić
Tak więc jeśli naprawę się tym interesujesz to szczerze polecam
-
apollo
Ale na to trzeba patrzeć nieco inaczej. Przede wszystkim - czy będzie praca, czy jest sens siedzieć te kilka lat na studiach? Bo moje zdanie jest takie, że w większości przypadków to jedynie strata czasu. Etatów jest bardzo mało - dziewczyny pracują ze mną jako kosmetyczki, tylko ja na przygotowanie do zawodu poświęciłam 10 razy mniej czasu.
Żeby się zaczepić w salonie kosmetycznym wystarczy pierwszy lepszy kurs, nie trzeba tracić 5 lat na studia.
http://signum.healthcare/ - prywatna opieka medyczna
Zdecydowanie lepiej iść na kurs, studia do zawodu cię nie przygotują...
http://www.akademickasosnowiec.pl/
-
apollo
Dokładnie. Kilka szkoleń zawodowych i sobie na spokojnie poradzisz. Sama dokładnie tam samo robiłam w Beauty Lux i na prawdę to mi pozwoliło poradzić sobie w zawodzie. Na tym etapie z efektów jestem na prawdę bardzo zadowolona - świetnie radzę sobie w temacie i raczej nie zanosi się, aby miało być gorzej.
Wątek o tej samej tematyce znajduje się tutaj:
babskiesprawy.pl/studium-kosmetyczne-czy-studia-kosmetologiczne-t4025.html" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/studium-kos ... t4025.html
babskiesprawy.pl/studium-kosmetyczne-czy-studia-kosmetologiczne-t4025.html" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/studium-kos ... t4025.html
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...