kominek czy piecyk??
-
grazynka12
kominek czy piecyk??
Czyli inaczej nowocześnie czy tradycyjnie, albo z żywym ogniem czy bez? Co byście wybrały albo już wybrałyście? 
Re: kominek czy piecyk??
Najlepszy oczywiście tradycyjny kominek na drewno. Ale nie w każdym mieszkaniu można taki zainstalować.
U nas akurat nie można więc zrobiliśmy biokominek -

U nas akurat nie można więc zrobiliśmy biokominek -

Ostatnio zmieniony czw wrz 12, 2013 12:38 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę wklejać zdjęcia
Powód: proszę wklejać zdjęcia
-
roksanka
Dla mnie z kolei nowocześnie jest dużo bardziej praktycznie, a przy okazji też ładnie - nie lubię tych wszystkich tradycyjnych wystrojów, wolę modern 
Ja również kominek, ale tradycyjny, z trzaskającym drewnem 
kominek jak już miałabym wybierać 
Z moich obserwacji wynika, że zarówno piecyk jak też kominek w miarę upływu czasu używany jest coraz rzadziej. Najpierw wydajemy na to grubą kasę (zwłaszcza tradycyjny kominek) a potem używany tego od święta. Ale jak już przychodzi to święto, np Boże Narodzenie to nic nie da się porównać do prawdziwego ognia. U nas jest też taka mała tradycja palenia w kominku choinki 
Od dzieciństwa interesuje się modą, dlatego założyłam sklep http://portfelowo.pl, który oferuje portfele, teczki, torebki i galanterię skórzaną. Zapraszam, na pewno będziesz zadowolona z zakupów
Nie do końca sie z Tobą zgodzę...
koleżanka która ma w domu ogrzewanie olejowe, to kominek traktuje jako sposób na ogrzewanie domu
koleżanka która ma w domu ogrzewanie olejowe, to kominek traktuje jako sposób na ogrzewanie domu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Pewnie ma poprowadzoną po całym domu instalację rozprowadzającą ciepło z kominka. U nas to działa tylko w pionie nad kominkiem. Jak rozpalimy w salonie na dole to w sypialni, która jest nad salonem wyłączają się grzejniki, tak jest ciepło.
Od dzieciństwa interesuje się modą, dlatego założyłam sklep http://portfelowo.pl, który oferuje portfele, teczki, torebki i galanterię skórzaną. Zapraszam, na pewno będziesz zadowolona z zakupów
nie musi być rozprowadzone... jeżeli kominek jest w miare w centrum, to ciepło i tak się rozejdzie...
sąsiedzi mają np u góry i trochę bez sensu, bo tylko jeden pokój się grzeje
sąsiedzi mają np u góry i trochę bez sensu, bo tylko jeden pokój się grzeje
Kominek z wkładem kominkowym. Obudowa może być nowoczesna lub w starym stylu, a i ogień prawdziwy. Jeżeli się zainwestuje w dobry wkład z płaszczem wodnym, to śmiało można ogrzać tym duży dom. Właśnie tak ma moja siostra. Na dole jest rozprowadzone ogrzewanie podłogowe, a na górze są już grzejniki. Naprawdę sporo się oszczędza na takim ogrzewaniu drewnem, niż wynoszą koszta gazowe czy też olejowe.
-
KruczoCzarna
- Miła Kobietka
U moich znajomych jest biokominek - zastanawiasz się nad takim? SPAM , bo nie zawsze da się wszędzie wstawić te tradycyjne, no chyba, że dopiero budujesz dom i masz w planach kominek. Za to mnie śmieszą te niby kominki z ekranem i sztucznym ogniem, takie telewizorki, jeśli kojarzycie 
Ostatnio zmieniony śr paź 23, 2013 1:35 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: prosimy wklejać zdjęcia
Powód: prosimy wklejać zdjęcia
- chochlik70
- Super Gaduła
Sama myślę nad bio kominkiem,ale nie widziałam nigdzie u kogoś jak to faktycznie wygląda.
W programach takich o urządzaniu wnętrz często jest montowany.
Może ktoś widział i się wypowie czy to nie kicz????
W programach takich o urządzaniu wnętrz często jest montowany.
Może ktoś widział i się wypowie czy to nie kicz????
Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
jeżeli chodzi o biokominek, to mnie bardziej ineteresuje, czy daje on cokolwiek ciepła ??
czy raczej jest typowo ozdobny... ??
czy raczej jest typowo ozdobny... ??
Moi przyjaciele sprawili sobie taki kominek 
Kominek jest niewielki i daje niesamowity klimat dzięki bocznym szybkom zwiększającym efekt żyjącego ognia. . Korzystać z niego można w pomieszczeniach o kubaturze od 20 do 200 m3
Kominek jest niewielki i daje niesamowity klimat dzięki bocznym szybkom zwiększającym efekt żyjącego ognia. . Korzystać z niego można w pomieszczeniach o kubaturze od 20 do 200 m3
http://saunatech.pl/
Idealny wątek dla mnie
Słyszałyście coś o firmie: Kominki - Lumar? Czytałam trochę w necie o tej firmie. Co myślicie?
Z góry dziękuje za rady
Słyszałyście coś o firmie: Kominki - Lumar? Czytałam trochę w necie o tej firmie. Co myślicie?
Z góry dziękuje za rady
Kominek jest super, taki z płaszczem wodnym ogrzeje cały dom. Ja jakoś mam złe skojarzenia związane z piecykami gazowymi i na pewno nigdy się na taki nie zdecyduję.
https://najlepszegadzetyblog.wordpress.com/
Kominek jest świetny, do ogrzania się w zimowe wieczory, jednak nie wyobrażam sobie, że taki kominek miałby mi służyć jako ten główny. Teraz szukamy odpowiedniego dostawcy, który jeszcze w tym sezonie zajmie się dostawą gazu lpg.
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
Oczywiśćie jako element dekoracyjny, a nie jako główne źródło ciepła - kominek;)
Kominek fajna sprawa.Zarówno jako element dekoracji , a w okresie jesiennym i wiosennym jako źródło ciepła jak najbardziej.
Biuro rachunkowe Wodzisław Śląski - http://ekasc.pl/
-
barbaros.pio.70
- Miła Kobietka
Ja mam zainstalowany kominek już kilka lat.Polecam.Gdy się w nim pali -widok ognia stwarza niesamowity klimat.Przyjemne ciepło rozchodzi się po całym domu.Szczególnie lubię go jesienią gdy za oknem ponuro i pada.
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Ja mam piecyk zamiast kominka ale taki stylizowany i powiem, że mimo byłam sceptycznie do niego nastawiona to teraz sobie chwalę go i to bardzo.
Moja pasja moim życiem!
U nas jest kominek, była to najlepsza decyzja 
Profesjonalne nagłośnienie radiowęzłowe. Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty.
Blog nagłośnienie
Blog nagłośnienie
-
MieleszkoK
- Jestem tu nowa :)
Mi najbardziej podobają się kominki opalane drewnem, a nie te elektryczne. Długo się też zastanawialiśmy jaki będzie najlepszy. Miałam trochę obaw przed usuwaniem popiołu, ale doradzono mi, żebym kupiła odkurzacz do popiołu. Sprzątanie jest naprawdę proste i szybkie. Więc jeśli ktoś ma takie same obawy jak ja miałam to jest na to rozwiązanie:)
Tylko kominek
Można wpatrywać się w ogień i miło spędzać wieczory
Mój wymarzony model znalazłam w Galerii Kominków. Jest super, dodaje uroku pomieszczeniu i do wszystkiego pasuje
w dodatku daje naprawdę dużo ciepła, w chłodniejsze wiosenne czy letnie wieczory jest jak znalazł 
Ja uwielbiam kominki