kolka jelitowa
-
tosia
kolka jelitowa
Jakie stosujecie domowe sposoby na kolki. Lekarz przepisał nam czopki viburcol, są super ale podaje je głównie na wieczór, żeby nie przesadzać a co robić w dzień?
-
Hankira
Re: kolka jelitowa
Teraz mam znów problem kolek w rodzinie. Domowe sposoby to masaże brzuszka, kładzenie dziecka na brzuszku na ciepłej pościeli czy też niektóre mamy używają szusarki do włosów. U nas te sposoby działają tylko na chwile a tak to viburcol.
-
pomcia
Masaż i herbatka z kopru włoskiego i mięty pomoże. Poza tym zwróć uwagę na dietę.
-
Japaneczka
Moja córa absolutnie nie chce pić herbatki. Stosuję kropelki espumisan dla niemowląt i jestem z nich zadowolona. Na szczęście Oli nie miewa zbyt często kolek.. ufff:P
-
rozalia
U nas też espumisan się sprawdza, ale na szczescie tylko w wyjatkowych sytuacjach bo dzieki bogu nas ten problem kolkowy nie czesto dreczy. Mialam tez infanacol ale to sie malo sprawdza
-
apoloniuszka
Jeżeli będziesz stosowała Viburcol także i w dzień, to nie przesadzisz. Nie obawiaj się. One są tak bezpieczne, że absolutnie nie wyrządzą dziecku najmniejszej szkody.
-
tosia
Kurcze ale czad, pomaga masaż.....suszarka do włosów. No myślała, że spadnę jak przeczytałam o tym sposobie, ale jeszcze bardziej byłam zaskoczona jak pomógł.
Czasami jak jest ciężko faktycznie daje tez viburcol w dzień.
Czasami jak jest ciężko faktycznie daje tez viburcol w dzień.
-
apoloniuszka
No jakby nie patrzeć to sposób z ogrzewaniem brzuszka suszarką do włosów poleca wiele mam. Raz, że brzuszek jest ogrzany (oczywiście najpierw okrywamy brzuszek kocykiem), a dwa, że jakimś cudem dźwięk suszarki uspokaja wiele maluszków.
Natomiast viburcol to czopki wszechstronne
Natomiast viburcol to czopki wszechstronne
-
autentyczna_smoczyca
- Jestem tu nowa :)
Nam nie pomagał espumisan ani masaże brzuszka ani virbucol. Synek miał kolki aż do 8 msc. życie ulgę przynosiła ciepła pieluszka tetrowa prasowana żelazkiem. Przy córci stosowałam Sab simplex - rewelacja cudo 
-
tosia
Ale te kropelki z tego co czytałam, to chyba tylko w Niemczech można kupić. W naszej aptece jest tyle specyfików na kolki, że szkoda zachodu, ja kupuje viburcol i ostatnio jeszcze espumisan w kroplach zaczął pomagać.
-
apoloniuszka
Te sab simplex można kupić poprzez www, jednak ja bym się bała. Wolę iść do apteki po espumisan, viburcol badz esputicon.
Jak wprowadzą te kropelki na polski rynek wówczas zmienie o ich bezpieczenstwie zdanie.
Jak wprowadzą te kropelki na polski rynek wówczas zmienie o ich bezpieczenstwie zdanie.
-
golden_eye
Identycznie było u nas z tą kolką,
Nie mogłam sobie w żaden sposób poradzić.
Farmaceutka poradziła mi krople z simeticonem
A po nich jak ręką odjął, wszystkie dolegliwości minęły.
Córeczka znowu stała się pogodnym dzieckiem.
Od kiedy zaczęłam podawać jej krople systematycznie,
Lepiej śpi i nie ma problemów z brzuszkiem.
Nie mogłam sobie w żaden sposób poradzić.
Farmaceutka poradziła mi krople z simeticonem
A po nich jak ręką odjął, wszystkie dolegliwości minęły.
Córeczka znowu stała się pogodnym dzieckiem.
Od kiedy zaczęłam podawać jej krople systematycznie,
Lepiej śpi i nie ma problemów z brzuszkiem.
Kolka jelitowa to nagły, napadowy, silny i ostry ból, którego przyczyną jest intensywny skurcz mięśni gładkich. Powodów wystąpienia kolki jelitowej jest wiele. Można do nich zaliczyć np.: spożycie nieodpowiedniego dla organizmu produktu, kamienie kałowe, ciało obce w przewodzie pokarmowym (pestka lub twardy kęs pokarmu). W łagodzeniu kolki pomagają ścisła dieta lub kompres rozgrzewający. Gdy kolka jelitowa wystąpi u niemowląt, zaleca się kontakt z lekarzem w celu wykluczenia innych przyczyn dolegliwości.
campamentos de verano 2013 - Pozdrawiam Mart1k4d
-
limonkanesti
Najlepsze są zawsze domowe sposoby na tego typu dolegliwości, a jak to nie pomaga to wtedy leki dopiero.. Poczytaj sobie o domowych sposobach na necie, na stronce SPAM są fajne domowe sposoby.
PROSZE NIE SPAMOWAC FORUM
PROSZE NIE SPAMOWAC FORUM