kolano

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
paatka23
Fajna Kobietka

kolano

Post autor: paatka23 »

Hej, od dłuższego czasu szukam prywatnej klinki, w której mogłabym szybko podjąć rehabilitację. Zależy mi na pozbyciu się bólu z kolana po ciężkiej kontuzji. Znajoma polecała mi centrum medyczne Corten Medic, sama tam chodziła i bardzo chwali sobie personel i to jak skutecznie ją wyleczono. Co sądzicie, polecacie to miejsce?
SzaraMysza
Jestem tu nowa :)

Re: kolano

Post autor: SzaraMysza »

Hej! Oczywiście rehabilitacja to podstawa, ale polecam gorąco także suplementację kolagenem. Nie będę ukrywać, ze chodzi konkretnie o serię Vital od Collibre. Mój sisotrzeniec go pił po operacji kości udowej i bardzo szybko doszedł do siebie. Polecam.
Gabrys

Post autor: Gabrys »

Na bóle kolana mogę polecić ci zabiegi rehabilitacyjne. Duży wybór takich usług ma przychodnia https://pramed.pl/rehabilitacja-i-fizjo ... joterapia/. Myślę, że warto się do nich zgłosić. Sam korzystałem i jestem bardzo zadowolony z efektów.
EwaZet

Post autor: EwaZet »

Nie ma nic gorszego niż ból kolana
surykatka2
Miła Kobietka

Post autor: surykatka2 »

No coś o tym wiem, ostatnio sporo biegałam, wiadomo forma do lata sama się nie zrobi ;) Niestety moje kolana na tym ucierpiały. Zwłaszcza jedno ciągle mnie bolało i strzelało. Poszłam kilka razy na fizjoterapie, a potem zaczęłam jeszcze przyjmować Flexistav Xtra, takie saszetki do rozpuszczania w wodzie. Biorę już od 2 miesięcy i zaczynam naprawdę odczuwać poprawę.
renata87

Post autor: renata87 »

Bardzo Ci współczuję ból kolan to coś okropnego :( Byłam po kontuzji, leczyłam się w paru miejscach ale najbardziej podobało mi się w enel sport na Łazienkowskiej w Warszawie. Rehabilitacja prowadzona tam jest przez specjalistów którzy z tego co wiem na co dzień pracują z zawodowymi sportowcami. Przeprowadzają też badania na nowoczesnym sprzęcie, ja miałam badanie biodex do oceny siły mięśni i słabych punktów. Głupio się przyznać, jestem trochę słabiutka i zero koordynacji, ale już nad tym pracuję :D
MarleniaF

Post autor: MarleniaF »

Pamiętam moje problemy z kolanem po tym jak miałam wypadek na wycieczce rowerowej. Niby nic wielkiego, tylko się wywaliłam, ale noga bardzo niefortunnie mi się wygięła i nie byłam w stanie normalnie chodzić. Operacji to nie wymagało bo nic tam się nie uszkodziło bardzo, ale fizjoterapie już owszem. Bardzo dobrze wspominam mojego fizjoterapeutę pana Karola z alei Solidarności. Był bardzo uprzejmy i chętnie z nim współpracowałam. Teraz już normalnie jeżdżę na rowerze
Jarosia

Post autor: Jarosia »

Ja również z serduszka mogę polecić tego fizjoterapeutę. Jest naprawdę profesjonalny ale też delikatny. Nie znęca sie tak jak niektórzy fizjoterapeuci na lekarskich skierowaniach :D
Jinka
Fajna Kobietka

Post autor: Jinka »

Dobrze jest zrobić rezonans kolana, bardzo dobre centrum diagnostyczne jest w Warszawie Radio Medica https://radiomedica.pl/ profesjonalny personel, na miejscu sporo specjalistów.
Andzika

Post autor: Andzika »

Fizjoterapia to faktycznie podstawa, do tego leki. Jeśli kupujecie leki regularnie to warto zajrzeć do DOZ, oni mają leki w dobrych cenach.
mączka
Miła Kobietka

Post autor: mączka »

Też u nich kupuję leki, faktycznie dobre ceny mają jak na obecne czasy.
anita_an
Miła Kobietka

Post autor: anita_an »

Ja też w doz kupuję, wychodzi najtaniej. Można sobie łatwo sprawdzić, ceny w innych aptekach poszły mocno w górę.
kika29
Miła Kobietka

Post autor: kika29 »

A leki na receptę też kupię w standardowych dobrych starych cenach w DOZ?
olicka
Miła Kobietka

Post autor: olicka »

Tak, leki na receptę w doz też nie poszły w górę, warto wybrać się do nich stacjonarnie.
anita_an
Miła Kobietka

kika29 pisze:A leki na receptę też kupię w standardowych dobrych starych cenach w DOZ?
Tak, ja też kupuję i co miesiąc płacę tyle samo za leki, więc nic nie poszło w górę.
mączka
Miła Kobietka

To bardzo fajna wiadomość, bo właśnie muszę wykupić swoje leki i chyba trochę tego będzie, więc pójdę do DOZ.
kika29
Miła Kobietka

Najlepiej kupować właśnie w DOZ i to stacjonarnie oni mają najlepsze ceny na leki i na suplementy.
anita_an
Miła Kobietka

No i cały czas w doz się trzymają ceny, póki co podwyżek nie zauważyłam.
olicka
Miła Kobietka

Post autor: olicka »

Zgadza się, ja też nie zauważyłam podwyżek na lekach które kupuję.
mączka
Miła Kobietka

Byłam dzisiaj w DOZ i nic nie podrożały moje leki od ostatniej wizyty bardzo miło, bo nawet udało mi się dokupić suplementy w dobrej cenie.
anita_an
Miła Kobietka

Ja też ostatnio robiłam w doz większe zakupy i cały czas mają dobre ceny, póki co trzymam się tej apteki.
kika29
Miła Kobietka

Ja tak samo, w DOZie mają najlepsze ceny na moje leki więc już nawet nie szukam dalej.
receptu22

Post autor: receptu22 »

Ceny są też dobre w innych aptekach
Utorek
Miła Kobietka

Post autor: Utorek »

Metody innowacyjnego leczenia bólu wprowadzają w originpolska-com/ i można umawiać się regularnie na rehabilitację ortopedyczną, ogólną, urologiczną, neuropsychologiczną, czy terapię dnia codziennego.
jagina
Miła Kobietka

Post autor: jagina »

Miałam okropne bóle kolan, ale udało mi się je złagodzić dzięki masażerowi https://allegro.pl/oferta/massage-gun-m ... 3148962094 i ogólnym masażom. Jeśli nie stosowaliście jeszcze tej opcji, to polecam, masaże są bardzo ważne przy takich bólach
ODPOWIEDZ