kolano
kolano
Hej, od dłuższego czasu szukam prywatnej klinki, w której mogłabym szybko podjąć rehabilitację. Zależy mi na pozbyciu się bólu z kolana po ciężkiej kontuzji. Znajoma polecała mi centrum medyczne Corten Medic, sama tam chodziła i bardzo chwali sobie personel i to jak skutecznie ją wyleczono. Co sądzicie, polecacie to miejsce?
-
SzaraMysza
- Jestem tu nowa :)
Re: kolano
Hej! Oczywiście rehabilitacja to podstawa, ale polecam gorąco także suplementację kolagenem. Nie będę ukrywać, ze chodzi konkretnie o serię Vital od Collibre. Mój sisotrzeniec go pił po operacji kości udowej i bardzo szybko doszedł do siebie. Polecam.
Na bóle kolana mogę polecić ci zabiegi rehabilitacyjne. Duży wybór takich usług ma przychodnia https://pramed.pl/rehabilitacja-i-fizjo ... joterapia/. Myślę, że warto się do nich zgłosić. Sam korzystałem i jestem bardzo zadowolony z efektów.
Nie ma nic gorszego niż ból kolana
-
surykatka2
- Miła Kobietka
No coś o tym wiem, ostatnio sporo biegałam, wiadomo forma do lata sama się nie zrobi
Niestety moje kolana na tym ucierpiały. Zwłaszcza jedno ciągle mnie bolało i strzelało. Poszłam kilka razy na fizjoterapie, a potem zaczęłam jeszcze przyjmować Flexistav Xtra, takie saszetki do rozpuszczania w wodzie. Biorę już od 2 miesięcy i zaczynam naprawdę odczuwać poprawę.
Bardzo Ci współczuję ból kolan to coś okropnego
Byłam po kontuzji, leczyłam się w paru miejscach ale najbardziej podobało mi się w enel sport na Łazienkowskiej w Warszawie. Rehabilitacja prowadzona tam jest przez specjalistów którzy z tego co wiem na co dzień pracują z zawodowymi sportowcami. Przeprowadzają też badania na nowoczesnym sprzęcie, ja miałam badanie biodex do oceny siły mięśni i słabych punktów. Głupio się przyznać, jestem trochę słabiutka i zero koordynacji, ale już nad tym pracuję 
Pamiętam moje problemy z kolanem po tym jak miałam wypadek na wycieczce rowerowej. Niby nic wielkiego, tylko się wywaliłam, ale noga bardzo niefortunnie mi się wygięła i nie byłam w stanie normalnie chodzić. Operacji to nie wymagało bo nic tam się nie uszkodziło bardzo, ale fizjoterapie już owszem. Bardzo dobrze wspominam mojego fizjoterapeutę pana Karola z alei Solidarności. Był bardzo uprzejmy i chętnie z nim współpracowałam. Teraz już normalnie jeżdżę na rowerze
Ja również z serduszka mogę polecić tego fizjoterapeutę. Jest naprawdę profesjonalny ale też delikatny. Nie znęca sie tak jak niektórzy fizjoterapeuci na lekarskich skierowaniach 
Dobrze jest zrobić rezonans kolana, bardzo dobre centrum diagnostyczne jest w Warszawie Radio Medica https://radiomedica.pl/ profesjonalny personel, na miejscu sporo specjalistów.
Fizjoterapia to faktycznie podstawa, do tego leki. Jeśli kupujecie leki regularnie to warto zajrzeć do DOZ, oni mają leki w dobrych cenach.
Też u nich kupuję leki, faktycznie dobre ceny mają jak na obecne czasy.
Ja też w doz kupuję, wychodzi najtaniej. Można sobie łatwo sprawdzić, ceny w innych aptekach poszły mocno w górę.
A leki na receptę też kupię w standardowych dobrych starych cenach w DOZ?
Tak, leki na receptę w doz też nie poszły w górę, warto wybrać się do nich stacjonarnie.
Tak, ja też kupuję i co miesiąc płacę tyle samo za leki, więc nic nie poszło w górę.kika29 pisze:A leki na receptę też kupię w standardowych dobrych starych cenach w DOZ?
To bardzo fajna wiadomość, bo właśnie muszę wykupić swoje leki i chyba trochę tego będzie, więc pójdę do DOZ.
Najlepiej kupować właśnie w DOZ i to stacjonarnie oni mają najlepsze ceny na leki i na suplementy.
No i cały czas w doz się trzymają ceny, póki co podwyżek nie zauważyłam.
Zgadza się, ja też nie zauważyłam podwyżek na lekach które kupuję.
Byłam dzisiaj w DOZ i nic nie podrożały moje leki od ostatniej wizyty bardzo miło, bo nawet udało mi się dokupić suplementy w dobrej cenie.
Ja też ostatnio robiłam w doz większe zakupy i cały czas mają dobre ceny, póki co trzymam się tej apteki.
Ja tak samo, w DOZie mają najlepsze ceny na moje leki więc już nawet nie szukam dalej.
Ceny są też dobre w innych aptekach
Metody innowacyjnego leczenia bólu wprowadzają w originpolska-com/ i można umawiać się regularnie na rehabilitację ortopedyczną, ogólną, urologiczną, neuropsychologiczną, czy terapię dnia codziennego.
Miałam okropne bóle kolan, ale udało mi się je złagodzić dzięki masażerowi https://allegro.pl/oferta/massage-gun-m ... 3148962094 i ogólnym masażom. Jeśli nie stosowaliście jeszcze tej opcji, to polecam, masaże są bardzo ważne przy takich bólach