klasyczne zabawki

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Arowana14

klasyczne zabawki

Post autor: Arowana14 »

Jakie klasyczne zabawki lubią Wasze dzieci?
Lumena

Re: klasyczne zabawki

Post autor: Lumena »

Klasyczne zabawki to podstawa :) Moje dzieci uwielbiają układanki, klocki, różnego rodzaju gry planszowe. Takie zabawki są znacznie lepsze, pozwalają chociaż cieszyć się dzieciom dzieciństwem, wszelki gry komputerowe je jedynie zabierają. Mam nawet swój ulubiony sklep z takim zabawkami to szkolnis.pl - ceny są niskie, więc często kupuje coś nowego :)
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Post autor: mamajulci »

We wczesnym etapie życia klocki to podstawa, nawet te drewniane kolorowe, można nimi rzucac, układać i podgryzać-nic im nie będzie. Potem standardowo puzzle można zacząć od tych piankowych, moja mala uwielbiała przyklejać je w wannie podczas kąpieli. Potem klocki duplo, lego i coraz większe puzzle.
Awatar użytkownika
Lidka
Miła Kobietka

Post autor: Lidka »

Klocki drewniane - sama się bawiłam w dzieciństwie fragmentami parkietu, z którego budowałam wieże. Mojego synka wychowywałam na "lego". Ostatnio jak weszłam do sklepu kupić coś trzyletniej chrześnicy na urodzinki, to nie wiedziałam co wybrać. Rodzajów fajnych zabawek, które bawiąc - uczą jest bez liku.
pomcia

Post autor: pomcia »

Teraz drewniane klocki są modne, o ile można mówić o modzie na zabawki.
Zorka

Post autor: Zorka »

Klasyczne są juz chyba LEGO - u nas szał totalny, młody za kazdą wizytą w sklepie chciałby dostać jakieś autko, czy kolejną figurkę NINJAGO :shock:
Awatar użytkownika
stokrotka42
Jestem tu nowa :)

Post autor: stokrotka42 »

Dla chłopaka. Proste zabawki typu sorter. Misie przytulanki. Puzzle. Różnego rodzaju klocki i te proste i te bardziej wymyślne. Najlepiej z rycerzami, zamkami i strzelającymi katapultami i armatami.
Zorka

I jeszcze resoraki :), kiedyś się tak mówiło na małe samochodziki - mój mąż miał ich jeszcze pełną skrzynię, wygrzeabał na strychu klika dni temu. Ale on jest sentymentalny :) :auto
kalina.kot

Post autor: kalina.kot »

Klocki są najlepsze dla małego dziecka. Uczą logicznego myślenia i kształtują umysł.
klocki konstrukcyjne
Awatar użytkownika
stokrotka42

Post autor: stokrotka42 »

Zdecydowanie tak. Przyznaję rację. Klocki niesamowicie rozwijają. Następnym etapem są mądre i najlepiej te klasyczne, gry i zabawki edukacyjne. Zawsze warto dziecku podarować albo jedno albo drugie.
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Moje maluchy uwielbiają klocki drewniane i plastikowe ,male autka dużych nie lubią bawią sie wszelkimi zabawkami do pchania i ciagniecia i oczywiście piłki jak byli mniejsi lubili grające misie obowiązkowy był w moim domu wocker i odpychaczki lubia tez konika na biegunach starszy lubi lego,piłkę ,wszelkiego typu zrób to sam a wszyscy lubią plastikowe zwierzaki a najbadziej lubią być na podwórku :D
Marina

Post autor: Marina »

Też jestem za tradycyjnymi zabawkami :). Na pewno soją córkę nauczę grać w klasy, gumę itp. Teraz muszę zmienić jej misia, bo jej pierwszy już jest zbyt zużyty, do tego pies ostatnio za bardzo się nim zainteresował.. Macie pomysł na misia?
pomcia

Post autor: pomcia »

Pomysł na misia? Może ręcznie robiony?
dobroslawa

Post autor: dobroslawa »

Drewniane klocki, piłka, pluszowy miś,a pozostałe zabawki można zrobić z przedmiotów codziennego użytku. Moja córeczka dostała drewniane cyferki i już liczy do 10, a 2 latka skończy dopiero w lutym:)
Zorka

Kilka lat temu tez klasyczne - jak mówicie zabawki były dość drogie, zwłaszcza drewniane.
Awatar użytkownika
marta44

Post autor: marta44 »

nie odierajcie dzieciom dziećiństwa teraz jest taki nacisk na to żeby sie uczyły od najmlodszych lat
Zapisz swoje dziecko przedszkole warszawa
Awatar użytkownika
aga.ta
Miła Kobietka

nie będę oryginalna ;)

Post autor: aga.ta »

bo u nas też klocki. Zarówno dla córki, jak i dla syna we wczesnym dzieciństwie klocki były najlepsze, a że drewniane i niezniszczalne, to teraz służą już innym maluchom. teraz syn świata nie widzi poza piłką (nawet mu jesienna, średnio sprzyjająca aura nie przeszkadza), a córka papier, kredki, nożyczki i klej - codziennie po szkole tworzy dekoracje. teraz "na tapecie" ma oczywiście bożonarodzeniowe.
cóż, wszelkie reklamowane cud-zabawki niestety dość szybko się nudzą...
tusia25

Post autor: tusia25 »

klocki, puzzle - klasyka! ale tez maskotki... ja długo szukałam krecika, czy reksia i znalazłam (w normalnej cenie) dopiero w ToysRUs w BlueCity. A zjechałam cała wwę, mając to po nosem!
Awatar użytkownika
aga.ta
Miła Kobietka

Post autor: aga.ta »

moja dwójka przepada za klockami, rowerem, skakanką i gumą do skakania. z klasycznych to jeszcze blok rysunkowy i kredki, nożyczki i klej - ile by nie było, ciągle trzeba robić nowe zapasy ;)
pildrajwer

Post autor: pildrajwer »

Ja sobie już kiedyś powiedziałam, że nie pozwolę na to, żeby moje dzieci gapiły się całymi dniami w monitor komputera lub też w telewizor. Wolę, żeby się jednak pobawiły takimi klockami Lego, pokopały piłkę, czyli wszystkimi zabawkami, które mi sprawiały radość jak byłam mała i komputer w domach to była rzadkość.
przeniesienie konta do innego banku
Kolaboracja

Post autor: Kolaboracja »

w pełni popieram!!! komputer i tv są okej, w końcu cywilizacja idzie do przodu, ale w rozsądnych ilościach, jak wszystko:)
tusia25

Post autor: tusia25 »

Tylko zeby w rozsądnych ilościach nie sprowadzało się do całkowitego zakazu, oczywiście dla dzieci w odpowiednim wieku. świat idzie TAK do przodu że nie da sie tego ominąć i obsługa kompa czy innych sprzętów już jest codziennością, a będzie jeszcze więcej tego wszystkiego
vicky0019
Fajna Kobietka

Post autor: vicky0019 »

Dokładnie ja też się zgadzam z poprzedniczkami - komputer i tv nie mogą być dla dziecka całym światem. Musi też mieć inne rozrywki. Ja np. cenię sobie gry planszowe dla dzieci i moje dzieciaki mają ich całe mnóstwo. Do tego puzzle, klocki, kolorowanki. Oczywiście wysyłam je też na podwórko pobiegać, często chodzimy też na spacery. Zimą obowiązkowe są również sanki i "dupoloty".
fotograf ślubny warszawa
Zorka

U mnie w domu wszytscy gramy w rózne gry planszowe, ale wiem ze nie wszytskie dzieci lubią.
Natalia93

Post autor: Natalia93 »

Moje maluchy z kolei uwielbiają klocki LEGO czy konika na biegunach. Te dwie rzeczy sprawiają im najwięcej frajdy.
ODPOWIEDZ