Hej, nie wiem od czego zacząć, bo to długa historia a w dodatku nie moja tylko mojej bratowej. Otóż chodzi o to, że ich ślub właściwie opiera się jedynie na wpadce, przed nią znali się zaledwie kilka miesięcy. Bratowa, młoda i naiwna przed ślubem sądziła, że mój brat ją kocha, jest dobry, itp. Jednak teraz świeżo po ślubie wychodzi zupełnie co innego. Ubliża jej i nie szanuje. Ona jest wrażliwa i mimo że jej się to nie podoba, znosi to, ale coraz gorzej. On wybrał celowo taką dziewczynę, by móc nią rządzić i mało tego celowo zaaranżował wpadkę, by ta biedna dziewczyna wyszła za niego za mąż póki nie zdążyła go jeszcze poznać. Mało tego wkrótce będzie musiała zamieszkać za granicą z nim i z naszą starszą siostrą, która jest wredną jędzą i jak do tej pory okazuje jej niechęć. Będą mieszkali w jej mieszkaniu, jedynym plusem jest to, że jej mąż, czyli mój szwagier jest normalnym facetem. Brat wyżej stawia naszą siostrę niż swoją żonę, więc ta biedna dziewczyna zdana jest na ich łaskę i już teraz bardzo boi się jak sobie z nimi poradzi. Doradźcie kochane jakieś wyjście dla tej dziewczyny.
Ja mimo, że wiem o wszystkich manipulacjach mego brata, nie mogę jej tego powiedzieć, zresztą ona nigdy nie pracowała, więc i tak jak na razie od niego nie odejdzie, bo jest zależna.
Kłamstwa i manipulacje brata
-
niezapominajka6
- Miła Kobietka
Re: Kłamstwa i manipulacje brata
Dziwię się że w ogóle chce z nim wyjeżdżać za granice.
To że jest młoda nie oznacza głupia, możesz jej powiedzieć że ciąża to jedno a bycie z kimś kto upokarza dla satysfakcji to drugie.
Nie wiem tylko czy oni mieszkaja z wami w jednym domu/mieszkaniu przed wyjazdem czy osobno, i co czy twoi rodzice tego nie widzą że ich związek to nie młoda zakochana para?
To że jest młoda nie oznacza głupia, możesz jej powiedzieć że ciąża to jedno a bycie z kimś kto upokarza dla satysfakcji to drugie.
Nie wiem tylko czy oni mieszkaja z wami w jednym domu/mieszkaniu przed wyjazdem czy osobno, i co czy twoi rodzice tego nie widzą że ich związek to nie młoda zakochana para?
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
-
niezapominajka6
- Miła Kobietka
Właśnie o to chodzi, że ona nie chce wyjeżdżać, a właściwie mój brat już jest za granicą, mieszka u siory, a ona niedługo ma do niego dolecieć. Siora ma z męzem już swój dom i tam będą razem mieszkać.
Bratowa mieszka u mojego brata w Polsce z naszymi rodzicami. Rodzice widzą że nie są zakochaną parą, a właściwie to ona poślubiła go z miłości, tylko nie wiedziała, że on zrobił to z wyrachowania, dla własnej wygody. Tylko ona tak naprawdę jest zagubiona, nie rozumie czemu wszystko poprzewracało się do góry nogami, a ja znam całą prawdę i wiem że to wszystko to tylko farsa. Ja też jestem za granicą, ale nie mieszkam z rodzeństwem. Będę w miarę blisko, tylko nie wiem czy zdołam jej pomóc:(
Bratowa mieszka u mojego brata w Polsce z naszymi rodzicami. Rodzice widzą że nie są zakochaną parą, a właściwie to ona poślubiła go z miłości, tylko nie wiedziała, że on zrobił to z wyrachowania, dla własnej wygody. Tylko ona tak naprawdę jest zagubiona, nie rozumie czemu wszystko poprzewracało się do góry nogami, a ja znam całą prawdę i wiem że to wszystko to tylko farsa. Ja też jestem za granicą, ale nie mieszkam z rodzeństwem. Będę w miarę blisko, tylko nie wiem czy zdołam jej pomóc:(
Dla niej zdecydowanie lepiej było by zostać w Polsce znaleźć pracę gdyby tylko miała komu zostawiać dziecko pod opieką. Zwiazek bez miłości nie ma najmniejszego sensu.
Zaś z drugiej strony jak zostawi męża a Twojego brata wasi rodzice jej nie pomogą bo to wsumie tylko żona ich sym.
Ale może Ty masz możliwość by mieszkała u ciebie on nie miał by daleko do dziecka a i ona by miała spokój.
Rozwiązań jest dużo tylko czasem brak podstaw lub chęci pomocy ze strony innych.
A zapytam jeszcze o jej rodziców? Oni też mogli by jej pomóc chociaż trochę na początek może finansowo ale z czasem to ona zaczęła by pomagać im.
Bo przecież być psychicznie tertoryzowana prze swojego męża to naprawdę nic miłego a potrafi tak zniszczyć psychicznie człowieka że szok.
Zaś z drugiej strony jak zostawi męża a Twojego brata wasi rodzice jej nie pomogą bo to wsumie tylko żona ich sym.
Ale może Ty masz możliwość by mieszkała u ciebie on nie miał by daleko do dziecka a i ona by miała spokój.
Rozwiązań jest dużo tylko czasem brak podstaw lub chęci pomocy ze strony innych.
A zapytam jeszcze o jej rodziców? Oni też mogli by jej pomóc chociaż trochę na początek może finansowo ale z czasem to ona zaczęła by pomagać im.
Bo przecież być psychicznie tertoryzowana prze swojego męża to naprawdę nic miłego a potrafi tak zniszczyć psychicznie człowieka że szok.
-
niezapominajka6
- Miła Kobietka
U mnie niestety nie może mieszkać, my wynajmujemy jeden pokój, w drugim mieszka właścicielka. Chodzi o to, że nie wiem na ile mogę się mieszać do ich związku aby nie powstał konflikt między mną a bratem. Ech popieprzony jest ten ich związek, pierwszy raz się spotykam z takim idiotycznym małżeństwem. Ja to myślę, że ona ciągle jeszcze wierz że jakoś to będzie, a jednocześnie widzi jak źle jest między nimi.
Jej rodzice być może jej pomogą, ale wiem, że mają do niej pretensje o jej głupie zachowanie, tzn. miała stałego chłopaka, którego zostawiła właśnie dla mojego brata. Teraz dopiero zdała sobie sprawę że źle zrobiła zostawiając poprzedniego chłopaka.Moi rodzice na pewno jej nie pomogą.
Ja wiem, od takiego faceta jak mój brat należy uciekać jak najszybciej, ale wiem też że to się łatwo radzi,ale gorzej z wykonaniem szczególnie jeśli ma sie małe dziecko i nie pracuje.
Ja to jej radzę, aby zaczęła pracować i jak będzie niezależna finansowo zostawi go w cholerę!
Jej rodzice być może jej pomogą, ale wiem, że mają do niej pretensje o jej głupie zachowanie, tzn. miała stałego chłopaka, którego zostawiła właśnie dla mojego brata. Teraz dopiero zdała sobie sprawę że źle zrobiła zostawiając poprzedniego chłopaka.Moi rodzice na pewno jej nie pomogą.
Ja wiem, od takiego faceta jak mój brat należy uciekać jak najszybciej, ale wiem też że to się łatwo radzi,ale gorzej z wykonaniem szczególnie jeśli ma sie małe dziecko i nie pracuje.
Ja to jej radzę, aby zaczęła pracować i jak będzie niezależna finansowo zostawi go w cholerę!
-
wrozka-bajuszka
- Miła Kobietka
Proponuję dziewczynie terapię u dobrego psychologa.
Musi stanąć mocno na nogi.
A jeśli jej rodzice są normalnymi ludźmi, to nawet jeśli uważają że źle zrobiła, to gdy wytłumaczy im jaki on jest naprawdę to powinni to zrozumieć i jej pomóc a nie jeszcze bardziej dołować.
Musi stanąć mocno na nogi.
A jeśli jej rodzice są normalnymi ludźmi, to nawet jeśli uważają że źle zrobiła, to gdy wytłumaczy im jaki on jest naprawdę to powinni to zrozumieć i jej pomóc a nie jeszcze bardziej dołować.
Ma dziewczyna ciężką sytuacje.
Ale jeśli nie zwróci się o pomoc nawet jeśli jej rodzice mają do niej żal to będzie cierpiała jeszcze bardziej.
To są jednak jej rodzice i ich wnuczka myślę że gdyby z nimi porozmawiała i wytłumaczyła sytuację powinni to zrozumieć i pomóc jej stanąć na nogi
Ale jeśli nie zwróci się o pomoc nawet jeśli jej rodzice mają do niej żal to będzie cierpiała jeszcze bardziej.
To są jednak jej rodzice i ich wnuczka myślę że gdyby z nimi porozmawiała i wytłumaczyła sytuację powinni to zrozumieć i pomóc jej stanąć na nogi