Kiedy facet coś czuje?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
verliebt

Kiedy facet coś czuje?

Post autor: verliebt »

Hej. Może to głupie, ale mam taki mały, powiedzmy, problem. Znam chłopaka kilka dobrych lat, zawsze się lubiliśmy, w szkole siedzieliśmy razem w ławce. Ale nigdy nic między nami nie było. Tylko przyjaźń, która zresztą przetrwała czas, który upłynął od skończenia szkoły :)
W pewnym momencie zaczęliśmy dużo częściej ze sobą rozmawiać, bardziej z podtekstem :) Kiedy się spotkaliśmy skończyło się to tak jak przypuszczałam - w łóżku.
Spotykaliśmy się potem kilka razy, ale on w pewnym momencie przestał się odzywać. i zaznaczam, że nie znalazł innej dziewczyny.
Po kilku miesiącach zaczęliśmy rozmawiać znowu, znowu się spotykać w wiadomym celu. Może nie piszemy już ze sobą non stop, potrafimy milczeć przez dwa dni, ale za każdym razem jak się spotkamy to sypiamy ze sobą. Ale rozmowa też jest :) Nigdy nie padło między nami żadne "kocham", "zależy mi na Tobie".
I powiedzcie mi teraz, o co mu tak naprawdę chodzi? Zależy mu tylko boi się przyznać? Chce tylko seksu, bo mu się nie trafiło nic lepszego na razie? Potrzebuję kogoś, kto spojrzy na to z boku, chłodnym okiem, bo ja zwariuję niedługo :) i nie mówcie, że powinnam go po prostu zapytać, bo się nie da... To nie jest typ chętny do poważnych rozmów, znam go tyle lat, więc wiem, że musi się sam otworzyć i na siłę nic nie da rady zrobić :)
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Kiedy facet coś czuje?

Post autor: elzbieta45 »

powinnas z nim porozmawiac powiedziec o tym co ty czujesz i o tym co on czuje . wtedy bedziesz wiedziec i rozwieje twoje pytania
verliebt

ale kiedy właśnie nie mogę... on się w sobie zamknie i znów przestanie się odzywać a ja nie jestem pewna czy tego chcę.
elzbieta45
Kobietka Expert

sama musisz wiedziec czego chcesz . a jesli sie go nie zapytasz to nikt ci na to nie odpowie tylko on sam wie co czuje
sylwuniasylwia
Miła Kobietka

Post autor: sylwuniasylwia »

Dokładnie musisz z nim porozmawiać, najlepsze rozwiazanie. Rozwiejesz swoje wszystkie wątpliwości.
WujekRada
Jestem tu nowa :)

Post autor: WujekRada »

To ze poszłas do łóżka z facetem z którym łączy cie tylko przyjaźń jest chyba czymś bardzo złym...
verliebt

Dlaczego złe? Skoro jest nam obojgu dobrze i w zasadzie niczego to nie zmieniło? Dalej umiemy rozmawiać. Ja wiem, przyjaciel to przyjaciel, z nim się nie sypia... Ale skoro nie mamy żadnych innych zobowiązań to aż takie złe że może być nam razem dobrze i to z kimś kogo znamy?
elzbieta45
Kobietka Expert

to jest twoja osobista sprawa z kim sypiasz .
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Szczerze to trochę Cię nie rozumiem. Gdyby np. pojawił się jakiś inny chłopak, z którym też byś się zaprzyjaźniła, to poszłabyś z nim do łóżka?
Moim zdaniem takie zbliżenie powinno wiązać się z uczuciem....
Trzeba mieć też szacunek do siebie.
Jak go kochasz, to z nim bądź i mu to powiedz. Najgorzej jest ukrywać uczucia.
A później może być już na to za późno ....
elzbieta45
Kobietka Expert

Moze nie widzi w tym nic złego , ze sie sypia z przyjaciólmi to jest jej sprawa i jej sumienia . Ja osobiscie nie pochwalam tego , jednak jestem sterotypowa ,Masz racje sylwia , ze dziewczyna niewie czego chce
oOosylwiaoOo

Teraz decyzja należy do Ciebie. Albo powiesz prawdę, albo...będziesz nadal robić to co teraz.
Uczuć nie należy się bać.
elzbieta45
Kobietka Expert

Masz racje sylwia o uczuciach trzeba mowic otwarcie i szczerze bo nikt nie jest jasnowidzem i nie wie co my myslimy i czujemy . a jesli to niech sama zaczniesz mowic mu o tym co ty czujesz
verliebt

Nie, to nie tak. Nie poszłabym do łóżka z nowo ponanym "przyjacielem". Po prostu tego człowieka znam i to tak samo jakoś spontanicznie wyszło... Chociaż w zasadzie spontanicznie to moze wyjść raz, potem to się nazywa decyzja.
I fakt, nie wiem czego chcę. Jednocześnie wiem, że powinnam ten romans, bo tak to się nazywa, powinnam zakończyć. Ale nie umiem. A to wszystko wynika chyba ze strachu.
elzbieta45
Kobietka Expert

wiesz strach ma wielkie oczy . Ale tez powinnas pomyslec o sobie . Jesli go kochasz powiedz mu to . Bo brniecie w cos co niema przyszłosci to nie ma sensu . Warto zastanowic sie nad soba czego ja chce
oOosylwiaoOo

Dokładnie, zgadzam się z Elą :)
artystka
Jestem tu nowa :)

Post autor: artystka »

Tak sie zawsze zastanawialam..
Niby faceci sa prosci ale tacy skomplikowani. Z jednej strony potrafia wporst przemowic ci do rozsadku a z drugiej strony nie potrafia mowic o uczuciach. Wtedy nadchodzi taka sytuacja ze to my musimy sie domyslac. A jak sie nie domyslimy to jestesmy strasznie sfrustrowane. A jak zapytmy co czuje , czesto on sam nie potrafi tego okreslic.. Zwlaszcza na poczatku zwiazku albo poczatku czegos wiekszego niz przyjazn.
Moze powinnas dac mu troche wiecej czasu i poprostu na niego poczekac. Moze zamiast osadzac mezczyzn,nalezy sprobowac postawic sie w na ich miejscu.
Sama sie nad tym zastanawiam
elzbieta45
Kobietka Expert

nikt nie osadza mezczyzn . bo to nie do nas nalezy .
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

no tak najlepszym sposobem jest rozmowa... życie w domysłach i gdybanie nic nie da... jak to się nie da z nim pogadać ??? nie umie wyrażać swoich myśli i uczuć ? jak Tobie zależy na czymś więcej to takie dalsze domyślanie się o co mu chodzi może być meczące a jak masz ochotę tylko na taki układa z sexem to Twoja sprawa :) ja osobiście nie uważam tego za złe i jak to któraś z Was napisała zupełnie nie sądzę, że sex z przyjacielem świadczy o braku szacunku do siebie! to indywidualna sprawa .... zresztą teraz świat jest tak rozwiązły że granice tolerancji na różne zachowania znaczenie się rozszerzyły ;)
verliebt

'jak to się nie da z nim pogadać ??? nie umie wyrażać swoich myśli i uczuć ?' - żebyś wiedziała Masjaa że tak właśnie jest :) to tylko facet, może i gestem potrafi coś okazać ale słowami już trudno. Chociaż coraz częściej myślę, że gdyby coś czuł to potrafiłby i słowami.
elzbieta45
Kobietka Expert

znacie mozna wnet powiedziec jak łyse konie wiec ty przjmnij incjatywe .
ODPOWIEDZ