kawa

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Re: kawa

Post autor: malinka 61 »

Najlepsza dla mnie to kawa z ekspresu ciśnieniowego ze świeżej mielonej kawy , musi być gorzka bez mleka czy śmietanki :D Piję dwa razy dziennie . :D pierwszą zaraz po śniadaniu a drugą po obiedzie :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
vpresto
Miła Kobietka

Post autor: vpresto »

Pamiętaj że kawa wypłukuje magnez i wapń, ja mam fajny sposób na uzupełnienie braków - miseczka bakalii SPAM :))
Ostatnio zmieniony śr lut 19, 2014 7:28 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
to w sercu ma tylko nienawiść,
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
amour
Jestem tu nowa :)

Post autor: amour »

malinka jaki masz ekspres ? zastanawiam się nad zakupem
Skup aut na terenie całego kraju - http://1skupaut.pl/
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

amour pisze:malinka jaki masz ekspres ? zastanawiam się nad zakupem
Ja mam ekspres ciśnieniowy z wbudowanym młynkiem- Boscha Ts 503, jest to mój już trzeci ekspres , ten sobie chwalę :D
Teraz właśnie piję już poobiednią kawusię :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
eni

Post autor: eni »

Ja zaczęłam szukać przepisów na tradycyjną kawę parzoną po turecku , ponieważ znudziły się mi już troszkę kawy z ekspresu. Z kawą po turecku to wcale nie jest tak, że wystarczy zmieloną kawę zalać wrzątkiem. Prosty przepis na parzenie takiej kawy jest na SPAM A swoją drogą czy wiecie że jest także warszawski sposób parzenia kawy?
Ostatnio zmieniony czw kwie 24, 2014 10:22 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
sabina789

Post autor: sabina789 »

Ja pijam ale z mlekiem tylko rozpuszczalną
dekoracje na tort komunijny
rudowlosa
Fajna Kobietka

Post autor: rudowlosa »

tylko czarna, normalna parzona, oczywiście w filiżance :)
Awatar użytkownika
VivienneWestwood
Miła Kobietka

Post autor: VivienneWestwood »

DeLonghi teraz mamy. Fajny jest :)
Awatar użytkownika
Agatka565
Miła Kobietka

Post autor: Agatka565 »

Cafe latte :D
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

Normalna czarna z mlekiem bez cukru. :D
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
ocilie

Post autor: ocilie »

ja polubilam ostatnio kawe zielona z astry kupowana w polo markecie. jest bardzo lagodna, a ja zazwyczaj pijam w ciagu dnia duzo kawy, wiec dla mnie idealna :)
Awatar użytkownika
lulumiranda
Fajna Kobietka

Post autor: lulumiranda »

Ja muszę się Wam pochwalić co ostatnio sobie sprawiłam. Nowy ekspres Krups, konkretnie model EA 8298. Zakup chodził za mną od dłuższego czasu ponieważ nie wyobrażam sobie dnia bez filiżanki dobrej kawki. Miałam już ekspres na kapsułki ale to jednak nie to samo. Jestem generalnie zadowolona. Kawka bardzo smaczna, z delikatną pianką ( fota poniżej). Sam ekspres łatwy w obsłudze, myślałam,że więcej będzie z nim problemów a tutaj widzę,ze jest prosty w czyszczeniu, ma wygodny wyświetlacz, na którym wybiera się rodzaj kawy.
Tasha

Post autor: Tasha »

Też mam ekspres Krupsa, tylko inny model (EA 8160) jestem z niego bardzo zadowolona, właściwie zgadzam się z Twoją wypowiedzią, nie mam do funkcjonowania żadnych zastrzeżeń, sprawdza się bardzo dobrze. Mam pytanie do kawy, jakiej używasz, w instrukcji jest informacja, że nie wolno używać kawy aromatyzowanej, nie wiesz dlaczego?
kocuj

Post autor: kocuj »

czy któraś z was próbowała zielonej kawy?
iga1980
Miła Kobietka

Post autor: iga1980 »

Ja też bardzo lubię kawę, najbardziej parzoną - taką pachnącą świeżo zmieloną. Mmm rozmarzyłam się :) Teraz karmię jeszcze piersią więc rezygnuje z kawy...
Polecam mojego bloga http://tajemnice-seksualnosci.blogspot.com/ :)
malwinkama

Post autor: malwinkama »

Ja najbardziej lubię kawę z ekspresu, bez mleka ale z dodatkiem cukru. Czasami też dodaję do kawy cynamonu albo cukru wanilinowego.
http://magistersistemacaffe.pl - ekspresy najlepsze do lokali, w których serwują kawę
Aga_Wu

Post autor: Aga_Wu »

kocuj pisze:czy któraś z was próbowała zielonej kawy?
Próbowałam raz, według mnie najgorsza kawa świata!

Bardzo lubię kawę zbożową z mlekiem, imbirem i kardamonem. Wspaniała :D
http://domnaobcasach.com
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

Masjaa pisze:Ja lubię rozpuszczalną Jacobs Gold z mlekiem bez cukru i koniecznie ciacho do tego, jak kawa to tylko z czymś słodkim :) ale rano kawy nie piję , nie mam tak że muszę bo bez tego padam :)
oj tak, Jacobs Gold to także moja ulubiona kawa, tylko nie Creme tylko granulowana
jak bezkofeinowa to tylko Food&Joy, jedyna bezkofeinowa która mi smakuje, smak ma prawie taki jak jacobs

ja w ogóle z ciepłych napojów piję tylko kawę, herbaty już prawie nie pijam (chyba że jakąś owocową)

rano muszę dla rozbiegu wypić najpierw jedną mocniejszą kofeinową potem zaraz drugą słabszą, wtedy jestem rozbudzona
czasem jeszcze trzecią, ale po dwóch to już tylko bezkofeinową, piję dziennie tak około 5 kaw, do póżnego wieczora

odkąd się odchudzam to kawę piję z mlekiem 0% ewentualnie 0,5%, ze słodzikiem
Obrazek
Jagoda31
Miła Kobietka

Post autor: Jagoda31 »

Ja ostatnio kupiłam sobie ekspres na kapsułki Krups i właśnie tak robię kawkę. Powiem Wam,ze jest fajny.Nie jest drogi a kawka wychodzi pyszna. Kapsułki da się taniej zamówić przez internet.

No i odkryłam ostatnio również nowe ptasie mleczko.Jest kawowe o smaku frappe. W białej czekoladzie. Do kawy deserek idealny. Szczególnie jeśli się je zamrozi ( sugestia była na opakowaniu, postanowiłam spróbować i powiem Wam,że po zamrożeniu jest jeszcze smaczniejsze. Na takie letnie dni powstaje w taki sposób ciekawy deserek). Ciepła kawka plus kawowe ptasie mleczko.Pycha !
Modna26
Miła Kobietka

Post autor: Modna26 »

a ja ostatnio w poszukiwaniu kawy natknęłam się na ten artykuł aromatkawy. Zadziwiające jest to, że ta kawa pochodzi z odchodów zwierzęcia- jest przez niego wydalana. Zastanawiam się czy rzeczywiście jest warta swej ceny, bo jak można zapłacić za kg tej kawy 1000 euro? Ale nie sądzicie, że to świadczy o tym, że rzeczywiście jest wyjątkowa? Chciałabym móc się napić tej kawy, a wy smakoszki kawy napiłybyście się jakbyście miały okazję?
Milusia

Post autor: Milusia »

też uwielbiam kawę, najczęściej preferuję latte albo z mlekiem, głównie bez cukru :)
Bibia
Fajna Kobietka

Post autor: Bibia »

I ja uwielbiam kawę, pod wszystkimi postaciami :) Zawsze bez cukru. Może być z pianką, alkoholem, cynamonem, syropem .....
Melita

Post autor: Melita »

Lubię cappuccino ale też nie przesadzam z wypitą ilością.
przegląd aplikacji
hania
Miła Kobietka

Post autor: hania »

u mnie zawsze rozpuszczalna z mlekiem lub z ekspresu ale zawsze obowiązkowo do niej coś słodkiego :) Dzisiaj do pracy koleżanka przyniosła świetne ciasteczka paryskie makaroniki z masą orzechową z kawałkami orzechów. Musze wziąć od niej przepis ale mówiła że prościzna że wystarczy tylko zrobić ciasteczka i przełożyć gotową masą z helio.
a...

Post autor: a... »

Pijam praktycznie codziennie, espresso (tylko z ekspresu) plus mleczko :D Uwielbiam te chwilę dla siebie...
ODPOWIEDZ