kawa
-
gosik
kawa
Uwielbiam kawe,kiedys pilam tylko czarna,potem z mlekiem i cukrem ale od jakiegos czasu lubie ja troche podrasowac.Kawa na rozne sposoby z roznymi dodatkami stala sie moim przysmakiem.Jedna z ulubionych wersji to kawa z cynamonem i kawa frappe,choc nie pogardze dobrym cappucino albo latte a wy moje drogie?Jak to jest z wami?A moze macie jakies przepisy na kawe ,ktore moglabym wykorzystac przygotowujac swoj ulubiony napoj?
Re: kawa
Ja kupiłam ostatnio DOuwe Egberts i jestem zaskoczona nie tyle kawą co... możliwością zwrotu pieniędzy za zakup - jeśli kawa nie smakowała wystarczy wypełnić formularz, napisać dlaczego i zwracają pieniądze za zakup. tu są szczegóły http://www.douwe-egberts.com.pl/Nie-smakowala.html Mi tam kawa nawet podeszła, ale co mi szkodzi spróbować ze zwrotem - co myślicie o takich obietnicach?
Kawa codziennie musi być!Właśnie piję pierwszą poranną kawkę
.Dla mnie to nie żadna tam rozpuszczalna bo dla mnie to nie kawa.Piję zieloną Jacobs z dużą ilością śmietanki(najlepiej)lub mleka.Lubię też czasem wsypać do kawy troszkę cynamonu lub dołożyć ze dwie trzy łyżeczki takiego toffi jak jest do lodów.Jak dla mnie pycha 
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
nie zaczynam dnia bez kawy
mam wrażenie, że mój orgaznim zaczyna pracowac dopiero wtedy jak otrzyma odpowiednią ilość kawy
ostatnio próbowałam jakiejs marki, któej nie znam - oquendo, jesli lubicie kawę w ziarnach to polecam. fajny aromat ma i smak 
no cóż, uzaleznienie od kawy bierze górę, i choc wiem, że to niezdrowe, to mocna czarna kawa, oczywiście słodka i niestety papieros musza być. wiem, że to niezdrowe, ale inaczej nie funkcjonuje. ktos mi poleci kawę która po zaparzeniu ma dobra cremę i ma lekko goryczkowy smak? 
-
Foreseenothe
- Jestem tu nowa :)
Ja ostatnio odkrylam cud mleka sojowego z kawą. Sprawia, że jest lżejsza i nie boli po niej brzuch ( jak dotad miałam ze zwyklym mlekiem). A z kaw- zdecydowanie carmel machiato.
Przepyszna kuchnia włoska - idealny smak na wakacje!
Mleko sojowe ma rację bytu gdy ktoś ma problemy z mlekiem, nie trawi go itp. A tak to mleko zwykłe jest nieporównywalnie lepsze, smaczniejsze. Dla mnie mleko sojowe to właściwie takie dziwne coś - nic specjalnego.
moje imię znaczy "czysta, bez skazy"
-
ptaszeczki
- Jestem tu nowa :)
Jak kawa to tylko "czarna" tzn. sypana bez cukru. Wtedy doceniamy aromat z każdym łykiem no i te cudowną woń- oczywiście. Najlepiej smakuje z rana. Polecam typ: arabica.
Piłam kawę z mlekiem sojowym i smakuje trochę inaczej niż ze zwykłym, ale też jest dobra. Oczywiście próbowałam jej w kawiarni, ale zastanawiam się czy ekspresy do kawy Saeco co też mogą spieniać mleko sojowe robią taką samą w smaku kawę. To chyba bez znaczenia, co nie?
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Nie widziałam Cię już od miesiąca.
I nic. Jestem może bledsza,
Trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca,
Lecz widać można żyć bez powietrza.
I nic. Jestem może bledsza,
Trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca,
Lecz widać można żyć bez powietrza.
Kawę nauczyłam się pić dopiero mając 25 lat i piję ją zawsze z mlekiem, zazwyczaj latte robioną przez mężusia z ekspresu (no cóż mnie się zbytnio nie chce jej robić bo to długo trwa, ale pić ją uwielbiam;) Poza tym kawa kojarzy mi się z chwilą relaksu i oddechu. Nie umiem jej pić w biegu. Natomiast kawa pita w pracy zazwyczaj mnie rozleniwiała więc piłam ją dopiero pod koniec "dniówki":D