kawa

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.
ODPOWIEDZ
gosik

kawa

Post autor: gosik »

Uwielbiam kawe,kiedys pilam tylko czarna,potem z mlekiem i cukrem ale od jakiegos czasu lubie ja troche podrasowac.Kawa na rozne sposoby z roznymi dodatkami stala sie moim przysmakiem.Jedna z ulubionych wersji to kawa z cynamonem i kawa frappe,choc nie pogardze dobrym cappucino albo latte a wy moje drogie?Jak to jest z wami?A moze macie jakies przepisy na kawe ,ktore moglabym wykorzystac przygotowujac swoj ulubiony napoj?
dzo

Re: kawa

Post autor: dzo »

uwielbiam kawusię 8-) 8-)

dzień bez kawy to dzień stracony :?

piję kawę tylko i wyłącznie rozpuszczalną z dużą ilością mleka i z cukrem 8-)
mleko im więcej procentowe tym lepsze 8-)
gosik

Post autor: gosik »

No wiadomo,że im tłusciejsze tym pyszniejsza kawusia...mniam.A ze szczyptą cynamonu...dopiero pychota(o ile lubicie cynamon).
dzo

lubię cynamon ale szczerze powiedziawszy nie próbowałam dodawać do kawy 8-)
Bibok

Post autor: Bibok »

Najbardziej lubię pić kawę take away z coffe haeven- z czekoladą albo syropem. Do tego muffin, albo sernik.. mmmm pycha..

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
mimargo

Post autor: mimargo »

Do śniadania obowiązkowo rozpuszczalna z mlekiem, bez cukru. Uwielbiam też caffe latte :).
kasienka

Post autor: kasienka »

Zawsze zanim zacznę poranne sprzątanie piję kawkę :D, przejrzę co ciekawego wydarzyło się na świecie :) i na rozruszanie włączam sobie ten filmik... tak do kawki :D

proszę nie spamować
margeri40plus

Post autor: margeri40plus »

A lubicie kawke parzona w tym malym cudacznym ekspresiku wloskim?Taka,co jej ciut ciut...Ja uwielbiam,ale tylko gdy sie spiesze,bo tak naprawde to nie ma jak ulubiony kubek czarnej i dobra ,spokojna chwila na jej wypicie.POzdrawiam Kawoszki.
Hakiruono

Post autor: Hakiruono »

Toleruję ewentualnie rozpuszczalną kawę z mlekiem - natomiast parzona odpada zupełnie.
general

Post autor: general »

Najlepsza kawusia pod słońcem to rozpuszczalna - Nescafe z samego rana i świat wydaje się piękny.Czasami do tego jakieś ciacho... ale tylko czasami!!!
Hakiruono

Post autor: Hakiruono »

general pisze:Najlepsza kawusia pod słońcem to rozpuszczalna - Nescafe z samego rana i świat wydaje się piękny.Czasami do tego jakieś ciacho... ale tylko czasami!!!
Nie absolutnie bez żadnego ciacha! I kawa bez cukru:-)
Jeanine
Jestem tu nowa :)

Post autor: Jeanine »

Ja kupiłam ostatnio DOuwe Egberts i jestem zaskoczona nie tyle kawą co... możliwością zwrotu pieniędzy za zakup - jeśli kawa nie smakowała wystarczy wypełnić formularz, napisać dlaczego i zwracają pieniądze za zakup. tu są szczegóły http://www.douwe-egberts.com.pl/Nie-smakowala.html Mi tam kawa nawet podeszła, ale co mi szkodzi spróbować ze zwrotem - co myślicie o takich obietnicach?
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

Ja lubię rozpuszczalną Jacobs Gold z mlekiem bez cukru i koniecznie ciacho do tego, jak kawa to tylko z czymś słodkim :) ale rano kawy nie piję , nie mam tak że muszę bo bez tego padam :)
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

Kawa codziennie musi być!Właśnie piję pierwszą poranną kawkę :D .Dla mnie to nie żadna tam rozpuszczalna bo dla mnie to nie kawa.Piję zieloną Jacobs z dużą ilością śmietanki(najlepiej)lub mleka.Lubię też czasem wsypać do kawy troszkę cynamonu lub dołożyć ze dwie trzy łyżeczki takiego toffi jak jest do lodów.Jak dla mnie pycha :D
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Awatar użytkownika
ania
Miła Kobietka

Post autor: ania »

ja codziennie rano kawka z mlekiem ....:) uwielbiam
mohito
Miła Kobietka

Post autor: mohito »

nie zaczynam dnia bez kawy :P mam wrażenie, że mój orgaznim zaczyna pracowac dopiero wtedy jak otrzyma odpowiednią ilość kawy ;) ostatnio próbowałam jakiejs marki, któej nie znam - oquendo, jesli lubicie kawę w ziarnach to polecam. fajny aromat ma i smak :)
pitipitu

Post autor: pitipitu »

no cóż, uzaleznienie od kawy bierze górę, i choc wiem, że to niezdrowe, to mocna czarna kawa, oczywiście słodka i niestety papieros musza być. wiem, że to niezdrowe, ale inaczej nie funkcjonuje. ktos mi poleci kawę która po zaparzeniu ma dobra cremę i ma lekko goryczkowy smak? :)
Foreseenothe

Post autor: Foreseenothe »

Ja ostatnio odkrylam cud mleka sojowego z kawą. Sprawia, że jest lżejsza i nie boli po niej brzuch ( jak dotad miałam ze zwyklym mlekiem). A z kaw- zdecydowanie carmel machiato.
Przepyszna kuchnia włoska - idealny smak na wakacje!
dzo

nigdy nie piłam mleka sojowego ;/ jak to w ogóle smakuje ??
olciak87

Post autor: olciak87 »

Na lato zdecydowanie najlepsza jest kawa z lodami w wersji ICE :))
kawa szczecin
Awatar użytkownika
witch
Fajna Kobietka

Post autor: witch »

dzo pisze:nigdy nie piłam mleka sojowego ;/ jak to w ogóle smakuje ??
:witch

Próbowałam śmietanki sojowej, nigdy więcej :?
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Hibiskus

Post autor: Hibiskus »

Mleko sojowe ma rację bytu gdy ktoś ma problemy z mlekiem, nie trawi go itp. A tak to mleko zwykłe jest nieporównywalnie lepsze, smaczniejsze. Dla mnie mleko sojowe to właściwie takie dziwne coś - nic specjalnego.
moje imię znaczy "czysta, bez skazy"
ptaszeczki

Post autor: ptaszeczki »

Jak kawa to tylko "czarna" tzn. sypana bez cukru. Wtedy doceniamy aromat z każdym łykiem no i te cudowną woń- oczywiście. Najlepiej smakuje z rana. Polecam typ: arabica.
Awatar użytkownika
Lidzia

Post autor: Lidzia »

Piłam kawę z mlekiem sojowym i smakuje trochę inaczej niż ze zwykłym, ale też jest dobra. Oczywiście próbowałam jej w kawiarni, ale zastanawiam się czy ekspresy do kawy Saeco co też mogą spieniać mleko sojowe robią taką samą w smaku kawę. To chyba bez znaczenia, co nie?

proszę nie spamować
Nie widziałam Cię już od miesiąca.

I nic. Jes­tem może bledsza,

Trochę śpiąca, trochę bar­dziej milcząca,

Lecz wi­dać można żyć bez powietrza.
KasiaG

Post autor: KasiaG »

Kawę nauczyłam się pić dopiero mając 25 lat i piję ją zawsze z mlekiem, zazwyczaj latte robioną przez mężusia z ekspresu (no cóż mnie się zbytnio nie chce jej robić bo to długo trwa, ale pić ją uwielbiam;) Poza tym kawa kojarzy mi się z chwilą relaksu i oddechu. Nie umiem jej pić w biegu. Natomiast kawa pita w pracy zazwyczaj mnie rozleniwiała więc piłam ją dopiero pod koniec "dniówki":D
ODPOWIEDZ